האם זה באמת שווה?

Drorrrrrr

New member
האם זה באמת שווה?

בגלל שהדיסק מוגן מפני צריבות מתעוררות כל מיני בעיות. מערכות סטריאו שונות לא מנגנות אותו, DVD שונים לא מנגנים אותו, אי אפשר להעביר את הדיסק למחשב, ואי אפשר לצרוב אותו [גם אם זה רק לשימושים ביתיים, כגון עוד דיסק אחד, למקרה שיקרה משהו לראשון]. האם ההגנה על זכויות היוצרים ומניעת הצריבות שוות את העוול שנגרם למאזינים
הנה, אני רוצה להעביר שיר למחשב ואני לא יכול. אדם [מכירים?] רוצה לשמוע את הדיסק ב-DVD אבל זה לא מנגן. זו לא חוצפה

SuperGirl82

New member
אותי זה ממש עיצבן ../images/Emo70.gif

אבל תכלס אי אפשר להאשים אותם... הרי זאת העבודה שלהם ובהעתקה "גונבים" מהם את הזכויות... אבל אפשר גם ללכת אחרת, כמו למשל U2, שהולכים עם הזרם ומוציאים שירים קודם כל באינטרנט. לצערנו, לא כולם ילדים של רוטשילד וכל עוד כל דיסק עולה בין 80 ל- 90 ש"ח אני לא יכולה להרשות לעצמי לקנות מקוריים. גם לא הרבה אנשים אחרים. לשמחתי, מצאתי דרך לעקוף את זה.

Da Fish Snake

New member
מה?! ../images/Emo10.gif

איזה קטע דפוק זה... בדיוק אתמול כבר כמעט קניתי ת'דיסק... ובסוף אמרתי: טוב, נו... ביום שבת... אבל עכשיו כשאתה אומר את זה

Broken Wings1

New member
אוי, נכון.

רציתי להעביר אותו למחשב, אבל זה לא נתן.. זה ממ די מעצבן, את האמת. אבל אפשר להבין..

AGENT SHESH

New member
לא שווה,

מעצבן אותי הדברים האלו, ההגנות האלו בכל מקרה לא עוזרות, מי שרוצה לפרוץ אותן יפרוץ אותן על אמם וחמתם של האמנים, וחבל שההגנות המיותרות האלה הורסות את ההנאה למאזינים לגיטימיים וחוקיים.

MarishA M

New member
זה אולי מעצבן אבל אפשר להבין אותם

מצד הדיסק כן קיים בתוכנות ההורדה אז כנראה אחריי הכל לא ממש הצליחו עם עניין ההגנה על הדיסק..כי תמיד יימצא מישו שיפרוץ בסופו של דבר.. אבל זה לא מה שימנע ממני לקנות ת'דיסק שלהם..

oh-da

New member
אין מה להבין אותם

בכך שהם מגבילים לך את השימוש בדיסק אותו רכשת לא מאפשרים לך לצרוב גיבוי אישי (דבר שמעוגן בחוק) לא ניתן לנגן את הדיסק על גבהי מערכות שונות, הם גם מבצעים פה עבירה מסויימת ואני רק מצפה לתביעה ייצוגית כנגד חברות התקליטים.

DrorCh

New member
תשובתך ממש לא מלומדת

ע"פ חוק זכויות יוצרים אסור לשכפל או להעתיק או לגבות יצירה שלמה או חלקים ממנה, ללא אישור בכתב מבעל זכויות היוצרים חתום על ידי נוטריון. לגבי מערכות שהדיסק לא מתנגן עליהם זאת בעיה של יצרן המערכת, ואני בטוח שרשום איפה שהוא איזה סוגי דיסקים הוא קורא או לא קורא. חוקי זה כן. אם אפשר להבין אותם? ברור שכן, זאת הפרנסה שלהם. אם זה חכם מצידם והוגן? לא!! עדיף היה שהייתה אפשרות להוריד שירים בודדים במחיר סמלי כמו שאפשר להוריד מפלאפונים.

debase

New member
יש אפשרות להוריד שירים רק לא בארץ..

ITUNES עושה זאת באופן די מוצלח בשאר העולם...

oh-da

New member
תשובתך לא מלאה.

בנוסף לכך, יש סייגים לחוק אחד הסייגים הוא שאותו אדם אשר רכש את הקלטת החוק לא מעודכן כ"כ) רשאי ליצור לעצמו גיבוי כל זאת ובלבד שיישאר לשימושו האישי בלבד.

debase

New member
התשובה, להוריד מהאינטרנט...

אתה יכול להוריד בתשלום מאתר כמו ITUNES בעתיד, או בחינם באין ספור אתרים... אם אתה בפועל קונה את הדיסק, אתה רק מחזק את נושא הדיסיקים המוגנים וגורם להם לעשות עוד (להם = לחברות המוזיקה)... שהרי גם ככה הלהקה מקבלת 5% ממחירות הדיסקים רק וכל השאר הולך לדברים אחרים... אפשר להחזיר את הדיסקים ולקבל תמורה כספית בחזרה (בטענה שזה לא עובד בנגן שלך).

Drorrrrrr

New member
אבל זו חוצפה

אני רוצה לקנות בכיף שלי דיסק, עם החוברת שלו והקופסה שלו הכל ולהראות ללהקה את ההערכה שלי כלפיה. אני הולך ורוכש את האלבום במיטב כספי [ובאמת במיטב כספי], ומה אני מגלה? שהוא עושה קונצים. פה הוא מנגן, ופה הוא לא. יכולתי גם להוריד את האלבום בתכנות שיתוף קבצים ואתרים למיניהם [וכן, יכולתי לשמוע את האלבום כבר לפני שהוא יצא, אבל לא עשיתי את זה], אבל לא! רכשתי את האלבום! ומה שאני מקבל זה בעצם פצצה לפנים. ובאמת, איזו חנות תקח ממני דיסק חזרה?

aviGODFATHER

New member
מאיפה הבאת את זה שהלהקה מקבלת רק 5%

ממש ממש לא נראה לי הגיוני

RotemAss

New member
זה לא הגיוני אבל נכון

אמנים רבים כמעט ולא רואים כסף מדיסקים. כהוכחה, יש אמנים שמשחררים דיסקים שלמים חינם לאינטרנט.

aviGODFATHER

New member
באמת דבילי...

לא משנה מה, תמיד יהיה מישהו שיפרוץ את הדיסק ויפיץ אותו באינטרנט. זאת אחת הסיבות שאני לא קונה דיסקים אמיתיים אף פעם (וגם יש את העניין הכספי ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו לבזבז כסף רק בשביל מוזיקה שהוא יכול להשיג אותה בחינם. יש לי עדיפויות יותר חשובות מזה). ההגנות האלה סתם מעצבנות את הקונים החוקיים שילמדו לפעם הבאה שלקנות חוקי זה סתם מתסכל... אבל לי נראה שחברות התקליטים יבינו בקרוב שאנשים לא אוהבים את ההגנות האלה ושגם ככה תמיד תמיד הכל נפרץ, ואנשים רוצים להעביר שירים לנגני הmp3 שלהם או למחשבים שלהם וכאלה...

Da Fish Snake

New member
../images/Emo4.gif

זה שהדיסק מופץ באינטרנט בצורה לא חוקית זה לא אומר שכדאי לך להפסיק לקנות דיסקים. בדיוק בגלל אנשים כמוך המוזיקאים בישראל בקושי מרוויחים משהו...

aviGODFATHER

New member
לא הסברתי את עצמי טוב....

התכוונתי שבגלל שהם נועלים את הדיסקים עם ההגנות המטומטמות שלהם אז אני לא קונה, לא בגלל שיש את זה גם באינטרנט. יש לי פלאפון שהוא גם נגן mp3 ואני רוצה את השירים בפלאפון, זה מאוד דבילי שאני לא יכול להעביר את השירים לשם. וגם לא בא לי לשמוע רק את קולדפליי ורק את X&Y כל היום. אני אוהב לעשות פלייליסט מגוון וזה ממש מציק אם אי אפשר להעתיק את זה למחשב. ובלי שום קשר, אין לי כרגע כסף מיותר שאני יכול לבזבז על דיסקים, וגם המערכת שלי מקולקלת...

למעלה