האם זה העתיד של מיזמים התנדבותיים?

פגעסוס

Well-known member
האם זה העתיד של מיזמים התנדבותיים?

שמה!, האתר שסיפק קישורים לתכנים מעניינים ברשת (בעיקר מתוך בלוגים) נסגר מאחר ומפעילים שלו, שעבדו בהתנדבות, לא היה זמן לתחזק אותו. http://www.popup.co.il/?p=2598 גם אתר רשימות, שהיווה במה סגורה לבלוגרים נבחרים נמצא בקשיים. גם האתר הזה הוא התנדבותי לחלוטין החל מהאחסון, המשך בתכנות וכלה בתחזוק. http://www.notes.co.il/extra/37343.asp האם הגורל של אתרי בלוגים התנדבותיים (ואולי לא רק אתרי בלוגים) קבוע מראש? אתם מאמינים שאתרים התנדבותיים ללא מודל כלכלי יוכלו להחזיק מעמד לאורך זמן?

פוEט

New member
לדעתי

כל גוף שפועל במסגרת כה עשירה כמו אינטרנט צריך למנף עצמו בכדי לגרוף רווחים. האינטרנט לא שונה מהרדיו או הטלוויזיה ואם אתר מסויים פועל במימון עצמי וללא ניצול המודל השיווקי של האינטרנט, אז מפעילי האתר חייבים לקחת בחשבון שכל השקעה מצידם תהיה ריווחית כמו לתת גז בניוטרל והם לא יוכלו להתפתח לשום כיוון, עם כל הרצון הטוב גדילתו ועתידו של כל עסק וגם אם מדובר באתר פשוט, תלוי בפוטנציאל הריווחי שבו ומימושו.

siv30

New member
מלכתחילה למה להקים

בכלל מיזם כמו קונספציה שלא יכול להחזיק את עצמו? הרי ברור שאם מתהדרים באיכות, יזרמו מים רבים בירקון כי כולם רוצים להיות איכותיים או לפחות להחשב כאלה. זה קרה אגב גם בקפה דה מרקר שהפלטפורמה כמעט קרסה. היו ימים שבלתי אפשרי היה לשלוח שם הודעת תגובה. כן, איכות עולה כסף. לכן, כולנו כאן מתמודדים על מקומנו תחת השמש.

בסופו של דבר,

אם האתר לא תורם בצורה כלשהי למפעילים שלו, סביר להניח שזה יהיה סופו. אתר כמו רשימות כבר קשה לתחזק בהתנדבות וצריך למצוא לו מודל עסקי כדי שיוכל להמשיך להתקיים. יהיה מאוד חבל אם הוא יסגר. בכל אופן, בעזרת הסיפור של רשימות למדתי כמה דברים שכדאי לי לשים לב אליהם. בנוגע לשמה!, לדעתי הדבר היחידי שהיה טוב בו הוא החלוקה לקטגוריות (שעדיין אין באתרים הדומים לו).

פגעסוס

Well-known member
לטעמי היו בו מספר דברים טובים

הראשון שבהם היה שכל הפוסטים שם נבחרו ע"י אנשים בשר ודם. באגרטורים למיניהם ברגע שאתה מוסיף בלוג, כל הפוסטים שלו, גם הלא טובים, הופיעו ברשימה. לא כך בשמה. השני היה החלוקה לקטגוריות שהזכרת ואי אפשר בלי לציין את העובדה שבעוד האגרטורים הפכו עם הזמן לבלתי רלוונטיים בעיני (הוספתי את הבלוגים הטובים משם לRSS ומאותו רגע לא היה באגרטורים ייתרון עבורי. מעט מאוד בלוגים חדשים התווספו אליהם עם הזמן), בשמה תמיד נתקלתי בפוסטים מבלוגים חדשים. בשמה לא היה צורך להחליט אם הבלוג הוא טוב... מספיק שהפוסט הוא טוב. בכל מקרה, בשני המקרים העבודה ההתנדבותית היתה בעוכרם של מפעילי האתרים. אני באמת מקווה שרשימות ימצאו דרך להמשיך להתקיין ולהתפתח.

אכן זה יתרון גדול

אבל באותה מידה זה גם חסרון כשבני אדם בוחרים בעצמם את הפוסטים - 1. סביר להניח שפוסטים רבים טובים לא יופיעו, הרי אותם בני אדם שאחראים לסמן אילו פוסטים טובים, לא יכולים לקרוא את כל מה שמתפרסם בבלוגספירה הישראלית. בנוסף, נניח ויש פוסט באמת טוב, לכל הדעות, אבל הוא נוגד לעקרונות שלך או לדעות שלך - האם תפרסם אותו? 2. זמן. יש לי רעיון איך לפתור את זה ולהגיע לתוצאות אמינות למדיי, בעתיד אני מקווה לפרט על זה (וליישם את זה). אני מסכים איתך שגם זה יתרון. אני בעד מיקוד לפי פוסטים ולא בלוגים. זה יתרון שהיה ל-שמה לעומת האתרים הדומים לו, אבל כמובן שזה גם צורך המון זמן ותחזוקה. באופן אישי לא השתמשתי ועדיין לא משתמש באף אחד מהאתרים האלו (לא רואה צורך).

למעלה