האם זה המקום?

הרהרנית

New member
האם זה המקום?

להתלונן על הגוף הזה? לקטר ולהביע תרעומת על הגזל שיש שם? על התורים הארוכים מידי, המידע החלקי מידי והשירות האפרורי מידי? ובכלל מי אתה שתחפוץ לתווך ביננו האזרחים ההדיוטים וגוף ממאיר שכזה? אני מבינה שהינך עורך דין חיפאי .האמנם בעיתות הפנאי שלך אתה מוכן להקדיש לנו ההולכים לאיבוד בסבכי הביוקרטיה וסליחה מראש על הציניות והמרירות...

זה איננו הפורום לקיטורים!

צר לי על המרירות והציניות ותודה ששאלת. עד כמה שזה תלוי בי (ובינתיים זה תלוי) הפורום הזה לא יהפוך לפורום קיטורים על המוסד לביטוח לאומי ולא אתן לשרשורים בנושא זה להתגלגל כאן. מטרתו של הפורום מנוסחת בדף הקהילה ("עמוד השער") של הפורום. הפורום נועד לנסות ולסייע למי שרוצה להבין את זכויותיו במוסד לביטוח לאומי, בענפי הביטוח השונים, ולדווח על התפתחויות בתחום דיני הביטחון הסוציאלי.

ביפו

New member
אין צורך לתהות על קיום המל"ל?

רבים צדי אמרו לי לאחר שנפגעתי בתאונת דרכים(לפני 11 שנים, (באביב 1994)- כי "חברות הביטוח - מכירות אותנו כשאנו משלמים להן את דמי הביטוח , אך "לא זוכרות אותנו" כשעליהן לשלם את הכסף כשאנו נפגעים". איני חושב כי יש להשוות בין חברות בע"מ , לבין "חברה שאינה חברה בע"מ ולא בכלל" ולכן היא קרויה "מוסד". אך אולי עדיף כאן - להביא את ההבדלים. ומכיוון ש"ירדת על מנהל הפורום - אנהג בכבוד ויוקרה לו ולתפקידו כאן, ואציין כי לדעתי , הגיא נכונה, את הכללים במוסד לאומי - שיש להבהירם כך שנוכל "לחיות איתם".מקובל עלי שפורום זה נועד לבאור ולהסבר - סוגיות בתחום הפעילות של מל"ל ולא ב"קיטורים". דומני - שמוטב, ואולי רק לשם הביאות והחיוך , מטעם של סאטירה בלבד - ש"נבטא את הגועל נפש שלנו" מחברות ביטוח, בתי חולים ומערכת הביורוקרטיה בתחום של פיצויים (מההיבט הכספי)- ושל "רשלנות רפואית" - כאן בפורום זה, ואילו בפורום אחר, למשל "תפוז/זכויות ומוגבלויות"- "נבטא את הגועל נפש שלנו"- מהמל"ל וההפרדה שעושה המחוקק והמערכת השילטונית בין נכה לנכה.. אך בכל מקרה אני רוצה שבצד כל "ירידה והבעת סלידה" - שכזו - יהיה גם צד של הצעה ו/או רעיון כיצד ניתן לתקן העוול.

למעלה