האם זאת הפרת זכוית יוצרים אם אני:

האם זאת הפרת זכוית יוצרים אם אני:

יש וידאו עם חותמת דיגיטלית למניעת הפרת זכיות יוצרים
מי שיפיץ יועמד לדין כי ידעו מי העלה לאינטרנט. כך טוענת החברה הבעלים של הוידאו.
ידוע לי שאם אצלם את מסך המחשב עם מסגרת המחשב ,כאילו אצלם את הבית שלי וכך נהוג לא להיות מועמד לדין
כי זה לא יחשב עבירה על החוק, האם זה אכן נכון? או שכבר שינו את זה?!
דוגמא: אצלם ערוץ בטלוויזיה עם מצלמת וידאו ואצלם גם את מסגרת הטלוויזיה וקצת את הקיר אז אוכל להפיץ באינטרנט בלי לעמוד לדין על הפרת זכויות יוצרים כך ידוע לי, האם אני צודק?
אני שואל לגבי צילום וידאו שאקנה ואז אצלם גם את מסגרת המסך ואז אעלה לתוכנה לשיתוף קבצים למרות איום החברה שטוענת שיש חתימה דיגיטלית והיא תעמיד לדין ובלה בלה...
מקווה ששאלתי ברורה אני פשוט לא רוצה לעבור על החוק אלא לעקוף אותו בעניין זכויות היוצרים של מוצר יקר ועלוב מתוך רצון לשיתוף הקהל הרחב ולא מתוך רצון לגנוב כי הוידאו לדעתי הינו זול שנמכר ביוקר
תודה!

John the Savage

New member
לא שינו את החוק

פשוט אף פעם לא היה חוק כזה.

יש הגנה על "שימוש אגבי" ביצירה, ויש הגנת שימוש הוגן. שימוש אגבי אומר שאם אתה מצלם סרטון (או תמונה), ותוך כדי כך מופיעה בסרטון קטע מיצירה כלשהי, זו לא תהיה הפרה של זכויות יוצרים אם אותו קטע של היצירה נכנס "כדרך אגב" לצילום, כשהיצירה היא לא המטרה העיקרית של הצילום.

אם, כפי שאתה מתאר, אתה מצלם את סרט הוידיאו במלואו או חלקים משמעותיים ממנו, זה לא משנה אם רואים מסגרת מסך וחתיכת קיר. במקרה כזה בו המטרה היא להראות את הוידיאו עצמו, לא תהיה לך הגנת שימוש אגבי, וסביר להניח שגם לא תהיה לך הגנת שימוש הוגן.

רגע! אז מדוע בתוכנות לשיתוף קבצים זה מותר?

ידוע לי על הורדות של סרטים וכו׳ דרך תוכנות לשיתוף קבצים
שם כולם מעלים ומורידים בחינם
האומנים מתלוננים ואין דין ןאין דיין
ועד כמה שידוע לי אין כאן עבירה, האם אין זה דומה למקרה הקודם שתיארתי על צילום מסך המחשב+מסגרת המחשב והעלאה לתוכת שיתוף קבצים?
ט.ל.ח

תביעות על שיתוף קבצים

הוגשו ויוגשו. כרגע כנגד האתרים ולא כנגד המורידים, אבל מפיץ כמוהו כאתר.
אני ייצגתי בכמה וכמה כאלו.

למעלה