האם זה הדבר הנכון לעשות?

shlomoarnst

New member
האם זה הדבר הנכון לעשות?

לפני כ 8 חודשים לקחתי הלוואת בלון בסך 750 אלף לשנתיים ורכשתי דירה. אני משלם כל חודש את הרבית ובתום שנתיים עלי להחזיר את הקרן. (ניתן להאריך את מועד פרעון הקרן ל 3-4 שנים). ברשותי דירה נוספת מושכרת שמתפנה בחודש הבא. היות ובאופן עקרוני אינני אוהב הלוואות וזו ההלוואה הגדולה ביותר שלקחתי מעודי, חשבתי למכור את הדירה הנוספת ולהקדים ולהחזיר את הקרן לבנק. (עלות הדירה בערך בגובה הקרן). הייתי שמח לדעת אם המהלך באופן כללי נכון מבלי להכנס יותר מידי לחישובי תשואות וכד'. אבל בגדול הדירה שווה כ 800 אלף והשכירות עומדת על 3000 ש"ח.

סוף מעשה במחשבה תחילה מבחינה כלכלית ומבחינה פסיכולוגית

מההיבט הכלכלי:
בתנאי שהשכר דירה שאתה מקבל מכסה את הריבית שאתה צריך לשלם, הרי שאתה מהמר שמחירי הדירות ימשיכו לעלות.מהנתונים שאתה מציג והאפשרות שקיימת להערכת פרעון הקרן ל 3-4 שנים נוספות הרי שלדעתי כדאי להמתין במכירת הנכס ולנצל את עליית המחירים בנדל"ן.אבל חשוב לזכור שיש להיות עם יד על הדופק ובמידה ויתחילו ירידות בנדל"ן יהיה עליך לבצע מכירה גם בירידת מחירים קלה.
סיכון נוסף שקיים. שהדירה תקופה מסויימת עשויה לא להיות מושכרת או שיפוץ בלתי צפוי שיצריך אותך להביא כסף מהבית לכיסוי הריבית.חשוב לבדוק שיש לך יכולת כזאת ע"מ לא להלחץ ולמכור בלחץ.
מבחינה פסיכולוגית:
אני תמיד אומר ללקוחותיי.רמת הסיכון שאתם יכולים לקחת הינה הרמה שבה אם אתם מפסידים על הנייר, אתם ישנים טוב בלילה ולא קמים בלחץ מה יהיה מחר.
אתה צריך לשאול את עצמך האם תאכל את הלב אם מחר ירדו מחירי הדירות בחדות ואתה תצטרך למכור את הדירה ב 700 במקום כשיכולת ב 800.
אם זה יציק לך במהלך השנים שלאחר מכן ,מבחינתי, ההיבט הפסיכולוגי גובר על ההיבט הכלכלי .
מקווה שתשובתי עוזרת במשהו להחלטתך ובהצלחה.
חשוב לזכור ולקחת בחשבון שיש עלויות נלוות למכירה:מיסוי,עו"ד, מתווך וכו'.

למעלה