האם התחנכו רוצחי הנשים בצה"ל?

האם התחנכו רוצחי הנשים בצה"ל?

האם התחנכו רוצחי הנשים בצה"ל? רציתי לשאול: מה הטעם וההגיון, בזמן שראש הממשלה כבר החליט לצאת מרצועת עזה, לשלוח את הצבא לפעולה כל כך כוחנית וגסה בעומק עזה, פעולה אשר בה נהרגו חמישה עשר פלסטינים מביניהם שלושה ילדים, ואשר עלולה להביא עלינו פיגוע נקמה קשה? ועוד שאלה: האם זה רק מקרה שבדיוק אותו סוף שבוע קטלני היה גם שיא של אלימות במשפחה, של גברים שרוצחים את בנות זוגם? לדעתי, בהחלט יש קשר. ביציאה לשירות צבאי בסדיר ומילואים אל ריכוזי האוכלוסיה האזרחית בשטחים, הגברים הישראלים לומדים שיעור מרוכז בכוחניות ואלימות בלתי מרוסנת, באכיפת הרצון על הזולת בכח הזרוע, ויש כאלה שממשיכים בזה גם בחיים האזרחיים. בשטחים שומעים חיילי צה"ל לא פעם שמשימתם היא לקיים שליטה בכח הזרוע על "המולדת", על "ארץ ישראל" – מין ישות מיסטית שמוצגת תמיד כדמות נשית. בכדי לשלוט על "ארץ ישראל" מותר גם להרוס ולהחריב אותה, לעקור עצים ולהרוס בתים וליצור "שטח סטרילי" שומם במקום שהיה גן פורח. מה הפלא שיש גברים שמפעילים את הרכושנות הכוחנית והחולנית הזאת גם כלפי האשה הפרטית בבית, להכות ולפצוע ולהרוג אותה כדי לשמור את השליטה עליה? אני זוכרת את המקרה של החייל בתקופת האינתיפאדה הראשונה שירה והרג נערה פלסטינית בעזה, ולא נענש בשום עונש שהוא – ושנה אחרי שהשתחרר הוא רצח את החברה שלו בתל אביב. האם הקשר לא ברור? יש כאן הרבה חומר למקר יסודי ע"י סוציולוגים ופסיכולוגים, אבל הייתי מציעה שלא נחכה למחקר הזה אלא נצא מהשטחים כמה שיותר מהר. גם כך, אני חוששת שהתוצאות של הכיבוש בשטחים ישארו איתנו בתוך החברה הישראלית הרבה אחרי שהחייל האחרון יצא משם.

ועל האידאולוגיה

של החמאס שמצדיקה הטבח והשחיטה של מאות נשים וילדים יהודיים ואידיאולוגיה המצדיקה את השמדת מדינת ישראל ובנתיים הם משאירים בעמימות את התוכניות שלהם איך להפטר מ 5 מליון היהודים שחיים כאן אחרי השמדת מדינתם- והתמיכה של רוב האוכלוסיה הפלסתינית בהם- על כל זה אין לך מה להגיד. והקישור הדמגוגי שלך הוא מופרך- אפשר היה גם לטעון שיש קשר בין הלחימה של הצבא האמריקני נגד הנאצים לבין אלימות במשפחה בארה"ב בשנות ה 40, כשנח אפשר לבנות תיאוריות מופרכות ( במיוחד כששינאת גברים עומדת מאחוריהן) , מלחמה לצערנו זה דבר אלים וכשזו מלחמת אין ברירה גם גברים עם מוסר גבוה נלחמים . זה מביש לטעון כאלו דברים, כל כך הרבה גברים מוסרים ואחראים ביחסם לנשים נלחמים את מלחמת האין ברירה הזאת נגד כנופית המרצחים הפלסתינאית ואת משתמשת בדמגוגיה חסרת המצפון הזאת. מביש !

האם יש קשר

בין שלטון המרצחים הפשיסטים, ערפאת והשייח יאסין , בחברה הפלסתינאית והעובדות שרוב האוכלוןסיה ה]פלסתינאית פורצת בצהלות כל פעם שהמרצחים מצליחים שוב לטבוח בנשים וילדים יחהודיים, לבין האלימות נגד נשים בחברה הפלסתינאית ? לדעתי, בהחלט יש קשר. ביציאה למבצעי שחיטת ילדים יהודיים אל ריכוזי האוכלוסיה האזרחית בישראל , הגברים הפלסתינאים לומדים שיעור מרוכז בכוחניות ואלימות בלתי מרוסנת, באכיפת הרצון על הזולת בכח הזרוע, ויש כאלה שממשיכים בזה גם בחיים האזרחיים. בתעמולה הפלסתינאית שומעים חיילי פלסתין לא פעם שמשימתם היא לשחרר בכח הזרוע את פלסתין השלמה – מין ישות מיסטית שמוצגת תמיד כדמות נשית. בכדי לשלוט פלסתין מותר גם להרוס ולהחריב אותה, לשחוט נשים וילדים יהודיים בפיגועים באוטובוסים ובבתי הקפה וליצור בית קברות ליהודים במקום שהיה גן פורח. מה הפלא שיש גברים פלסתינאים שמפעילים את הרכושנות הכוחנית והחולנית הזאת גם כלפי האשה הפרטית בבית, להכות ולפצוע ולהרוג אותה כדי לשמור את השליטה עליה?

תגיד לי, באיזו חברה אתה רוצה לחיות?

תגובה טיפוסית של איש ימין, כאשר מצביעים לו על חולי בחברה בה הוא חי (ולא משנה אם הוא אמריקאי או ישראלי או צרפתי) שקשור ליחס שלה ל"אחר", היא להצביע על אותו "אחר" ולטעון - אבל הוא יותר גרוע! יודע מה, וואללה, יכול להיות. אבל איפה אתה חי, וגם ורדה וגם אני? נכון, בישראל, בחברה הישראלית. מה לכל הרוחות הקשר בין הקובלנה של ורדה על אלימות החברה הישראלית, לבין הטיעון שלך שהפלסטינים יותר אלימים וגרועים? אנחנו מנסים לחנך את הפלסטינים? הלוואי והפלסטינים היו מקימים מדינה חילונית הומניסטית (אם מישהו היה נותן להם לנסות) - אבל גם אם לא, אותי זה הרבה פחות מעניין מאשר מצב החברה בה אני חי. אתה רוצה להידמות לחברה הפלסטינית? לקחת מהם דוגמה? זה ממש טיעון של גן ילדים: "הגננת, אבל למה הוא כן?" (נ.ב. שלום כולם, חדש פה בפורום, מקווה להישאר בלי לחטוף אולקוס. נחיה ונראה.)

תשובה :

ברור לי שזה נכון מה שאמרת. גם אני רוצה לחיות בחברה לא אלימה וערכית, בלי קשר למה שקורה אצל השכנים. עניתי לורדה סילבר גם באופן עניני לענין השאלה שהעלתה ,אם יש קשר בין הכיבוש לתהליכי ההשחתה של החברה הישראלית . אני מודע מודה לתהליך ההשחתה ומאד מודאג וחרד ממנו. הסיבה למה שכתבתי בסוף היתה שרציתי באופן מתודי להדגים לורדה סילבר שטכניקת הויכוח שבה השתמשה כדי לקשור בין מה שהיא קוראת כיבוש ואני קורא מלחמת אין ברירה על עצם קיום המדינה - היתה דמגוגיה צרופה וחוכמולוגיה.

למעלה