האם זהו הטור האחרון ..... ?

שלומנה

New member
האם זהו הטור האחרון ..... ?

אני עוקב אחרי הטור כבר כמה שנים . מיד בחרתי כפייבוריט את יאן אולריך , לא יודע למה ... כל שנה מאז הזכיה שלו אני מחכה בקוצר רוח לניצחון הבא שלו בטור . השנה כבר הבנתי שארמסטרונג מגיע לטור הזה עם רצח בעיניים והוא לא יוותר על התואר השישי ברציפות . כאשר התחיל הטור רציתי רק את אולריך !! אולריך ואולריך !!! היום אני מבין שאם לא יקרה משהו חריג , חריג מאוד , אולריך לא יזכה ביותר ממקום בפודיום (אולי גם זה לא) . למרות זאת יש לי שתי תקוות והם באסו וקלודן . אני לא מכיר אותם יותר מדי טוב . באסו לפי הדברים שכותבים בפורום מגלה כל שנה שיפור משמעותי , אני מאמין שהוא שיפר גם את הנג"ש אבל עדיין אין לו קבלות . קלודן הוא צעיר , אלוף גרמניה , ואין ספק שיש לו כישרון , השאלה היא האם הוא יעמוד בלחץ ובעומס . שאר הרוכבים פשוט מאכזבים . דיברו על המילטון , מאיו , ג'וליך , הראס ועוד , כולם מאכזבים . שלא לדבר על המילטון שפרש ומאיו שהתאונה היא אולי תירוץ טוב אבל גם כך לדעתי לא היה מה לראות ממנו . בקיצור יש עדיין תקווה קלושה שלאנס לא יקח את הטור , אני פשוט לא מחבב את הבחור . ( למרות שאני יודע שמגיע לו לקחת ). מעניין מה יהיה עם אולריך שנה הבאה ..... מישהו חושב שהוא יכול להתמודד עם עוד טור .

aFish

New member
מה בעצם הסיפור עם אולריך?

אני הרי עוקב משנה שעברה ולא בקי מאד בהיסטוריה שקדמה. אני רק יודע שמעבר ל2003 אחורה ארמסטרונג לא ממש השאיר לאולריך סיכוי. בטח לא ב2002 שאני זוכר את יאיר אומר כמה פעמים שארמסטרונג לא הזיע בכלל. נבנתה כאן אגדה על סמך שנת 97. האגדה לא מומשה. עיקר המיתוס השנה נסב על הטור של שנה שעברה. האם אני זוכר נכון מה שהיה שנה שעברה? אולריך נתן שלב אחד גדול בITT. ארמסטרונג היה מיובש. זו היתה נקודת ההברקה היחידה של אולריך בטור וכל השאר הוא נצמד או נשאר מאחור (לוז ארדידן). אז הוא היה קרוב. קרוב? לא ממש...אבל נאחזנו בו כי הוא פשוט סיים שני. השנה...בינתים ללא שום הברקה. כמו שהיה. בעצם לא כל כך מפתיע. נראה בITT. מחר ובשבת.

שלומנה

New member
אריה

אתה צודק בכל דבריך ..... גם בטור שאולריך לקח לא היו לו מתחרים רציניים . אבל מה לעשות , הוא לקח טור ולכן בתקשורת נהוג להזכיר אותו . הוא מהרוכבים הבולטים בעולם ויש לו הרבה אוהדים .(גם בקהאם הוא לא השחקן הכי טוב בעולם אבל ... ) . ציינתי שכבר אין לי צפיות מאולריך אלא רק תקוות . האם אתה חושב שיש רוכב היום שיכול לקחת מלאנס את הטור ?

itaiash

New member
אתה מדבר שטויות

ועוד איך היו לו מתחרים. פנטאני היה שם, וירנק היה בכושר אדיר, ריס היה, אולי לא היה מישהו שניצח חמש פעמים, אבל מי שראה את הטור ההוא יודע. ואולי לקחת טור כאשר המאסטר הגדול לא לוקח זה עוד יותר קשה, כי יש הזדמנות אמיתית למלחמה ואין פחד כמו ששורר היום ממה שמו.

itaiash

New member
הגזמתם לגמרי

אולריך עם כל הכבוד, הוא אגדה בפני עצמה. להיות שני בטור במשל כמה שנים זה לא צחוק בכלל. אולי הוא לא המסטר, אבל הוא בהחלט מדהים, וגבר שבגברים. בחיים שלו הוא לא פרש באמצע, להיות שני זה לא חיים קלים ובכל זאת הוא תמיד שם. הוא בנוי גם אחרת מכל המטפסים. הוא הכי גבוה, ובכל זאת הוא תמיד שם. אולי ארמסטרונג לא הזיע, אבל כל צמרת רוכבי האופניים בעולם הזיעו גם הזיעו, והיחיד שנשאר שם תמיד היה אולריך. תראו גם בענפים אחרים יש שני נצחי, וזה לא לעניין להכפיש. אם תורפ לא היה האקט היה נחשב לספורטאי על בעיני הרבה. טרגט היה שני נצחי לגברסילסי ולדעתי הוא לא נופל ממנו. אז להכפיש את אולריך זה לא רציני. להיות בין החמישה הטובים בעולם בענף הזה זו מלאכה לא פשוטה בכלל, וצריך להצדיע לו. ואולי מילה אחת על USP, נמאס מהמכבי תל אביב של האופניים. בכל מקרה אולריך יהיה גם יהיה, גם ארמסטרונג יהיה, ועוד ועוד. אני עוד מאמן שאולריך יגיע לפודיום השנב וגם אם לא אז הוא היה מדהים השנה בעיקר לאור כל הפרישות של המאסטרס. אולרך אגדה מה שלא יהיה בזכות מה שהוא כבר עשה (ולא רק הזכייה שלו), אז תרגיעו!!!!

שלומנה

New member
אולריך הוא גדול

אולריך גדול אבל הוא פשוט מאכזב את אוהדיו . אין ספק שהוא רוכב גדול ובין הטובים בעולם . הוא פשוט לא מספר אחד , לפחות לא בשנים האחרונות .

itaiash

New member
לא כולם אוהבים את מספר אחד

ולא כולם יכולים להיות מספר אחד. אבל אולריך הוא בוודאי לא מאכזב, והמהלכים שהוא עשה בטורים האחרונים, מעולם לא איכזבו אותי. אולי פה ושם כאב לי הלב, אבל הוא נלחם, ובחיים שלו לא ויתר בשום מצב. בלעדיו לא היו צופים היום לטור דה פראנס, כי בלעדיו לא היו מלחמות רציניות בהרים ונג"ש בשנים האחרונות, אז תרגיעו. הוא טרם לטור לא פחות מארמסטרונג, ואם זה היה ארמסטרונג לבד, אולי כבר היינו משתעממים. אני לא ממעיט פה בערכם ברוכבים אחרים. גם ווקלר יצא גבר שבגברים בטור, ובשביל כאלה אנחנו שם.

aFish

New member
אתה סתם כועס...

אף אחד לא השמיץ את אולריך. הייתי בודאי שמח אם היתה יותר דרמה בטור. היה מצחיק קצת לשמוע את מייק סמית' מתלהב מההתקפה של אולריך היום, מנסה לבנות מזה מתח, כאשר הדוורים מדוושים באותו קצב, בלי שום שינוי בתוכנית ובלי פאניקה כהוא זה. אף אחד לא עשה מזה ענין שם יותר מאשר הבריחה של ויראנק או רסמוסן או כל אחד אחר. זה בדיוק המיתוס של הטור הזה. כולם כל כך רוצים לראות מתח שבנו תילי תילים של מילים על יריבים שלא סיפקו את הסחורה כאשר בינינו (למרות שיש עוד שני שלבים משמעותיים, שוים באופיים ולא הכי צפויים) אף אחד לא הוכיח שהוא ראוי יותר מארמסטרונג לקחת את הטור. באסו הכי קרוב. היחיד שרק הנג"שים צריכים עוד להראות את זה. אולריך היה רוכב גדול, עדין רוכב טוב, מעולה או מה שתרצה, עיקש ולא נשבר. זה ראוי להמון הערכה. המציאות היא שהוא רוכב גדול אבל לא מבריק. רוכב שהוא רק שני בטור למי שבאמת בא מוכן לחלטין והוכיח שהוא כזה. מלבד באסו - אף אחד לא התקרב אליו וראינו היום שבאסו קיבל את השלב שהוא ניצח ולא לקח אותו. חבל שזה כל כך חד משמעי אבל כך אני רואה את המציאות. יש בעל בית אחד וכל השאר.... יש והיו סיפורים יפים וקטנים בטור הזה. ווקלר אחד מהם ללא ספק. מוביל - יש רק אחד. כולי תקווה שעדין יהיו הפתעות שיזרימו אדרנלין.

sonc

New member
אולריך גדול

כל מי שזוכר את 96 ואחר כך 97 זוכר איזה מחסל הוא היה. לא האמנו שיתכן בכלל שלא תהיה שוב שרשרת . לא כמו רייס או פנטני שהיו תופעות חולפות. הוא היה מדהים- בעיקר מנטלית. גופנית- אינו כזה ייחודי, לא במבנה ולא בגבה. הדבר היחיד שיש לו ואין לאחרים זו נטייה להשמנה. שחיסלה לו טור או שניים וגורמת לו להכנס לכשר מאוחר בטור וגרמה לקבוצתו לשולחו לגירו כדי שירזה קצת ואולי גם גרמה לו להתרגל למקום השני וחבל. די קשקשת. בקר טוב ויאללה בריכה. מאוחר.

42k

New member
אז בנוגע לאולריך הגדול .......

זאת תגובה ראשונה שלי לשירשורים בפורום אך פשוט לא יכולתי להתאפק לנוכח כל שירי ההלל לאורליך, איני בא לקחת כלום מיכולתיו הפיסיולוגיות, מהמבנה הגופני שלו, ממקומו בחמישיה הראשונה בעולם וכו וכו ... אבל יכולות גופניות יש לעוד הרבה אחרים ובמיוחד לארמסטרונג, אך מה שיש לארמסטרונג ולא לאף אחד אחר בטור (עד יוכיחו אחרת) הוא ראש! ארמסטרונג גם חושב, מתכנן ומחשב, מי שלא רואה ומבין את זה ... פשוט לא רואה ומבין! שימו לב איך הוא הפך את כל המתחרים שלו אתמול בקילומטר האחרון לפועלים שלו, אף אחד מהם לא שם לב שלפני הקילומטר האחרון הוא פשוט "נפל" קצת אחורה נצמד אליהם מאחור, ישב וחיכה לראות מי יעשה מה ... והפועלים לא איכזבו לקחו אותו עד המטרים האחרונים ושם הוא פתח מבער תגידו מה שתגידו ... רק שעון שווצרי עובד מדויק יותר ...

sonc

New member
my point zigactly!

אולריך נכשל מנטלית. ולמיקו: אינדוראין היה מלך החישובים ודוקא בגלל זה אהבתי אותו. אינדוראין תמיד חיכה לרגע האחרון לפני שהגיב להתקפות, אינדוראין תמיד נתן לאחרים את הקטעים היחידים והעלית תמורת עזרה קטנה או אי הפרעה על הדבר הגדול (ראו יוהן ברויניל והניצחון בליאז. איזה גאונות של ביג מיג). ואינדוראין, מה לעשות, הגדול מכולם. ( עכשיו אם מישהו קורא בכלל אני אקבל 100 תגובות...)

miko1810

New member
דווקא הדוגמא שנתת

לא בדיוק... אינדוריין לא נתן לברויינל את המקום, הוא ניסה, אבל ברויינל היה יותר חכם! ברויינל נתן לו לשרוף את עצמו! וכשהוא רצה להתחלף בהובלה, ברויינל לא הסכים, אז לא הייתה לו ברירה אלא למשוך, שאם לא, כל השאר היו מגיעים! אז הוא משך, ובספרינט ברויינל לקח אותו! זה מה שהיה שם!

miko1810

New member
דווקא הדוגמא שנתת

לא בדיוק... אינדוריין לא נתן לברויינל את המקום, הוא ניסה, אבל ברויינל היה יותר חכם! ברויינל נתן לו לשרוף את עצמו! וכשהוא רצה להתחלף בהובלה, ברויינל לא הסכים, אז לא הייתה לו ברירה אלא למשוך, שאם לא, כל השאר היו מגיעים! אז הוא משך, ובספרינט ברויינל לקח אותו! זה מה שהיה שם!

IlanShacham

New member
אתה חובב אסטריקס?

למיטב זכרוני ה Zigactly לקוח מאחד הספרים שלו...

42k

New member
אז בנוגע לאולריך הגדול .......

זאת תגובה ראשונה שלי לשירשורים בפורום אך פשוט לא יכולתי להתאפק לנוכח כל שירי ההלל לאורליך, איני בא לקחת כלום מיכולתיו הפיסיולוגיות, מהמבנה הגופני שלו, ממקומו בחמישיה הראשונה בעולם וכו וכו ... אבל יכולות גופניות יש לעוד הרבה אחרים ובמיוחד לארמסטרונג, אך מה שיש לארמסטרונג ולא לאף אחד אחר בטור (עד יוכיחו אחרת) הוא ראש! ארמסטרונג גם חושב, מתכנן ומחשב, מי שלא רואה ומבין את זה ... פשוט לא רואה ומבין! שימו לב איך הוא הפך את כל המתחרים שלו אתמול בקילומטר האחרון לפועלים שלו, אף אחד מהם לא שם לב שלפני הקילומטר האחרון הוא פשוט "נפל" קצת אחורה נצמד אליהם מאחור, ישב וחיכה לראות מי יעשה מה ... והפועלים לא איכזבו לקחו אותו עד המטרים האחרונים ושם הוא פתח מבער תגידו מה שתגידו ... רק שעון שווצרי עובד מדויק יותר ...

טיראן מ

New member
עוד על אולריך ...

אם שמתם לב לסיום אתמול, קלודן עבק בשביל אולריך. עבד קשה ומשך את החמישייה עד לפני הסיום. הקטע המעניין היה שלקראת הסיום קלודן זז הצידה, נתן לרגליים של אולריך "לדבר" אבל .... נאדה. השור הגרמני פשוט לא יכל. ראו את זה בבירור. אז קלודן חזר להוביל כדי למזער נזקים. זה היה כבר מאוחר מדי... והסוף ידוע.

אני לא בטוח שזה נכון

אני מודה שראיתי את השידור רק ממתי שאולריך התקיף ולפני זה עקבתי אחרי התיאור באינטרנט. משם זה היה נראה כאילו USPS מעוניינים לאפשר לבריחה של ויראנק וחבורתו לברוח ולרכוב בעצמם בניחותא עד העלייה האחרונה. אם יתפסו שם את הבורחים מה טוב, ואם לא, אז גם כן לא נורא. הם אפילו שלחו את פדרונס לבריחה הזו וברגע שתפסה מרחק החזירו אותו חזרה לפלוטון. אם הם היו מעוניינים להכשיל את הבריחה הם היו משאירים אותו בבריחה. הדבר היחידי שהיה ניתן לעשות כדי לפגוע בתוכנית הזו היה בריחה של רוכב משמעותי. נכון הוא ש-USPS לא התפתו לרדוף מייד אחרי אולריך, אבל הם הגבירו את הקצב ויצרו פיצולים בפלוטון והודות לכך מנצבו וטוטשינג שהם יריבים של אולריך וקלודן נשארו מאחור. אם גם מסתכלים על התוצאה הסופית של ארמסטרונג מול 2 רוכבי טי מובייל ובאסו בק"מ האחרונים אז רואים שהתוכנית שלהם הצליחה חלקית. זה בטוח לא המצב שתכננו ברוינל וארמסטרונג. נכון שהחגיגה התקלקלה בזכות כושרו המצוין של ארמסטרונג, אבל מי שלא מנסה גם לא מצליח. ועוד משהו לגבי ארמסטרונג. ראיתם את שחרור המתח ושמחת הנצחון על קו הסיום. זה נדיר לראות את ארמסטרונג בתנועות כאלו. זה מעיד על הלחץ שהוא נמצא בו בסיטואציה של הסיום ואולי גם מעיד על 2 הקטעים שהוא סיים יחד עם באסו. הנצחון הראשון שלו על באסו היה באותו פער כמו היום ובכל זאת-אז הוא לא חגג כמו היום.

ואני שואל משהו אחר.... בשלב הראשון

בו ארמסטרונג ניצח את באסו בספרינט - בפלאטו, בסיום ניגשה אליו שריל ולחשה לו משהו באוזן..... מי הצליח לקרוא שפתיים ולהבין מה היא אמרה?????

למעלה