האם זה הוגן ?

duke10

New member
האם זה הוגן ?

לרגל השנה האזרחית החדשה ותשלומי ביטוח המתנדבים למד"א... למי שטרם נחשף לעניין, על כל מתנדב ועובד מד"א לשלם ביטוח שנתי על סך 80 ש"ח, שאמורים לכלול ביטוח אישי כנגד רשלנות רפואית, ביטוח אישי כנגד פגיעה גופנית בזמן ההתנדבות, ביטוח נסיעות חינם (בעת הצורך) באמבולנס לכל המשפחה מקרבה ראשונה וחלוק חדש. העניין הוא ש: 1) ביטוח כנגד פגיעות אישיות - הינו חלק מהדברים הכפופים לביטוח לאומי, כלומר אם חלילה מתנדב נפצע עליו לדרוש את התשלום מביטוח לאומי. 2) חלוק חדש לרוב אינו מגיע בזמן למתנדבים (אני ומכרי ממספר תחנות באזור לא קיבלנו חלוק כבר כ-3 שנים). 3) במשמרת רגילה כל צוות באזורנו מכניס לקופת מד"א קרוב ל- 2,000 ש"ח (ולעיתים אף יותר). 4) במקרה שחלילה מתנדב/עובד או קרוב משפחתו נזקק לפינוי ע"י אמבולנס, עליו לשלם תחילה בעצמו את התשלום ורק לאחר מכן לבקש ממד"א החזר - כלומר הדבר כרוך בבירוקרטיה, שידוע שמדינתנו אינה מצטיינת גדולה בתחום. ארגון מד"א מונה כ- 1,500 עובדים וכ- 12,000 מתנדבים (רשומים) שמתנדבים בממצוע כמשמרת בשבוע. האם, לדעתכם, אין זה מן המוצדק שהארגון יספוג את התשלומים הללו ולא יחייב את עובדיו ומתנדביו המסורים, שגם כך תורמים רבות לאירגון, להתנדב במקום ההתנדבות היחיד שעוד דורש ממך תשלום על כך. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. (זוהי רק הצעה לנושא לדיון, ואיני מתכוון להביע בהודעה את עמדתי בעניין).

מתנדב2008

New member
כל שנה מחדש....

מד"א דוגלת ב"פריירים לא מתים - הם מתחלפים" (וגם אם הם ימותו זה יעלה להם כ700 ש"ח) לא רוצה לשלם? לא צריך. יש עוד אלפים שמוכנים להתנדב ולתרום תוך כך שהם משלמים לעצמם את ה"ביטוח" וזוכים ליחס מזעזע מצד המערכת. זהו...עד השנה הבאה...

עמיחי נ

New member
בקשר להכנסות של מד"א במשמרת...

באיזור שלך במשמרת אתה באמת מכניס 2000 שקלים (שאחריהם מד"א עוד צריכה לרדוף ולהוציא כספים עד שהיא מקבלת אותם) ונכון שמהבחינה הזאת אמבולנס באיזור עמוס מכניס המון כסף.. אבל ה2000 שקלים האלו צריכים לממן גם משכורות של עובדים באיזורים שבהן אין הרבה נסיעות... ואז המשמרת שלהם הם סיימו במינוס כספי למד"א....

אז ככה...

1) לא כל הפגיעות מכוסות על ידי ביטוח לאומי ולא כל עלויות הטיפול בפגיעות אלו - הביטוח של מד"א מעניק לך כיסוי טוב יותר. 2) העניין של חלוקים חדשים - זאת אחריות של אחראי המתנדבים בתחנה שלך (אני יכול לומר לך שלפחות אישית עד כה לא נתקלתי בבעיה להשיג חולצה חדשה כאשר הישנה כבר לא הייתה טובה גם אם זה באמצע שנה). 3) כפי שעמיחי אמר הכנסות אלו מכסות גם הפסדים של אזורים פחות עמוסים. בנוסף לזאת - תזכור שאתה מתנדב - כפי שאתה לו מצפה לקבל אחוזים ברווחים מכל משמרת אל תצפה לקבל 80 ש"ח - עלות הביטוח. 4)לא הבנת את הפרוצדורה - מד"א מבקשים ממך לפנות קודם כל לקופת חולים ולראות אם מגיע לך החזר - הם ישלמו את ההפרש - בשום שלב אתה לא אמור להוציא שקל מכיסך על פינוי של קרוב משפחה או שלך. אם הזמנת אמבולנס - תיידע באופן מיידי את אחראי המתנדבים כדי שעניין לא יסחב. לגבי הסטטיסטיקות של המתנדבים - הן מנופחות - במד"א אין 12000 מתנדבים פעילים וקל כחומר אין 12000 שעושים משמרת בשבוע (12000 מתנדבים שעושים משמרת פעם בשבוע זה אומר שבכל משמרת נתונה יש 572 מתנדבים - זה לא המצב). הנתון של 12000 מתנדבים נובע מכך שאזורים לא טורחים למחוק מתנדבים לא פעילים (לפני שנה עשיתי עם האחראי מתנדבים באזור דן סדר ברשימת מתנדבי הנוער של ת"א - התחלנו עם 500 סיימנו עם 100 שהיו בתחנה בשנתיים האחרונות - זה מראה כמה הרישומים מדוייקים. לדעתי לא נכון לצפות ממד"א לשלם את ההוצאה הגדולה - אנחנו מתנדבים בדיוק כדי לחסוך כספים. לשלם 80 שקל ביטוח ל- 12000 מתנדבים רשומים (אף אחד לא בודק מי מתנדב בפועל ומי לא) יעלה 960000=שני אט"נים חדשים מהניילונים. תזכור שאתה מקבל ממד"א גם הרבה בחזרה - תבדוק פעם כמה עולה לעשות קורס חובשים בחברה פרטית. אמנם הסברתי כן מדוע אני חושב שזה הגיוני שהמתנדבים ישלמו על הביטוח - אך אני גם חושב שמד"א צריכים לנסות להוזיל את מחירו - אני בטוח שע"י מכרז מתאים והגון אפשר יהיה להשיג את אותם תנאי ביטוח בעלות פחותה.

drorled

New member
משוואה מעוותת

כל הגישה והרישום המתמטי מעוות למדי. א) מדובר בדמי חבר ולא דמי ביטוח אמב'. רק חלק מסכום זה הולך לכאורה לטובת ביטוח. ב) למתנדב אין אינטרס בביטוח- הוא תמיד יכול לתבוע את מד"א ואת הביטוח הלאומי. הביטוח הוא אינטרס של מד"א. ג) הגישה הזו, שמד"א לא צריך לשלם על מתנדביו, עשויה באותה המידה לגרום למד"א לדרוש תשלום על התנדבות ממתנדבים, על עלייה לנט"ן, על כל הדרכה של פאראמדיק, על חלוקים ועוד ועוד ועוד. למד"א עשרות נהגים מתנדבים וגם כמה פאראמדיקים מתנדבים המכניסים לארגון כסף רב. גם לכוננים וגם למתנדבי הנוער ערך כלכלי רב שקצת קשה יותר להעריך אבל הוא קיים בדמות ה- PR של מד"א, היכולת לספק שירות טוב יותר לתושבים ובכך לגבור על ארגונים אחרים בדעת הציבור ועוד. אין שום סיבה שבעולם שמד"א לא יביא בחשבון את כל ההכנסות הגלויות והסמויות מהמתנדבים, ולכל הפחות לא ידורש מהם תשלום נוסף בדמות דמי חבר + דמי חבר סניפיים לשתייה חמה ועוד. ד) מד"א הפסיד בעבר, וקצת פחות כיום אבל עדיין, הרבה מתנדבים ו/או מתנדבים פוטנציאלים שבורחים כתוצאה מניהול כושל. צר לי שיש גם מתנדבים ששותפים לניהול הכושל הזה ולראייה המעוותת, שהמתנדבים צריכים להודות למד"א על שהוא מאפשר להם את הזכות להתנדבות, במקום להיפך. למותר לציין שככל הידוע לי, ולכל הפחות בארה"ב ובאיטליה, ובכלל בארגוני הצלב האדום, ההתנדבות היא חינם אין כסף (משפט סתום כשלעצמו). ברכות, דרור

...

אני לא חושב שכתבתי שמתנדבים צריכים להודות למד"א על ההתנדבות. למתנדב אינטרס ברור בביטוח - טיפלת במישהו והוא החליט לתבוע אותך - אם יש לך ביטוח (הכולל ביטוח אחריות מקצועית) אז הביטוח יממן את ההגנה המשפטית ואת הפיצויים (במידה ויפסקו) בלי הביטוח - אכלת אותה (ואתה לא יכול לתבוע את מד"א על רשלנות שלך). אם תסתכל טוב התשלום על ההתחייבות מוגדר כ"דמי חבר בטוח". ושוב נשאלת השאלה - אתה תורם למד"א הרבה (אני מניח) אני תורם למד"א הרבה, יש אחרים שתורמים למד"א הרבה ("מתנדבים רווחיים) - אבל האם מד"א צריך לממן (על חשבון פעילויות אחרות) את הביטוח של מאות מתנדבים שלא ראו אמבולנס למעלה משנה? לדעתי עדיף שבכסף הזה יקנו תיקי רופא במקום אלא שמתפרקים... אם מד"א יצטרך להוציא מכיסו כסף (מעבר למה שהם קוראים סבסוד) זה יגרור תגובת אנטי למתנדבים - המנהלים לא ישתפו פעולה אם המתנדבים ומערך המתנדבים יפגע (ע"ע תחנת ת"א לפני זמן לא רב). לדעתי ראוי שתהיה השתתפות עצמית כלשהי אם כי כפי שאמרתי אני חושב שכדאי להפחיתה. השימוש בדמי החבר הוא נתון להחלטה הבלעדית של ועד המתנדבים בתחנה שבה אתה מתנדב - אם אתה חושב שהוצאת כספים על שתייה חמה מיותרת - תצביע ותשפיע.

drorled

New member
הנחה

ההנחה הבסיסית בדבריך שגויה. מתנדב שאינו פעיל חל איסור מוחלט לבטחו!! הביטוח/דמי חבר מיועדים אך ורק למתנדבים פעילים, ומבחינה משפטית, מתנדב שאינו פעיל (וקיבל התרעה על כך) אינו זכאי להגנה גם אם שילם ביטוח. תצביע ותשפיע?? למתנדבי הנוער אין זכות הצבעה... בושנו כי מתנדבים צריכים לשלם מכיסם על שתייה חמה בתחנות.... בושנו פי כמה לאור העובדה שבסניפים מסוימים דמי חבר נגבים רק ממתנדבי הנוער בעוד הבוגרים....

בתור מתנדב נוער לשעבר

אכן למתנדבי נוער אין זכות הצבעה לועד, אולם הם רשאים להקים גוף נבחר משלהם "מזכירות נוער" - אם מתנדבי הנוער יהיה להם מספיק אכפת הם יכולים לזכות בהשפעה בה הם חפצים בדברים הנוגעים אליהם - כולל קבלת תקציבים מקופת הגדוד לפעילויות (נוהלי הפעלת מתנדבים מגדירים את הפעילויות אותן צריך לתקצב). לגבי השתייה החמה בתחנות - זה נראה מוגזם - אבל שוב, זאת החלטה של ועד מתנדבים - אם תתנגד לה בתחנה בה אתה מתנדב, ותגייס לצורך העניין מספיק מתנדבים אחרים, תוכלו לבטלה. כתבת על כך שמתנדב שאינו פעיל אינו זכאי להגנה אם הוא קיבל התראה על אי-פעילותו. אולם המצב בפועל הוא שלא שולחים התראות כאלו על מנת שיהיה אפשר להציג שיש בתחנה הרבה מתנדבים ולכן מגיעים לה יותר תקציבים (כן, המתנדבים מקבלים תקציבים ממד"א בנוסף לדמי חבר - התקציבים נמוכים אבל קיימים). מסיבה זו, במקומות רבים לא טורחים להסיר מתנדבים לא פעילים (בייחוד אם הם שילמו דמי חבר) מהרשימות - אולי עכשיו שהרישום הוא ממוחשב בלבד ונעשה ע"י המתנדב - המתנדבים הלא פעילים יצאו מרשימות המתנדבים של מד"א - אבל עד שזה יקרה יהיו ביננו רבים שאין כל סיבה שמד"א יבטח אותם מתקציבו. לגבי גביית כספים רק ממתנדבי נוער - זו שחיתות - כנראה לא רק בכנסת יש מושחתים. מן הראוי הוא שמי שמכיר מקרים שכאלו יגיש תלונה ולא ימלא פיו מים. ניתן גם לבצע מהלך קצת שונה - היום מתנדבים מעבירים (אמורים להעביר) כרטיס בתחילת כל משמרת - ניתן לבצע מעקב אחרי פעילות של מתנדב ולקבוע ערך סף כלשהו שמעליו מתנדבים יהיו זכאים להנחה בתשלום (סבסוד ממד"א). אני יודע שקיימת תוכנית דומה להקצבת הביגוד לפי מספר המשמרות. בצורה זו, מתנדב שתורם יותר יקבל יותר.

לפחות למתנדבים בת"א יש כרטיס

אני לא יודע איפה את מתנדבת אבל בת"א מתנדבי נוער מקבלים כרטיס כחצי שנה אחרי הקורס ומתנדבים בוגרים מקבלים בד"כ תוך מספר שבועות, העיכוב במתן הכרטיסים אצל הנוער הוא מכוון על מנת שלא להנפיק כרטיס למתנדבים שלא פעילים. אם אין לך כרטיס את צריכה לברר עם אחראי המתנדבים שלך.

למעלה