האם השן שלי תקין או לא ?

cooldriver

New member
האם השן שלי תקין או לא ?

אני מצרף 2 תמונות שהצלמתי ע"י רופא שיניים. אני קצת מבולבל אך עדיין לא מוכן לקחת הדעה מרופא שיניים. לפני חודש הלכתי לרופא שיניים אחר כדי לבדוק מה המצב של שיניים שלי. הכל תקינים בשיניים אך נאמר לי שיש לי 2 בעיות ב2 שיניים טוחנות שטופלתי בטיפול שורש בעבר. הוא טען שיש לי דלקת בשורש שניהן. תמונה א'- שן טוחנת תחתונה שמאלה שטופלתי בטיפול שורש לפני 4 שנים. לאחר טיפול שורש היה לי כאב חזק בשן שבועות ראשונות למרות ביקשתי מרופא הקודם על כך והוא אמר שזה עבר הרבה זמן. אך זה כבר עבר באיטית. חלף 4 שנים ועכשיו אין לי כאב כלום. הרופא הנוכחי אמר שצורך לעקור או לעשות טיפול שורש מחדש. כמובן אני סירבתי כי כבר יותר 3 שנים לא הרגשתי כלום. תמונה ב' -אמרתי לו ששן טוחנת תחתונה ימינה שטופלתי טיפול שורש לפני 12 שנים ואך עד היום לא הרגשתי כלום ואין סימן כאב או משהו כזה. אז מה אתה אומר על 2 שיניים שבו עברו טיפול שורש.

cooldriver

New member
לדר איתן קראוזה

שלום לך אין לך תגובה לשאלה שלי ? אני רק תוהה. תודה מראש

תהליכים דלקתיים בקצה השורש

שתי התמונות מראות לכאורה תהליכים דלקתיים בקצה השורש. תמונה א' מראה מצב חריף יותר לעומת תמונה ב'. אבל ! אבחנה אינה נעשית רק לפי תמונה רנטגנית. יש הכרח גם בביצוע בדיקה קלינית. ובמקרה של תהליכים דלקתיים בקצה השורש רצוי מאוד להשוות לתמונות מתקופה קודמת כדי לקבל פרספקטיבה לגבי התנהגות הדלקת: גדלה , קטנה, ללא שינוי. מומלץ מאוד להבדק שוב ואולי לשמוע מספר דעות אך בוודאי לא להזניח את המצב - בוודאי לא את השן שבתמונה א'. ואשר לסוגית הכאבים - זו אינה האינדיקציה האם לטפל או לא !!! יתכנו מצבים חריפים , מסוכנים ועם פוטנציאל נזק משמעותי גם ללא כאבים. ואם נשליך לרגע לרפואה הכללית אז גם לחץ דם גבוה לא כואב, גם ערכי סוכר גבוהים אינם כואבים וגם ערכי כולסטרול ושומנים בדם אינם כואבים אך כולם מטופלים בתכיפות מתוך ההבנה שהם בעלי פוטנציאל נזק משמעותי מאוד. מצב דומה קיים גם ברפואת השיניים. מטפלים במה שצריך לא במה שכואב !! אל תזניח זה עלול לעלות ביוקר תרתי משמע.

cooldriver

New member
תודה רבה על המענה

הבנתי את ההסבר שלך. ההסבר שלך מאוד הגיוני. בינתיים אחכה עוד חצי שנה ואראה איך זה יקטן או יגדל בדלקת. איזה באסה שכנראה עדיין דקלת לאחר טיפול שורש.
אגב, אם זה לא ישפר או יהיה גרוע אז עדיף לעקור את השן (מדובר בתמונה א) ולעשות שתל מאשר לעשות טיפול שורש מחדש , מבנה וכתר ואני פוחד שייתכן שדלקת לא יתרפא. שוב תודה רבה על המענה שלך להת

למעלה