האם התנ"ך הוא מסמך היסטורי אמין

erezzzzz

New member
האם התנ"ך הוא מסמך היסטורי אמין../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

מה היא דעתם העדכנית של הארכיאולוגים?

hastings

New member
אתה מצפה לתשובה מוחלטת?

האם אתה חושב שיש מי שיוכל לענות תשובה חד משמעית וכוללת לשאלה זו? למיטב ידיעתי התשובה היא שחלקים ממנו אמינים, וחלקים אחרים לא. כל עובדה או מערכת עובדות יש לבחון בפני עצמה.

masorti

New member
אל תהיה "כבד"..

מכיון שהניק שלי מעיד על השקפתי הדתית, התלוצצתי שאני מחכה לתשובה שתביא אותי להארה קוסמית חדשה. דרך אגב, בניגוד לך - יש קיצונים חילונים שדווקא טוענים בלהט שהתנ"ך חסר בסיס מתחילתו ועד סופו. (ואם צריך לעוות את העובדות למען האידיאולוגיה... so be it)

ezer

New member
מסורתי, כבר נשפכו על זה

נהרות דיו. וכבר אנרו לך את הדברים מספיק פעמים. אתה אוהב לטחון קמח טחון ?

masorti

New member
וכי אני העליתי את הנושא?

תסתכל טוב מי התחיל את הפתיל. חוץ מזה, מה זאת אומרת "אמרו לך את הדברים מספיק פעמים"? כמה פעמים דנתי בנושא בפורום הזה?

פראזניק

New member
אנצל בזאת את זכותי!!!

בתור ותיק (עלק...) בפורום, אבקש שלא לדון בפורום זה בשאלות דת או אקטואליה!!! זה לא יוסיף לתרבות הדיון, בטח לא לידע ההיסטורי שלנו!!! חושבני, שגם שושן ולוו, נעמי וחנה, אוריון ומאיר ושאר ותיקי הפורום, מצטרפים לבקשתי זו. תודה! שלכם (כמעט) תמיד פראזניק

flamingo

New member
..................

היי לפי הדת שלי שהיא האיסלאם הקוראן הוא הספר הקדוש היחיד שלא חלו בו שינויים ועובדה על זה העותקים שמצאו הארכיולוגים שחוזרים לתקוםות מאוד ישנות ועוד הרבה סימנים. אשמח לקבל תשובה...

מה הוא מסמך היסטורי אמין???

אם השאלה היא "האם התנ"ך הוא ספר היסטוריה אמין?", כלומר האם התנ"ך הוא ספר שאמור לספק תעוד היסטורי אמין למאורעות שחלו בתקופה מסויימת, אם כן התשובה היא לא, והוא גם לא מנסה להיות כזה. אם השאלה היא :"האם בנ"ך מתאורים ארועים שארעו באמת?" התשובה היא כן, לא, ואנחנו לא יודעים. חלק מהאורעים ניתן לתארך ולקבוע שהתרחשו, בצורה דומה לזו המתוארת בתנ"ך, בעיקר הארועים הפחות עתיקים, חלק ניתן לקבוע בודאות די גבוהה שלא התרחשו כלל, וחלק לא נדע לעולם אם התרשו או לא. באשר לשאלה האם התנ"ך הוא מסמך היסטורי בכלל, התשובה כן, התנ"ך הוא מסמך היסטורי! כמו כל טקסט כתוב מכל תקופה ומקום בהיסטוריה, ניתן להוציא ממנו מידע על המתואר בו, על כותביו, והלך הרוח שלהם, על התקופה בה נכתב, ועל סיפורי העם שהועברו מאב לבן לאורך השנים

למעלה