האם זה בגלל הטעות שעשיתי

leonora75

New member
האם זה בגלל הטעות שעשיתי

שלום רב, בני בן שנה וחצי כשהיה בן 5-7 חודשים היתה האטה בגדילה עקב דלקת בסמפונות ומאז דפוס האכילה השתנה . מטיפת חלב מאוד נלחצתי והתחלתי לתפוס לו את הפה בכוח שיאכל. היום, חוץ מסופר גמדים הוא לא מוכן לפתוח את הפה ,הוא רוצה הכל לבד ומזיז לי את הפנים גם לדבר שהוא אוהב ואני רוצה לעזור ולדחוף קצת יותר היום הןא עדיין מתחת לעקומה הן בגובה והן במשקל והוא מקבל דייסה מטרנה עם תוספת של שמנת מתוקה (רופא גסטרו אמר שהכל בסדר - תורשתי אני 1.60 ובעלי 1.73 האם יש אפשרות לגרום לו פחות לסרב לי או שיאכל לבד האם זה בגלל שתפסתי לו את הפה מה עוד אני יכולה לעשות

האכלה בכוח

לא כתבת לי פרטים מדויקים לגבי משקלו וגובהו בלידה ועכשיו אבל בכל מקרה בהנחה שאין בעיה רפואית למשקל הנמוך קרוב לוודאי שהוא פשוט מסביר לך בדרך שלו שהוא רוצה לשלוט בעניני האוכל. המשיכי להניח לפניו אוכל, תני לו את יכולת האכילה העצמאית (אם יש לו את היכולת המוטורית לכך ) אפשר להגיע לאכילה מספקת של קלוריות גם באוכל "אצבעות " אם הוא לא מוכן שיאכילו אותו. אל תפגיני שמחה גדולה לכך שהוא אוכל, או אכזבה אם הוא לא מעונין פשוט המשיכי בשגרת חייכם ואל תהפכו את האוכל לדבר המרכזי. האכילה צריכה להיות מזינה ונעימה לכולם.

למעלה