האם זה באמת אופייני למעריצי מיידן

האם זה באמת אופייני למעריצי מיידן

הייתי לפני שלושה שבועות באנגליה לצרכי עסקים באחד מהעיתונים שם (השד יודע איזה, אחד מהפשוטים הללו שמחלקים חינם בבתי מלון) היתה כתבה קצרה על האלבום החדש והיתה שם את הפסקה הבאה, שכבר קראתי אותה במקומות רבים (כולל אפילו בארץ לפני כמה שנים). (תסלחו לי על חוסר הדיוק, אבל הכוונה תהיה ברורה - מבטיח) ברגע שיוצא אלבום חדש של מיידן, ולא משנה אם זה אלבום חדש, הופעות חיות, אוסף חדש וכו - תוך שבוע הוא יקפוץ לראש מצעד המכירות, ולאחר כשבוע שבועיים, ייעלם מהמצעד כלא היה. מעריצי מיידן הן מעריצים אדוקים אשר ירכשו בכסף מלא (גם אם אפשר להוריד חינם מהרשת) כל דבר שהלהקה תוציא. זאת קהילה סגורה, שאינה בהכרח מתרבה, ובדרך כלל אינם חובבי רוק מטאלי, שאינו מיידן. מיותר לציין שנדהמתי. מהדיוק. קודם כל זה נכון. אודה ואומר, אני מוריד מוסיקה (לא הייתי אומר סדרתי, אבל מוריד). אבל לא את של מיידן. למען הלהקה תמשיך עוד שנים רבות - אשלם בכסף מלא על כל אלבום חדש שלהם. דבר שני, אני באמת לא פריק של מטאל (להמתין עם האבנים והמקלות המחודדים חברה). אז נכון, בעברתי, ככה לפני איזה עשרים שנה, הייתי שומע קצת מטאל פה ושם. אבל האמת היא, שנדבקתי בחיידק שקוראים לו "מיידן" ולא "מטאל". הטעם המוסיקלי שלי הוא מאוד מגוון (קצת גרי מור, קצת פול יאנג, קצת ספרינגסטין, קצת פליינג פיקטס, פה ושם חוטא בקיטש שנות השמונים וכו) כן כן... אני יודע.. .תגידו מטורף (ובטח אבדתי פה קצת קרדיט אצל אחדים מכם). אבל זה מסקרן אותי. שאלה לקהל הרחב: אני מניח שאם אתם כאן, אתם מעריצי מיידן. כמה מכם באמת ובתמים חובבי מטאל (על סוגיו), וכמה בכלל שומעים סגנון אחר או סגנונות אחרים, ומרגישים כמוני, שחיידק המיידן לאו דווקא מייצג חיידק מטאלי. תודה על ההענות לשתף פיש

to the future

New member
אז ככה:

1) עם כל ההגיון היפה של לקנות חומר מקורי של להקה שאוהבים (גם אני נוקט בזה), לא הייתי קושר זאת בכסף. מיידן יכולה להתקיים רק מהכוסות עם הלוגו שהם מוכרים בחנות האתר הרשמי (טוב אולי קצת הגזמתי...). 2)אכן, מבחינתי לפחות, למיידן יש ערך מוסף על פני שאר המוסיקה הפופולרית בכלל והבי מטאל בפרט. בתיכון שמעתי כמעט רק קלאסי. בדיעבד זו היתה ריאקציה כנגד המגמה הכללית ששמעה כל דבר מלבד קלאסי. מיידן הם הבי מטאל קלאסי (כך בגדרה היבשה...). אני לא צריך הקצנות- שירה לא הרמונית, צליל "מלוכלך" וכו'. לרוב האנשים מיידן נשמעים כרעש. אבל לי הם משהו קלאסי. את האמת, אני אוהב את מטאליקה- יש להם 4 אלבומים חזקים מאוד (לפני שהתמסחרו וכו'...). אני אוהב גם את מגדת- RIP הוא אלבום מעולה (כמעט החליק לי קלאסי...). אבל לך תשווה עם מיידן. 14 אלבומי אולפן. מתוכם לפחות 4 הם בכללותם סופר מעולים. מכל השאר תוציא עוד לפחות 20 שירים אדירים. Hallowed be thy name - שיר שהוא השוואה להכל. תשווה אותו ל- Master of puppets. ל- Hallowed יש הרבה יותר חזון ועוצמה. קשה לי להסביר את זה. מיידן עולה על כל להקת הבי מטאל אחרת בעושר המקורות לשירים. השירה והקול של ברוס מהווים סטנדרט. הגיטרות- סטנדרט. תראה את הלהקות של היום, שכל הצעירים מעריצים. הן בעצם עסוקות בהקצנה. רוצים משהו אפי- ניקח זמרת סופרן ועוגב ונפוצץ אותך בסאונד גותי- מטאלי- פאוור- סימפוני... רוצה מוות- קבל שירת Growling ואקורדים אינסופיים. אני לא אוהב את זה. זה בעצם נורא פשוט- מי שאוהב יופי, אסתטיקה (כמוני) מחפש קלאסיקה כי אומנות קלאסית (כמו התקופות הקלאסיות בהיסטוריה) עוסקת בזה. בוב דילן אמר שהיום מפציצים אותנו בסאונד, אבל אין מוסיקה. עד כמה שההפקה חשובה גם אצל מיידן, אתה לא מתרגש אצלהם מאפקט או סאונד. אתה מתרגש מסולו יפה. או מחיבור יפה של גיטרה עם קול סולן. או ממעבר מנגינות יפה. לסיכום אני מסכים איתך ש- "שחיידק המיידן לאו דווקא מייצג חיידק מטאלי". 3)במקרה שלי אני משוחד, "נחשפתי" למיידן בגיל 11 בערך (לפני ביטלס, פינק, לד וכו'). כילד (בתקופתי זה היה משהו יותר תמים...) הם נשמעו הרבה יותר קשוחים ולא שגרתיים מאשר הם נשמעים לי היום. אומרים שמה ששמעת/ ראית/ חווית וכו' כילד, חוזר בבגרות. לכן אפשר להגיד שאצלי ספציפית יש חיידק מיידן "עצמאי" לגמרי. 4)אתה (פיש) מדבר תמיד על מחקרים ומדגם גדול. אני לא יודע אם בדקו סטטיסטית ממש, למה עוד מקשיב כל מעריץ מיידן. אני פשוט מניח שיש מעריצי מטאליקה, ששומעים "קצת" מיידן. כלומר מעין תמונת ראי שלנו. אז אולי זו לא תופעה מיוחדת...

אני לא תמיד מדבר על מחקרים

זה פשוט משהו שבזמן האחרון התחיל להעסיק אותי. מיידן אצלי תמיד מתחברים יותר לרגש, רואים את זה בכל פוסט שאני כותב. אני בעיקר כותב/מדבר על תחושות ורגשות שעולים בי למשמע המוסיקה והשירה. אבל כנראה שהתיזה לתואר השני קצת טימטמה אותי וגרמה לי לראות את המחקר בהכל. כאשר יש לך פורום בו אתה יכול לשמוע דעות רבות, האתגר לבדוק זהות ושונות מדעית ממש מתפרץ. אני פחות התחברתי למטליקה. ה עדי שניסיתי, אבל לאחר שהכרת את מיידן, כל השאר נראים לך חיקוי זול. הכי מטאלי שהגעתי היה מוטלי קרו (shout at the devil היה באמת אלבום גדול), אבל להבדיל אלף הבדלות - זה לא ממש מטאלי (-:

Beautiful Scar

New member
זה באמת אלבום גדול!!! ../images/Emo199.gif

אני תמיד שומעת אותו לפני השיר Dance of death סליחה על פרט שולי זה^^ והזה שמעליך חפר:p

Beautiful Scar

New member
אני כן שומעת מטאל. ../images/Emo199.gif

ובאמת איירון מיידן לא מייצג חיידק מטאל. אני שומעת גות' מטאל, פאוור מטאל [הו, סגנון המטאל הכי יפהפה שאי פעם קיים], ט'ראש מטאל. וכו'. אך איני לא כלכך מחבבת את מטאליקה, אולי פה ושם לפני שהם התמסחרו.. זהו אין לי מה להגיד בענין XD

התגובות שלך נהיות יותר ויותר חסרות

כול הגיון ואפילו ניצוץ קטן של חוכמה אני לא רואה.

Danchick

New member
אני ממש מסכים איתך ומבין את כוונתך

באמת יש את החיידק הזה שקוראים לו מיידן כמה מוזיקה שאני לא מוריד ואפילו ששמעתי את האלבום החדש לראשונה מקובץ MP3 אני עדיין חרשתי על החנויות בכדי לקנות לעצמי עותק מקורי של האלבום החדש זה רק מי שאוהב מיידן חייב לעצמו להשיג כל סינגל , כל דיסק , כל הדפס של מיידן , זה באמת חיידק אני אוהב הרבה להקות רבות ומברובות אבל את מיידן אני הכי אוהב

barlevy

New member
ממ אני דווקא

לא מכיר אנשים חובבי מיידן - שאינם חובבי מטאל

התקשרות נכשלה|תגובה רובטית|

מיידן הם אשר הכניסו אותי לז'אנר האדיר הזה שנקרא מטאל, איני אומר שאין עוד ז'אנרים שאני אוהב אלא שמטאל זה הז'אנר אשר עומד מעל כולם ועל פי דעתי הוא הנעלה ביותר מן השאר.

פשוט לא להאמין איך לא הבנת למה אני

מתכוון. שאני כותב מטאל הכוונה למטאל לכל סוגיו, ושאני אומר שמטאל הוא הז'אנר הנעלה הכוונה לכך שהוא מועדף אצלי על פני רוק, ג'אז וכד'.

Beautiful Scar

New member
אבל אני כן הבנתי. ../images/Emo199.gif

בערך. כי אז לא ידעתי שאתה אוהב גם ג'אז , רוק וכו'.. איזה סגנון מטאל הכי עדיף עליך?

AGExtory

New member
אממ.

אני דווקא מעריץ את איירון מיידן, אך לא סגור רק עליהם. אני שומע עוד להקות. מטאל, קצת רוק...

למעלה