האם התקשורת מנסה להוריד את מחירי הנדלן?

יבגני34

New member
האם התקשורת מנסה להוריד את מחירי הנדלן?

לאחרונה כל שני וחמישי מתפרסמות כתבות שהנדלן יורד, אני חושב לקנות דירה ויש לי את מלוא הסכום ללא משכנתא, האם זה זמן טוב או להמשיך לחכות?
מחפש באיזור גבעתיים, בתקציב של עד 2 מליון

יבגני34

New member
זה להשקעה, או לשים 2 מליון על דירה באיזור טוב

או לפזר את הכול בבורסא בעזרת בית השקעות,
זו דילמה לא פשוטה,

Fitch

New member
זו דילמה מאוד פשוטה. היית קונה מניה אחת שעלתה ב10 שנים האחרו

נות מאוד, או שהיית מפזר הכל וקונה אלפי מניות של כל מיני חברות?
&nbsp
אתה שוקל לשים את כל הביצים בסל אחד, שעד כה היה מוצלח, ואולי יהיה מוצלח גם בעתיד - אבל הסיכון באי-פיזור גבוה מאוד לדעתי.

smarco88

New member
ברור, למה להתעסק. 2 מיליון, 1.5 מיליון, 1 מיליון, מה ההבדל.

צריך להיות חלאה בשביל לכתוב לאדם תמים דבר כזה.

elvinnox

New member
למי שיש 2מ נזיל, הדבר האחרון שהוא רוצה זה לקבור אותם בקירות

ובטח שבלי מינוף ובתקופה של מחירי שיא.
&nbsp
ובלי קשר, עצם זה שהוא הגיע להון כזה נזיל, מראה שהוא גם מבין דבר או שניים בכסף.
(בהנחה שלא זכה בפיס או שקיבל ירושה)
&nbsp
לכן, אני נוטה לחשוב שההודעה הזו פיקטיבית, אבל אולי זה רק אני.
&nbsp

יבגני34

New member
היא לא פיקטיבית, אינני מאמין בבורסא

ולכן חשבתי להשקיע בעיר שהיא מתפתחת ומתייקרת, והאוכלוסיה טובה,
עיר כמו גבעתיים, בשכונה כמו בורוכוב למשל

התקשורת מחפשת סנסציות, זה מה שמוכר עיתונים

או ליתר דיוק פרסומות באינטרנט בימינו. אולי לכמה עיתונאים יש אג'נדה פרטית להוריד מחירים אבל זה לא משהו בולט. אם תעשה מחקר קצת יותר רציני, תראה שנבואות הזעם האלה מתפרסמות כבר הרבה שנים, בדרך כלל עומדים מאחוריהם גופים עם אינטרס מובהק שכספי השקעות ינותבו מנדל"ן לשווקי הון או גופים ציבוריים שונים שרוצים לעשות הון פוליטי על חשבון הנדל"ן. והעובדה שה"תחזיות" האלה מתרסקות פעם אחר פעם לא מפריעה להם להמשיך לפלוט אותם.

השקעה בנדל"ן זאת השקעה חכמה, לטווח הארוך. יותר חשובה מהשאלה מתי לקנות זאת השאלה מה לקנות כי בכל שוק יש עסקאות טובות ועסקאות פחות טובות.

התקשורת דווקא מחפשת להתפרנס, וגם לאנשי הנדל"ן יש אג'נדה

אכן נבואות הזעם מתפרסמות כבר כמה שנים, אבל ככל שהמחירים ממשיכים לעלות, כך הם הופכים ליותר ויותר מופרכים,
ולכן, הסכנה לירידות (או למפולת) גדלים, כי פשוט למרבית האוכלוסיה יותר קשה (עד בלתי אפשרי) לרכוש נדל"ן..
ובסופו של דבר, את הקטר של הנדל"ן מוביל ההמון ולא כמה משקיעים לרגע, שעוד יגלו שהנדל"ן הוא בהרבה מקרים מאוד ספולטיבי.
ואכן, יש כמה אינטרסנטים שרוצים שהכספים ינותבו לשוק ההון, בדיוק כמו שיש אינטרסנטים שמעונינים להמשיך לפמפם מחירי נדל"ן מופרכים בשביל להרוויח יותר.
בסוף, כמעט כולם מדברים מפוזיציה,
בדיוק כמו שאתר ביזפורטל חי בעיקר מפרסומות של שוק הנדל"ן (72% מההכנסות שלהם), אז גם להם אינטרסם מובהק לדחוף את שוק הנדל"ן כלפי מעלה... כי נפילה של השוק תפגע גם בהם באופן אנוש.

ל"עובדה" שהתחזיות עד עכשיו לא התממשו, אין שום קשר לעתיד.
כל חודש שעובר, הפירמידה של הנדל"ן הופכת למסוכנת יותר.
ואכן, אני מסכים שיש השקעות חכמות בנדל"ן, אבל ברמת המחירים הנוכחיים קשה מאוד למצוא אותם, ובכל מקרה, נדבר עוד שנתיים ונראה עד כמה הן היו חכמות.

elvinnox

New member
מסכים, מי שהיום נכנס לפוזיציה בארץ הוא לא נורמלי.

אולי בטווח הקצר יגרד כמה אחוזים אם בכלל, בטווח הארוך ההפסד הוא כמעט וודאי.
&nbsp
שוק הנדל"ן כיום מנופח מעבר לכל פרופורציה, הדבר היחידי שהחזיק אותו זה הכסף הזול והריביות הנמוכות. כעת שהמציאות תשתנה, אין ספק שבטווח הארוך המחירים יעשו תיקון למטה.
אבל את זה רק אפשר לדעת בדיעבד, כלומר בנקודת מבט של היום אי אפשר לדעת אם הירידות יתחילו בעוד חודש, בעוד שנה או בעוד שנתיים, השאלה היא לא אם אלא רק מתי.
&nbsp
נכון להיום, השקעה בנדלן מסוכנת מאוד והתשואה הנמוכה כבר לא שווה את הסיכון.

יכול להיות

התקשורת גם ניסתה להכתיר את הילארי קלינטון כנשיאה. פעמים שאנשי התקשורת הם בעלי אג'נדה והכוח בו הם מחזיקים מאפשר להם לקדם אותה.

למעלה