האם זה אמת ?

האם זה אמת ?

אנשי ארגון שוברים שתיקה מחלקים עכשיו בכנסת את ספר העדויות שאספו מחיילים ומקצינים שהשתתפו במבצע "צוק איתן". האירועים המתוארים בעדויות חושפים שינוי משמעותי בעקרונות הפתיחה באש של צה"ל, שינוי מדיניות שהביא לפגיעה אדירה בחיי חפים מפשע ובתשתית האזרחית ברצועת עזה.
בין הבחירות, התעמולה והספינים הפוליטיים כמעט ושכחנו שהייתה כאן מלחמה בקיץ האחרון, מלחמה שגבתה את חייהם של למעלה מ-70 חיילים ואזרחים ישראלים, מלחמה נוראית בה למשך למעלה מחודשיים אזרחי ישראל ובעיקר תושבי הדרום היו נתונים לירי בלתי פוסק של טילים, ומלחמה בה נהרגו ברצועת עזה אלפים, רבים מהם חפים מפשע, מאש צה"ל.
המתואר בדו"ח ובעיקר דרכי הפעולה של צה"ל המשתקפת ממנו, מחייבים חקירה ובדיקה עצמאית רצינית ובלתי תלויה, ואנחנו מתכוונים להתעקש שתהיה כזו, לא רק על התנהלות הצבא, אלא על כלל ההתנהלות המדינית והצבאית של הממשלה לפני, בזמן ואחרי המלחמה.
בינתיים, אנחנו מבקשים מכם/ן לעשות דבר אחד, פשוט: קראו את העדויות של החיילים והקצינים שלחמו בעזה, תקראו בקפידה את מה שהם, מי שנלחמו בשמנו, רוצים להגיד לנו. אנחנו חייבים את זה קודם כל להם.

iricky

New member
מה זה

"פגיעה אדירה בחיי חפים מפשע"? לא ידעתי שיוצאים למלחמה על מנת לפגוע בפושעים. כל החיילים הלוחמים הם פושעים, ולכן זה לגיטימי לפגוע בהם? גם החיילים שלנו הם פושעים?

אכן שאלות קשות אבל מה דעתך האם זה נקמה או מלחמה ? או שהנקמה

היא חלק מתרבות התגובה המלחמתית שלנו והיא באה לכופף את האוייב בצורה כזאת שהוא
יקבל את שלטון הכיבוש ואת העוצמה הישראלית יהודית כמתנה משמיים ומהנביא מוחמד.
גם ברגעים שאנחנו ישנים בלילה עמלים 2 הצדדים להוציא תוכניות עתידיות "מופלאות" בהיקף של מליארדים
למען "פתרון" "מלבב" האם זה בלתי אפשרי לחלוטין לחשוב על מזרח תיכון חדש של עזרה הדדית .
משפחות שלמות מתרסקות בים של ההרוגים ואני כבר פה מפסיק לחשוב על הצד השני ושואל מה איתנו לעזאזל
באיזה זכות השלטון הבטחוני שלנו מקריב חיי חיילים לשווא,כן אני חוזר ואומר לשווא , מה בשביל אלוהי הנקמה
או הדם ? שלא לדבר על הטראומות שלי ושלך ושלהם כמובן !

צה"ל אינו צבא נקמה

(לא קוראים לו צנ"ל...)
אני מקווה שאתה מסכים עם הכלל הבא להורגך השכם להורגו. ומשעה שהסכנה חלפה כגון שהמחבל נכנע או שהשתלטו עליו בצורה זו או אחרת הוא מקבל טיפול רפואי הטוב ביותר, בעדיפות ראשונה.

kaner91

New member
תרתי דסתרתי

לא נאמר "הבא להרגך השכם לנטרלו מנשקו ולשקמו בבית חולים" למה שתממן מכיסך הפרטי טיפול רפואי "הטוב ביותר" למחבל שניסה להרוג אותך? תנחית מכת מוות ותן לו למות בשקט.

זה מראה שהצבא שלנו רחום וחנון

אולי גם קצת "חנון"...
&nbsp
ברור שעושים כך לפנים משורת הדין. אף צבא לא היה משאיר מחבל כזה בחיים.
וזה מה שנסיתי להסביר לחברינו יורם.
&nbsp
חבל שהמחבלים מנצלים זאת לרעה.

kaner91

New member
הוא לא

כי בכך שהוא משקם מחבלים ומשלם להם משכורות הוא משעבד אותך לפחות מארבעה היבטים שונים:
1. כספי המיסים שלנו מתבזבזים עליהם, על אסירים מוציאים 120 אלף ש"ח בשנה בממוצע (כתלות בוותק).
2. מאות המחבלים שיושבים בכלא מהווים תמריץ לחטיפת חיילים בשביל עסקאות שבויים, וכשהם משתחררים הם מתקבלים כגיבורי תרבות וכאנשי חינוך לדור הבא של הטרור.
3. אוזלת היד של המדיניות הצה"לית יוצרת חוסר התרעה, מה שפותח פתח לעוד ועוד מחבלים. אם האיסלמיסטים היו יודעים שעל כל זריקת אבן סופם כדור בראש, מספר זורקי האבנים היה מצטמצם פלאים.
4. לנטרל וללכוד מחבל בחיים זו משימה לא פשוטה והיא מסכנת חיילים. אותם בחורים בני 19 שנשלחו להגן עלינו (ושאנחנו בעצמינו הגנו עליהם לא מזמן, לפחות כך זה אצלי) אינם שווים פחות מהמחבלים האלה רק משום היותם לובשי מדים.
&nbsp
כשהצבא פועל מתוך מדיניות ה'רחמים' הזאת הוא פועל בדיוק בכיוון ההפוך. הוא מתאכזר לטובים ולתמימים.
ועל כך חז"לינו כבר אמרו: "מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים".

אני מסכים אתך. הוא שאמרתי

"אף צבא לא היה משאיר מחבל כזה בחיים [...] חבל שהמחבלים מנצלים זאת לרעה".

אני לא הייתי אומר שהצבא שלנו מצטיין ברחמים. לפחות ממה שאני

שומע ורואה בטלויזיה יש לנו צבא מאד אכזרי וגם פעולות השיטור בשטחים הכבושים
הם לא מתנה מאלוהי הרחמים.......

למעלה