האם זה הכרח שהבכור/ה יצאו עצבניים

מחשבות

New member
האם זה הכרח שהבכור/ה יצאו עצבניים

יותר, קווצ´ים יותר, מכונסים יותר, בכיינים יותר?

יותר ממה?

אני למשל הקטנה ואני מה זה עצבנית לפני הקפה של הבוקר

popo11

New member
No !

It is a factor of how the parents are ready to be parents. If the baby has come prematurely (for the parents, that is) and they are very nervous about handling it, then it may be more irritable compared to its siblings. I know of babies that are like that and of others which are the opposite (mine for example). I also know of second and third-borns that came at a bad time for their parents, for any reason, and are like that. I don´t think that there is a rule. Sivan

לאה_מ

New member
לא.

הבכור שלי לא עונה לאף אחד מהתאורים שהזכרת. בדיוק ההיפך: הוא רגוע, שלו, עצמאי, חברותי, פתוח, מלא קסם אישי. מה שאני חושבת אפייני לבכורים (אם כי, כמובן, לא הכרח) זה עצמאות, אחריות ותחושת אחריות.

רותי ע

New member
לא מהנסיון שלי ואחי אבל יש משהו אחר

שאומרים - שילד שני קל יותר (אני בונה על זה
) אבל זה לא בגלל הילד אלא בגלל ההתיחסות השונה של ההורים שמנוסים יותר. ואומרים שילד שלישי גדל מעצמו. חבל שלא גיליתי את הטריק איך מתחילים ישר בשלישי...

מחשבות

New member
רציתי באמת לומר שרצוי להתחיל מהשני

או השלישי רק מניסיון פחדתי שיאכלו אותי חי.

לא בדיוק.... ../images/Emo8.gif

מאחלת לך את הילד הכי קל בעולם, אבל אצלי זה היה די הפוך... יובל הייתה "ילדה בהזמנה". מגיל שבועיים ישנה לילה שלם, מחצות עד שבע בבוקר. בגיל חודש וחצי-חודשיים החליטה שארוחה בחצות זה לא הכרחי וישנה 12 שעות רצוף. לא ידעתי איתה מה זה להיות עייפה ומה זה להתעורר מוקדם מדי בבוקר. היא הייתה מתעוררת בשבע, מקשקשת לעצמה עד שמונה בערך או עד שהיינו מגיעים אליה (לפי המוקדם). כל מה שאני יודעת היום על עייפות ועל תפקוד בלי שעות שינה - למדתי ממיכל. מיכל גם הייתה זו עם הרפלוקס החלקי (כל ארוחה עד גיל חודשיים הייתה מורכבת משלוש ארוחות - שתיים בחוץ, אחת בפנים
). מה שכן, ילד שני עשוי מפלדה. מאוד עמיד.....

michal cohen

New member
התיזה שלי לגבי אחים בכורים

הם הכי אינטליגנטים (ביחס לאחים האחרים). פיתחתי את התיזה הזו עפ"י "מדגם" של הרבה משפחות שאני מכירה. אז אמנם על הבכור עושים את כל הטעויות ומפנקים אותו נורא, אבל כנראה שההשקעה משתלמת.. מה דעתכן?

אנחנו אשמים...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

אנחנו, ההורים, "מתגלחים על זקנו" של הבכור ולכן עושים אצלו את כל הטעויות והשגיאות. אז לפעמים הוא יוצא מפונק ולפעמים יוצא עצבני..ולפעמים שניהם...

בתור בכורה אני יכולה להגיד בודאות

שאני לא עצבנית וכו´, וגם נוריאל לא עצבני. אני חושבת שמה שאנחנו משדרים להם, ואיך שאנחנו איתם משפיע - אם התינוק נולד עם מזג (טמפרמנט) עצבני ואנחנו נגיב בעצבים אז זה יונצח.

נילי3

New member
בדוק - לא!

לי יש תיאוריה אחרת המתבססת על כל הבכורים שני מכירה (כמבוגרים). לדעתי בכורים הם חכמים יותר (משקיעים בהם הכי), מפונקים פחות (צריכים לוותר לקטן) ובוגרים מאוד. הבכורה שלך עוד תפתיע אותך. מנילי (הבכורה, במקרה).

מאיה10

New member
תומרבכור מאוד עקשן, מפונק ודי בכיין

(וכמובן חכם
) אבל הוא דוקא מאוד חברותי יחסית למאפייניו האחרים. אין לי מספיק פרספקטיבה לדעת מה מזה הוא אופי, מה נובע מהתייחסות שלנו ואיך הוא יהיה בעתיד. בכל אופן סביר בעיני שיש מאפיינים מסויימים שמושפעים מהמיקום במשפחה אבל כמו תמיד יש יוצאי דופן.

נונינה

New member
סתם מחשבה........

אם הוא חכם וחברותי (ומצליח לו בחברה אני מניחה) אז רק בבית הוא עקשן מפונק ובכיין - אז כנראה זו הדרך שלו להשיג דברים בבית...אולי זה אתם ולא הוא ?

מאיה10

New member
תומר עוד תינוק (11 חודש) אז

הכל נאמר בעירבון מוגבל וקצת חיוך.. אבל יש משהו בדברייך, אני מודעת לכך שהוא מתפנק יותר אצלי כי אני כזו - מאוד מפנקת וחושבת שכל עוד הוא תינוק "מותר" לו יותר מלילד שמבין, יכול להביע את עצמו וניתן להגיע איתו לפשרות. אז בינתיים אני משתדלת לזרום ומציבה "גבול" רק כשממש חייבים. דוקא מה שמרגיע אותי הוא שהוא מתנהג קצת אחרת בחוץ, זה אומר לי שהוא קורא את הסביבה ומסתגל, תינוק חכם כבר אמרתי
?

almost

New member
נראה לי שכן

את הראשון אנחנו מקבלים בשמחה רבה אבל עם המון חוסר ידע, פחד, חששות, אי בהירות וכו´ כתוצאה מזה אנחנו יותר חוששים להם ואנחנו כנראה דוחפים אותם לסף תיסכול נמוך לביישנות לחוסר ביטחון וכו´ השני כבר נולד לעולם שבו ההורים יותר בטוחים בעצמם

רז2

New member
לי יש רק שניים שנולדו ביחד..

אבל זה ממש לא קשור לדעתי להיות בן בכור ותכונות אופי. וההוכחה היא דווקא העובדה שהתאומים שלי שונים לחלוטין האחד מהשני. הבן, שנולד 3 דקות קודם והוא הבכור, מתוק מקסים ונוח כ"כ שזה מדהים. בכיין, ממש לא, לא יודע בדיוק איך בוכים, לא ממש מצליח לו גם כשהוא מנסה. קווצ´י, בטח שלא, הילד מבסוט מהחיים! הבת......... סיפור אחר לגמרי, שובבה להפליא, נמרצת, יודעת לבכות מתי שהיא רוצה כדי להשיג את הכל וכו´. נודניקית למדי, זקוקה לתשומת לב בכל שנייה משעות היום.

למעלה