האם זה אפשרי...?

האם זה אפשרי...?

אתמול (יום חמישי) היה פרק בסידרה "תיקים באפלה" על אדם שהיה יכול להכנס לתודעה של אנשים (באמצעות סם שהיה פותח לו את ה"עין השלישית") ולהרוג אותם בחלומות ובכך היה גורם להם למות גם במציאות. השאלה שלי האם יכול להיות מצב שבו אני נפגע "פיזית" בחלום צלול ואז גם להפגע גם במציאות? אני לא מתכוון בהגזמה כמו שהיה בסידרה אלא דברים קטנים כמו מכות שיטחיות וכאלה...למרות שזה נשמע דיי טיפשי.

Cheetah

New member
קרו דברים

אבל לרוב אפשר להסביר אותם כך: נגרם נזק על ידי גורם חיצוני כלשהו לגוף בזמן השינה, והאדם היושן חולם משהו שמתאים לנזק שהוא קיבל. כלומר בנאדם חולם שהוא מקבל מכה בחלום הוא מתעורר עם פצע אבל הפצע הזה נגרם מסיבה חיצונית כמו לדוגמא אם הוא זז מתוך שינה לתוך הקיר. קורה הרבה פעמים שדברים שקורים במציאות בזמן השינה משפיעים על החלום, קרה לי פעם שחלמתי שאני נופל מצוק, כאשר בעצם נפלתי מהמיטה

ראית יותר מדיי פרדי קרוגר ../images/Emo8.gif

קרא הודעה של מישהי מהפורום שהיה לי באתר - שלום לכולם! אני חברה של ענת מהפורום ואני נולדתי עם היכולת לחלום חלומות צלולים. ענת הפנתה אותי אל הפורום כדי שאני אספר לכולם כמה מגניב שאני חולמת רק חלומות צלולים - אבל- אני לא באתי לספר לכם כמה כיף ושווה לחלום חלומות צלולים כי לי הם עשו רק צרות בינתיים. לידיעתכם, חלומות צלולים יכולים להיות מאד מפחידים, לא רק בגלל שהם מציאותיים מאד. למשל, אני מניחה שקראתם את הסיפור שענת סיפרה על החלום שלי שבו חלמתי שאני עפה ונופלת על הברכיים וקמתי בבוקר עם סימנים כחולים על הברכיים (כן, אני בטוחה שהם לא היו שם קודם ושלא נפלתי מהמיטה). אני מציעה לכם לא להכנס לקטע של חלומות צלולים מלכתחילה כי אני חולמת חלומות צלולים מתמיד ואני לא יכולה לחלום חלומות רגילים אף פעם ותאמינו לי שזה פשוט לא שווה את זה. בבקשה קחו לתשומת ליבכם את ההצעה שלי DR_DASSI

שריר

New member
אני חלמתי שעקצה אותי דבורה והרגשתי

את זה אבל לדעתי מה שציטה אומר יותר הגיוני מאשר מה שהחברה של אלון כתבה כאילו בגלל שאתה מודע אז הגוף שלך גם נהיה מודע? אז אתה אמור לעוף מתי שאתה עף וכל שאר הדברים תעשה לעצמך בדיקה תגרד לך את היד עד שיהיה פצע לא משהו רציני תתעורר ותגיד מה קרה לדעתי לא יקרה כלום לעומת זאת אם תחלום ותרגיש שיורד לך דם מהיד ותתעורר מפצע זה כנראה חיצוני לדעתי יש את כל הענין של שיתוק גופני או שפשוט תצלם את עצמך תעשה MILD ותצלם אפחלו לא תצטרך לגרד את עצמך אני חושב בזמן שאני כותב ממש רב פעולתי

יש בזה משהו עם קצת הגיון בכל זאת

למוח שלנו יש כוח עצום ויש הרבה חולים שהרופאים אמרו שיש להם אולי שבועיים לחיות שהצליחו לרפא אפילו גידולים סרטניים בעזרת דמיון בלבד ובעזרת חלומות צלולים, במצבים של היפנוזה אתה יכול לראות איזה כוח עצם יש למוח שלך, במצב של היפנוזה אפשר אפילו לעזור יציאה של דם מאצבע פצועה והרבה דברים מדהימים אחרים שקראתי עליהם פעם בספר על הנושא, ואפשר ממש לשנות דברים פיסיים בגוף בעזרת כוח המחשבה ( כמו הדוגמה של ריפוי גידולים סרטניים בעזרת מדיטציה וטכניקות של חשיבה מודרכת וחלומות צלולים ) אז אולי לא כדאי ליפסול לחלוטין את האפשרות הזאת. אולי יש אנשים שאצלם באמת יש איזו השפעה פיסית חזקה של החלומות על הגוף. כששאלתי לגבי הנושא הזה את דוקטור יוסי באומהקר ( מומחה בארץ לחלומות צלולים ) הוא לא פסל את האפשרות הזאת ואם הוא אומר שזה אפשרי ( אולי ) אז אני מעדיף לא ליפסול לגמרי את הרעיון למרות שביננו גם לי זה נראה מאד מוזר ולא הגיוני. אלון

Variety

New member
תגובה

להפגע מחלום פיזית. אני מניח שזה אפשרי, כי חלק מהתגובות של המוח שלנו כמו בצקות, שליטה על טסיות הדם וכל מיני דברים כימיים. אם בחלום המוח מאוד מאמין, אני מאמין שיכול להיות אפשרות של תגובה של הגוף שנראה כי הוא מחלים ממכה, או הדם לא זורם טוב למקום. לי קרה שנפצעתי, כי בדיוק קמתי, והגוף שלי יצא משיתוק, אבל עוד ישנתי, וזזתי כמו בחלום, בחלום רבתי עם מישהו, ובמציאות הלכתי מכות עם הקיר, שניצח אותי, וחטפתי זבנג בראש!!! :) אבל זה הגיוני. לפעמים אני קם עם סריטה או צלקת. המוזר הוא שהסריטה כבר נראת כאילו אחרי שהיא בשלבי החלמה. או צלקת כאילו נסגרה כבר כמה שנים, אבל היא חדשה. זה כבר בקושי קורה לי הקטע עם הצלקת, אבל אני מדי פעם קם עם סריטה. זה לא הגיוני כי אני מזיז כל דבר חד מהמיטה שלי ואני יודע שאני לא קם מהמיטה. חלומות פז, Variety-

shabaz

New member
רגע רגע רגע....

כתבו פה שאפשר לרפא גידולים במח בעזרת חלומות צלולים? איך בדיוק? הרי כמו שכבר אמרתם הגוף משתק את עצמו אז לא משנה מה שאנו חושבים הגוף לא מושפע מזה. אם אני טועה בבקשה תסבירו לי שבז

הסבר

בזמן חלימה הגוף באמת משותק כדי שלא תזוז ולא תעשה אותן תנועות שאתה עושה בחלום, אין לך יכולת תנועה אמנם אבל הגוף שלך מבתוכו לא משותק ! הלב שלך ממשיך לפעום ! הריאות ממשיכות לנשום ! הדם ממשיך ליזרום, תאים בגוף ממשיכים לגדול ורקמות ממשיכות להתפתח ... זה שאתה משותק לא אומר שאתה הופך לגוש אבן כשאתה חולם ! אפשר באמת לרפא המון דברים כולל גידולים סרטניים בעזרת חלומות צלולים ( כמו גם שיטות אחרות לדמיון מודרך ) לא התעמקתי בזה אבל לפי מה שהבנתי אתה יכול לדוגמה בזמן חלום צלול למצוא איזה רופא ולהגיד לו שירפא אותך, או לדוגמה להיכנס לעצמך לתוך הגוף ולהשמיד את הגידול בעזרת איזו קרן ליזר שתישרוף אותו, והדברים האלא באמת משפיעים באופן פיסי על הגוף, אני מציע שתחפש אתרים באינטרנט שמסבירים איך לעשות את זה כי אני לא ממש התעמקתי בזה. אלון

Variety

New member
תגובה

אולי זה שונה, אולי, אתה יכול לשלוט בחשמל של התאים, ופשוט לנתק את החשמל של אותו הגידול הסרטני, הרי אם הגוף משותק, התאים לא משותקים, התאים חייבים לפעול. כנראה (אני לא מבין גדול בקטע הזה), אתה יכול במוח, כמו שאתה שולט בידיים, באצבעות... אתה יכול אם אימון, לשלוט בחשמל של התאים, ולהגיד למוח להפסיק את פעולת אותם תאים סרטניים. ומה שבטלויזיה רואים, שזה בעזרת הדמיון, אולי זה פועל כי אותו בן אדם ביקש להרוג את הגידול, ע"י דימוי למשחק דמיון, ואז זה אותומטית הפך את זה לניתוק חשמל. במקום לחשוב על זה ככה ישירות. חלומות פז
, Variety-

תיקון קטן .... לא ניתוק חשמל

לפי מה שהבנתי ההסבר לזה הוא שהמוח עוצר את זרימת הדם לאותם תאים סרטניים ובכך הוא מנתק אותם מאספקת החמצן לה הם זקוקים וגורם להם למות, יתכן גם שהוא מרכז במקום תאי דם לבנים שישמידו את התאים הסרטניים, אני לא חושב שמדובר בהפסקת החשמל, זה לא קומקום חשמלי ... ( למרות שדווקא התיקשורת בין התאים "החושבים" במוח מתבססת על פולסים חשמליים ברמות מתח מאד מאד נמוכות ). בכל מקרה ראיתי מספר תוכניות טלוויזיה על הנושא הזה והראו מקרים פשוט מדהימים על אנשים שמצאו בגופם גידולים סרטניים בגודל של כדור פינג-פונג והרופאים אמרו שכבר אין אפשרות לנתח ונתנו לאנשים האלא לא יותר מחודש לחיות, והאנשים האלה החליטו שהם לא מוכנים למות ושהם ינצחו את המחלה, והם התחילו לעשות מדיטציות וכל מיני תרגילים של דמיון מודרך ודמיון מודרך באמצעות חלומות ותוך זמן קצר מאד הגידול פשוט נעלם לחלוטין ! ראיינו את הרופאים שבדקו אותם ועשו צילומים והם היו פשוט המומים ולא האמינו למה שהם ראו ! או ניסוי אחר שמראה את כוחו של המוח זה שלקחו בחורה צעירה והיפנטו אותה ואמרו לה שהיד שלה הופכת לגוש פלדה חזק, והושיבו לה על היד שלה שהיתה מושטת הצידה בן אדם ששוקל 70 קילו והיא החזיקה אותו בלי לזוז אפילו חצי ס"מ ! גם המחבר של הספר "כוחו של התת מודע" מספר שלפני 50 שנה הוא ריפא לעצמו גידול סרטני ממאיר ביד ע"י זה ש 4-3 פעמים ביום למשך 5 דקות הוא ישב ואמר לעצמו "התת מודע שלי יצרה כל איבר וכל ריקמה בגופי ויש לה את הידע והחוכמה האינסופיים הדרושים להשמדת הגידול והתת מודע שלי תשמיד את הגידול עכשיו" ( או משהו בסיגנון הזה אני לא זוכר את הציטוט המדוייק ) אין ספק שלמוח שלנו יש כוח עצום ויכולת רבה מאד להשפיע באופן פיסי על גופנו, אנחנו רק צריכים לעזור לו וליגרום לו לרכז את היכולת הזאת במקומות שאנחנו רוצים וצריכים ואת זה ניתן לעשות בכל מיני שיטות של דמיון מודרך ולדעתי חלום צלול הוא הדבר הכי טוב לדברים מהסוג הזה בגלל שאז אתה בקשר ישיר עם התת מודע שלך והרבה יותר קל לך לעשות דברים מהסוג הזה מאשר כאשר אתה ער. אלון

shabaz

New member
מה?

קראתי שזה סתאם שטויות ששמים בסרטים. אם הגוף שלך לא מסוגל פיזית להרים משהו שאתה ער אז אין סיכוי שתצליח אפילו בהיפנוזה. זה פשוט לא הגיוני וזה גם נחקר מבדקית. וגם אם אומרים לך בהיפנוזה לעשות משהו שהוא נגד מצפונך כמו למשל להרוג מישהו אז אתה לא תעשה את זה. כי המצפון שלך לא ירשה לך. שבז

לא מדוייק בכלל מה שאתה אומר

זה ממש לא שטויות ואלו דברים שהראו בתוכניות מדעיות בערוץ המדע, לגבי הניסוי הספציצי עם הבחורה אז זה כן נכון מבחינה מדעית וזה מראה לך כמה חזקה ההשפעה שיש למוח, אם במצב שאתה ער אתה יכול להרים לדוגמה מישקולת של עד 70 קילו, אז תחת היפנוזה תוכל להרים מישקולת הרבה יותר כבדה, זה בדיוק כמו אלה שהולכים על גיחלים לוחשות ורותחות בלי לקבל כוויות בכפות הרגליים וכמו אלא ששוברים לבנים במכת אגרוף והיד לא נישברת להם, המוח שלך מסוגל לעשות המון דברים םדהימים. לא נכון ולא מדוייק מה שאמרת שבמצב היפנוזה אתה לא תעשה דברים נגד מצפונך, אם מישהו במצב של היפנוזה ואומרים לו לירות בהורים שלו שעומדים לידו אז ברור שהוא לא יעשה את זה כי זה נגד מצפונו, אבל אם יגידו לו שמולו עומדים חייזרים מרושעים שהתחפשו להורים שלו והם רוצים להשמיד אותו ועליו לירות בהם ולהציל את משפחתו ואת העולם אז הוא דווקא כן ינסה לירות בהם ! אני לא יודע אם ראית תוכניות טלוויזיה על היפנוזה אבל במצב היפנוזה בכל מיני מופעים מול קהל גורמים לאנשים לעשות המון דברים נגד המצפון שלהם, להסתובב על הבמה מול הקהל ולעשות צחוק מעצמם ( לדוגמה לחשוב שהם כלבים ולהתחיל לינבוח על הקהל ) או להתפשט ולעשות "מופע סטרפטיז" כשהם ערומים, ועוד המון דברים מביכים ( אני אישית ראיתי כמה תוכניות שבהן הראו דברים כאלה ). אפשר בהיפנוזה בהחלט ליגרום לך לעשות דברים שאתה לא רוצה במידה ו"עובדים עליך" וגורמים לך לחשוב שזה משהו אחר. אלון

shabaz

New member
קבל ציטוט מפסיכולוג מומחה:

"במצב של היפנוזה אדם נמצא בשליטה הוא יכול לשקוע במצב היפנוטי עמוק אבל תמיד ישאר חלק תשאר צנזורה שתעזור לאדם להיות בשליטה,במצב היפנוטי אדם לא יעשה דברים בניגוד למצפונו,מה שרואים לפעמים בסרטים שמהפנטים את הגיבור והוא הולך במצב היפנוטי לבצע רצח שהמהפנט בסרט מטיל עליו,במציאות זה פשוט לא יכול לקרות" שבז

BladeRaider

New member
אתם מתבלבלים בין שני דברים

היפנוזה, זה מצב שבו הגוף רגוע, והתת מודע נפתח להשאות (סג´סטיות) ופועל בהתאם. יש טראנס שהוא מצב בו האדם לא בשליטה ולרוב הוא גם לא זוכר מה שקרה כהוא היה בטראנס. בדרך כלל כל השבטים האלה שיכולים לרקוד שעות מסביב למדורה עד שיזו "רוח" ונכנסת אל תוך אחד מהם והוא מתנהג בהתאם.... זה טראנס, כשאדם תוקע מוט ברזל בלחי ושם על זה כיסא - זה טראנס

למעלה