האם זה הגיוני שיאסרו זריקת נייר טואלט לאסלה בבניין ?

דייר 2016

New member
האם זה הגיוני שיאסרו זריקת נייר טואלט לאסלה בבניין ?

היי,

האם זה הגיוני שעקב סתימה שהייתה בצנרת הביוב בבניין יאסרו על דיירי הבניין לזרוק יותר נייר טואלט לאסלה? אני יודע שיש כאלו שזורקים את הנייר המשומש לפח, אך בעיניי זה ממש דוחה.

רציתי לדעת מה דעתכם.
תודה.

איזה דוחה זה.( אני הייתי משליך גלילי נייר חדש על צמרות העצים

והגליל היה נפרס לכל האורך, הקץ' היה להשליך ושהנייר יפרס לאורך גובה העץ).

לגבי התקנה הזו של הפח לא שמעתי

דייר 2016

New member
גם לי זו נראית דרישה חצופה

מה אנחנו בתקופת המעברות? מדינת עולם שלישית? לזרוק נייר טואלט משומש לפח בדירה חדשה לגמרי בבניין חדש?

trilliane

Well-known member
מנהל
נתקלתי בדרישות כאלה בשירותים ציבוריים (או בעבודה) בשל סתימות

לא יודעת אם הן מוצדקות או לא, צריך לשאול שרברב.

SicTransit

Active member
החלטה דרסטית מדי לטעמי

יש אנשים שמשתמשים בכמויות גדולות מאד של נייר טואלט, ואלה עלולות לסתום את הביוב. בשימוש "סביר" (בלי לרדת לפרטים אני מניח שאפשר להסכים מהו) לא אמורה להיות שום בעיה, כך שגם אם תעבור על האיסור אף אחד לא יוכל לדעת זאת.

be_roo

New member
מה שמשנה זה האם באמת נייר טואלט גורם לסתימה

אם לא, אז הדרישה מיותרת
אן כן אז יש כמה אפשרויות:
1. לפעול לפי הדרישה
2. להתעלם מהדרישה ולא לעשות דבר ולסבול מסתימות, הוצאות, תביעות דיירים וכו'
3. להתעלם מהדרישה ולתקן את האינסטלציה כך ששימוש סביר לא יסתום אותה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בכמות גדולה, כן. תלוי בצנרת שלכם...

אני רואה שהדרישה מציקה לך ולכן הייתי מציעה לך לפנות לוועד הבית (או למי שהעביר אותה / היה בקשר עם השרברב שטיפל בסתימה) ולברר עוד פרטים. מה היה מקור הסתימה, האם ניירות טואלט אכן גרמו לבעיה וכו'.
&nbsp
אפשרויות 2 ו-3 יקרות משמעותית מהניסיון להתאמץ ולצמצם בנייר באסלה ולזרוק את מה שאפשר לפח.

זה ישמע מאוד מוזר לרוב האנשים

אבל יש בתים בהם הצנרת ישנה מאוד, ואסור לזרוק בהם נייר טואלט לאסלה. בעבר זה היה נפוץ הרבה יותר, ובשני העשורים האחרונים התופעה הזאת הפכה לנדירה יחסית, אבל היא עדיין קיימת ויוצרת בעיות (היות שהאדם הסביר לא יחשוב על האופציה הזאת).
&nbsp
לא נשמע לי הגיוני שזה המצב בבניין שלכם, כי זה לא משהו שמתגלה באקראי. מה שיותר הגיוני זה שמי שהעלה את האיסור הזה (וועד הבית?) הוא אדם מבוגר שעשה השלכה לנושא הצנרת הישנה, או שמדובר באי הבנה והכוונה היא לאיסור על זריקת מגבונים, מה שאנשים רבים עושים וזה יוצר נזק נוראי.
&nbsp

למעלה