האם זה הגיוני שבבית חדש של...

nufara1

New member
האם זה הגיוני שבבית חדש של...

שנות האלפיים פלוס עושים רשת חשמל חד-פאזי?זה לא מעט מידי?הרי הצרכים שלנו רק הולכים וגדלים.מה אפשר לעשות בנידון?

רז חשמל

New member
לא - זה לא הגיוני

חיבור חד פאזי לא הגיוני לא לצרכן ולא לחברת חשמל. אבל מכיוון שעדיין ניתן להזמין חיבור כזה בחברת חשמל, קבלנים עדיין מוכרים בתים עם חיבור מינימלי כזה. אני כמעט ולא מכיר צרכנים פרטיים שמזמינים חיבור חד פאזי. ישנו סקר בפורום בדיוק בנושא הזה.

רשר

Well-known member
מנהל
חיבור תלת פזי לדירה

בתוך הדירה כל הרשת היא חד פזית בכל מקרה השוני בין 3 פזות לאחת הוא בחיבור לחברת החשמל ובחלוקה בלוח החשמל של הצרכן. השאלה איזה חיבור להזמין לדירה מותנית בצפי העומס בדירה, לנו כצרכנים בעצם לא משנה אם יתנו לנו לצרוך את החשמל ב3~ או ב1~ כל עוד מספקים לנו את הביקוש. אם יש לך צפי יותר גדול מהחיבור המוזמן, הזמן הגדלה מח"ח ושלם את ההפרש נשאר אולי ויכוח עם הקבלן שבנה את הבית לגבי התשלום למרות שבכל מקרה הוא צריך ליפול על הצרכן

מאגר

New member
חיבור חד פאזי בבית חדש

רבות הן הסיבות מטעמו של הקבלן להזמים חיבור חד פאזי ולא תלת פאזי לדירות שהוא מוכר. להלן מספר סיבות. 1 . למוזיל לעצמו את חיבור החשמל פר יחידת דיור. 2 . לאפשר לחשמלאי לעשות קופה ע"ח הדיירים שלא יכולים להכניס חשמלאי אחר ע"י החוק כל עוד לא מסרו את הדירה.וזו הסיבה בדרך כלל העיקרית הסבר קל: הקבלן מסכם עם החשמלאי שמחיר העבודה ליחידת דיור יהיה X ויכלול את החלק היחסי של הדירה בשטח הציבורי. מאחר והמחיר הוא כמעט מחירי עלות ללא רווח והתיכנון ניתן בידי החשמלאי יכין החשמלאי את מערכת החשמל לפי שיקול דעתו אך לפי חוק החשמל בצורה הכי זולה עבורו. וכאשר הדייר ירצה נקודות נוספות ירקיעו המחירים למחירים שאין להם אח ורע בשום מחירון כתוב וללא כל פרופוציה לעשיה. וללא התערבות של הקבלן הראשי. במקרה של התערבות הקבלן הרשאי יגיעו המחירים לסדר גודל עד 100 $ לנקודה ואף יותר.כאשר לדייר אין אפלו זכות לערער אלא לעשות או לא לעשות. אם ירצה הדייר להגדיל את החיבור יגבה החשמלאי מהדייר סכום של כ-3000 ש"ח תמורת ההגדלה כאשר ההגדלה עולה לחשמלאי ולקבלן הבניה הראשי כ-500 ש"ח לחח"י ועוד הפרש מחיר אביזרים בלוח הראשי של כ- 200 שקלים. דרך קלה לעשות רווחים ברמיה אי לכך יש לשים לב מאוד לפרטים הקטנים בחתימת החוזה עם הקבלן הראשי שיכללו את כל הסעיפים הדרושים ושלא ישאירו פתח לניצול של האזרח הפשוט בגלל חוסר הידע שלו. כך את החוזה באם עדין לא חתמתה עליו פנה ליועץ בניה עבור איתו על החוזה והמפרט הטכני ועל מחירון השינויים של הקבלן ורק אז תחתום על החוזה יעוץ עם יועץ הניה כזה עשוי לחסוך לך אלפי שקלים ועוגמות נפש בעתיד. אם ברצונך פרטים נוספים אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון 050-5271788 או במייל המופיע בכרטיסי האישי. שיהיה לך הבצלחה בכל שתיבחר. דורון ט (מאגר) מנהל פורום (342)שיפוץ ובניה בתפוז

אני לא מסכים איתך בהקשר להמירמה

קודם כל גם אני קבלן חשמל. כמו שאמרת מחירי השוק היום בשביל לקבל עבודות הם מחירי עלות ומטה. בשנה האחרונה מחירי חומרי העבודה שלנו עלו בכ-30%+- בשביל לקבל עבודה צריך לתת את אותה הצעת המחיר ומטה. אז איך אתה חושב שאנשים אמורים להתפרנס? אם לא להרויח במקום אחר,שזה עדיין לא גנבה. קבלן שנותן הצעת מחיר פר יחידה יודע שבעבודה השוטפת הוא הולך להפסיד,והרווח שלו יהייה בתוספות. אין לנו ברירה אחרת. מה עוד שמוסר התשלומים במדינה הזאת עושק אותנו לא פחות,וזה בתנאי שמשלמים בכלל. אז אין לנו הרבה ברירות אלה לשרוד ושוב פעם אני לא מדבר על מחירים של 100$ לנקודה כי זה גנבה אנחנו לא רוצים לשבת בבית ולתת לקבלנים אחרים את העבודות ,ובכך לחסל את התחרות בשוק. אני באמת מקווה שהצלחתי להבהיר את הנושא.

nufara1

New member
תודה על התשובות המאירות ועוד שאלה..

במפרט של הדירה יש לנו הכנה למזגן מפוצל,אך אנחנו מעדיפים לשים בכל חדר מזגן (חוסך חשמל,במקרה של תקלה לא צריך לשבור קירות וכ"ו)השאלה היא אם כל מזגן כזה קונים עם מדחס נפרד או שקונים מדחס גדול שיספיק לכל המזגנים?

מאגר

New member
לכל מזגן יש מדחס משלו אך ישם גם

מזגנים דו פיצוליים שלכל שני מאיידים שי מנוע אחד או מצב שלכל שני מאיידים יש ארגז עם שני מעבים ומניפה אחת. בהצלחה דורון ט

nufara1

New member
אז אם יש לי ארבעה חדרים

(לא בקומת קרקע)אז איפה יש מקום לכל המדחסים?זה אפשרי?

nufara1

New member
ןמבחינת זה שהחשמל או חד-פאזי

אז לא תיהיה בעיה עם "כמות המזגנים"?החד-פאזי יוכל "להחזיק"את העומס?

מאגר

New member
כן אבל לא ביחד רצוי מאוד שבבית שיש

מכשירים כבדים והרבה מזגנים יהיה חיבור תלת פאזי גם אם יש שם מזגן מיני מרכזי עדיף תלת פאזי מחד פאזי. את המנועים ניתן לשים במיסתור הכביסה או מחתחת לחלון שלהחדר הכל לפי הנסיבות והמצב.

wil

New member
הכל תלוי כמה אתה מפעיל בו"ז

לחדר שינה ממוצע מספיק מזגן של 1-1.5 כ"ס שצורך כ1000-1500W - כלומר 5-7 אמפר. 4 מזגנים כאלו יוכלו לפעול בלי בעיה בבית חד-פאזי, אבל אם אתה מוסיף גם קומקום חשמלי, שואב אבק, ועוד כמה דברים ביחד אתה כבר מגיע לאיזור הדמדומים. כאמור יש מזגן מפוצל כפול (לי יש אחד כזה - פעמיים 1 כ"ס) ואז יש יחידה חיצונית בודדת לשני חדרים - והפיקוד נפרד לחלוטין (כאילו 2 מזגנים עצמאיים, גם החשמל נצרך בכל יחידה בנפרד) אני בהחלט ממליץ על סידור כזה - יותר חסכוני מלהפעיל מדחס של 4.5 כ"ס בשביל בנאדם אחד...

מאגר

New member
ל-WIL חישוב לפי כ"ס זה משגה כי:

החישוב למזגנים צריך להיות לפי -BTU מסיבה פשוטה היום יש בארץ מזגנים בתפוקה של 9000BTU/H עם מנועים בגודל של 3/4 כ"ס ולפי חישוב של כ-650 עד 700 BTU/H למ"ר = לחדר בגודל של כ- 13 מ"ר זה נחשב לחדר די גדול בבניה של היום כחדר מגורים. והצריכה שלו היא כ- 3A . כדי לסבר את אוזנכם אנשי הפורום כיום יש מזגנים חד פאזיים עיליים בגודל של 2.5 כ"ס המספקים 31000BTU/H שזה מתאים לחדרים בגודל של 45 מ"ר. אז בלכתכם לקנות מזגן חשבו את גודל החדר הכפילו אותו ב-700 התוצאה שווה BTU/H את הסכום הסה תבקשו וכך תוכלו להנות ממוצר בעל התפוקה שאותו אתם צריכם ולא במוצר שהמוכר צריך או רצה למכור לכם. בהצלחה דורון ט

תשובה

יפה אמרת שעדיף מזגן קטן בכל חדר והיתרונות הן לא בהחרח לשבור קירות אלה באמת חיסכון בחשמל ותקלות אם יש אז לא כל המיזוג מושבת. בקשל למעבה עם שני מדחסים זה מעבה מאוד יקר ולא כדאי. אז לדעתי כדאי לשים 4 מזגנים קטנים וזה גם יעלה יותר זול . בהצלחה...

למעלה