האם ועד הבית פועל בסמכות?

דניאלה1311

Active member
מנהל
האם ועד הבית פועל בסמכות?
אני גרה בבית רב קומות כאשר יש למעלה מ-40 בעלי דירות. כל השנים הועסקה חברת אחזקה. הועד הנוכחי (היחסית חדש) פיטר את חברת האחזקה והחליט שאחד מחברי הועד ישמש כאיש תחזוקה. הם לא הודיעו דבר לבעלי הדירות בבנין לא על הפיטורים לא על העסקתו של חבר ועד (וגם לא על תנאי העסקתו וכו') בקיצור הם פועלים בחשאיות. יש הרבה כסף בקופה, דמי ועד הבית הם כ-220 אלף שקל לשנה.

אני חוששת מבעיות כמו קנוניה של הועד להשתלט על כספי הועד ולעשות ככל העולה על רוחם. מה אני יכולה לעשות בענין? האם אני יכולה לדרוש כינוס אסיפה כללית, האם העסקת חבר ועד כאיש אחזקה חוקית? מה הנוהל במקרה שהועד לוקח על עצמו דברים שלא הוחלט עליהם באסיפה כללית?
תודה מראש

האם ועד הבית פועל בסמכות
שלום דניאלה,
נציגות איננה יכולה לקבל החלטות כאלו על דעת עצמה. חוק המקרקעין קובע כי החלפת מתחזק, ולעניין זה גם פיטוריו, מחייבים החלטה של בעלי דירות שלפחות 50% מהרכוש המשותף צמוד להם (באופן די גורף, זה מתאים ל-50% מבעלי הדירות). כלומר, זו החלטה של בעלי הדירות ולא של הנציגות.
בכדי שתתכנס אסיפה כללית שלא מן המניין, של בעלי הדירות, חייבת הנציגות לזמן ישיבה כזו אם דרשו אותה 1/3 מבעלי הדירות.
גם ההחלטה להעסיק מי מחברי הנציגות חייבת לקבל הסכמה של האסיפה הכללית, על כל הנובע מכך.
נראה לי כי בנסיבות המתוארות על ידך, תצטרכי להיעזר בייעוץ משפטי.

דניאלה1311

Active member
מנהל
תודה רבה

shlang

New member
הועד היה צריך לכנס את הדיירים ולקבל
את הסכמתם לפיטרוי חב' האחזקה ולהעסיק דייר כאיש תחזוקה
הועד חייב על פי חוק לפרסם דוח הוצאות והכנסות
כבעל דירה זכותך לבקש שיערכו אסיפת דיירים

דניאלה1311

Active member