בוקר טוב ,אם היית גרה בצפון הייתי מציע לך
בוקר טוב.
שנת 1970 שירות בח"י .
אני סמל תורן ילד טוב ירושלים (מושב עופר לי כרם מהר'ל),הוא איש מילואים מבית השיטה.
הבחור מבקש רישות לצאת מהבסיס לחצי שעה הסכמתי לאחר שסיים את המשמרת שלו והנה מעל אני רואה שהבחור הולך עם דלי מתכת (לא היו פסלטיק) לכיוון בריכות האידו ,יש שם בריכות אידו להפקת מלח.
אגב במעבר מהרכבת לבסיס זה דרך גבעות מלח לבן כשלג.
לאחר מחצית השעה חוזר הבחור עם הדלי מלא שירמס ושוב מבקש ללכת לים ושוב עם דלי נוסף והנה אחרי כמה דקות חוזר עם דלי מלא מים.
והנה שוב הולך לחדר וחוזר עם מבער גז ,כמה חבליות חמאה פח שימורים גדול .
הבחור מחמם את המים עד רתיחה וזורק למים החמים את השרימס אחר שתי דקות מכבה את המעבר ואת המים שופך ויושב בסבלנות מקלף את השרימס לאחר סיום בקילוף,הוא מדליק את המעבר שוב וממיס שתי חבלות חמאה לאחר שהחמאה נמסה הוא שופך את השרימוס ל3-4 דקות ומוציא לצלחות .
הבחור מציע לי לאכול ואני מסרב בתוקף כי אני מבית מסורתי ולא אוכל לא כשר,הבחור בתחיל במסע שיכנוע תוך זה שהוא אוכל ועוד כמה חיילים מצטרפים ואני מסתכל בתאווה בראותי את ההנאה שלהם מהאכילה,בחור מציא לי הצעה תראה מאיר ביום ראשון אני נוסע לקיבוץ וחוזר למחורת עם תטעם אביא לך מגש זיתים ומגיש מלפופנים הכל כבוש (הזיתים במגש 24 צנצנות זיתים ענקיים והמלפופנים מבחורים) הפתוי עבד טעמתי אחד והנה הגיע שלב הבא טרפיתי בהנאה גדולה.
כפי שהובטח ביום שני מתייצב הבחור בפתח במחסן שבועבדתי עם הזיתים והמלפופנים ,חגיגת חמוצים במשך חודש ימים בערבים בלבד .
באתי מבית מסורתי והנה ראיתי שהשד לא כל כך גדול .
בפעם הבאה הסיפור עם לובסטר ענק.
מאיר כרמיאל