האם זה אפשרי?

• פותח הנושא Acct
  • פורסם בתאריך

Acct

New member
האם זה אפשרי?

שלום, האם יהדות ופאגאניזם יכולים לדור בכפיפה אחת? הבנתי, מעלעול בדפי הפורום, כי פאגאניזם זה כל הדתות שלא התפתחו מיהדות, מנצרות ומאיסלאם.... השאלה אם ייתכן שאין סתירה ואפשר איכשהו לשלב..... אם התשובה הינה חיובית, אשאל את שאלתי: יש לי מחר ראיון עבודה חשוב, לגבי ההתמחות שלי כעורך דין.... מהי הדרך שיש בה לנקוט כדי להצליח בראיון? המשך יום טוב

לעניות דעתי לא

אם תרצה ללכת באחת מן הדרכים לכל אורכה.... לדעתי תצטרך לבחור. אבל שוב, זוהי דעתי בלבד. אולי יהיו כאן מומחים לנושא (פאגניזם, יהדות) שחושבים אחרת.

ובכן ובכן ,

לא רק יהדות , נצרות ואיסלאם הן דתות מונותיאיסטיות מוצהרות, קיימת גם הדת הסיקית , הדת הדרוזית , הדת הבהאית , תת זרמים צופים ועלוואים שהתפלגו מן האסלאם הדוגמטי , במישור היותר דואליסטי יש לך את הזורואסטריזם ( אשר היסטורית השפיעה באופן ניכר ואדיר על שלושת דתות אברהם ובעקיפין גם על היתר שציינתי כאן ) , וכמובן שבאם אתה מתייחס אל הבודהיזם , הג'יניזם , הטאואיזם , הקונפוציוניזם וכו' כאל פרקטיקות נטולות סממנים דתיים - אז יש לך מגוון נכבד למדי לחקור וללמוד ממנו , אולם אני לא הייתי שש לקראת סלט ירקות סינקרטיסטי יתר על המידה ... בהצלחה .

יהדות עם אלמנטים פאגנים

או פאגניזם עם אלמנטים יהודיים-- זה אכן אפשרי ומן הסתם מתקיימים בכל מקרה (סלחו נא לי שאני כורך את כל המסורות הפאגניות לצרור אחד-- זה רק מטעמי נוחות של כתיבה). אבל להשתית את חייך באופן שווה על שתי תפישות שבבסיסן הן שונות-- אני חושב שנזק נפשי רב יכול להיגרם מכך, אלא אם כן תודעתך גמישה ומשוחררת מאוד מאוד.

driftwood89

New member
תשמע/י...

יש דתות פגאניות שמאפשרות דברים כאלה, או למשל דתות פגאניות שהם יותר דרך חיים מאשר דת ולכן אפשר ללכת לפיהם וגם לפי היהדות... אבל היהדות עצמה לא מרשה סינקריטיזם ככה שלא נראה לי שדבר כזה אפשרי...

Justin Angel

New member
עכשיו ברצינות

אני היחידי ששם לב שמדובר בטרול או שכולכם באמת בעלי קשיי-תפיסה והבנה כלשהם? אני כבר מתחיל להאמין בכנות לאופציה ב'.

bgbg10

New member
שאלה לי אלייך...

את שאלת את השאלה הזאת גם בפורום מאגיה וכישופ (בקשר לראיון עבודה)? בכל אופן...אם התכוונת לעזרה חוץ מההמלצות הידועות כגון להפגין בטחון וכו'...ןהתכוונת יותר לקטע של כישופ (שהוא חלק מהדתות הפאגניות- או לפחות חלקן)...כישופ לאוו דווקא סותר את היהדות... יש כאלו שעוסקים במאגיה והם מאמינים אני אישית מיסטית (רק התחלתי להתעניין במאגיה) וזה ממש לא סותר את היהדות דווקא למסטיקה יש חלק גדול מהיהדות...

bgbg10

New member
כי אני פשוט זוכרת שהיתה שם

הודעה על מישהי שבקשה עזרה בראיון עבודה במשרד עו"ד... אני רק לא בטוחה לגבי הלינק שלך...

למעלה