האם זה הרעת תנאי עבודה?

robin hood

New member
האם זה הרעת תנאי עבודה?

אני רו"ח כבר 4 שנים אחרי סטאג´ ועובד כרגע כחשב בחברת היי-טק-כבר שנה וחודשיים. הבוס החליט לפטר את מנהלת החשבונות וביקש ממני שמעכשיו עליי לעשות 90 אחוז מעבודתה ולזנוח את עבודתי כחשב למרות שבחוזה הגדרנו את תפקידי כחשב החברה.לדעתי הוא רוצה את זה באופן קבוע כי הוא רוצה לקצץ. 1.האם מותר לו? 2.האם זה לא חריגה מתפקיד או הרעת תנאי עבודה? 3.מה אני יכול לעשות? 4.באם אתפטר האם אהיה זכאי לפיצויים כאילו פוטרתי בטוענה של הרעת תנאי עבודה? תודה

yishay K4School

New member
תגיד במצב המשק...

אתה מרשה לעמך להיות בררן?! אינך יודע שהיום כל מי שרוצה להמשיך לעבוד, מפסיק להתפנק. אולי לא תאהב את תשובתי, אך אם אתה רוצה לשמוע עצה טובה, תקרא עד הסוף. היום בכל מקום, מרבלים בהבנה שצריך לעבוד יותר קשה, כדי לקבל את מה שהיינו מקבלים פעם בהרבה פחות מאמץ והקרבה. אם אתה עושה עבודה של עובדים שכבר לא עובדים... אז יש לך יותר מה לתרום למקום עבודתך, וזה כבר נותן סיבה להמשיך להחזיק אותך. האם אתה חושב שאם תעזוב, מחכים לך בזרועות פתוחות בעשרות משרדים? אם תחליט שלא מתאים לך, מובטח לך שיש עשרות סטאז´רים שיקפצט על המקום שתפנה. בתי הקברות מלאים באנשים שחשבו שאין להם תחליף. עצתי לך - תבלע את הצפרדע. זוני עת קשה וכולנו נרתמים למאמץ לעבור אותה בכמה שפחות נזק. מקווה שהמצב ישתפר בכל המישורים וכולנו נוכל להנות מתנאים טובים יותר. בנתיים צריך לשמוח על שיש את מה שיש, ותדע שלא לכולם יש...

robin hood

New member
נראה לי שאתה...

הבוס שלי ...קודם כל את העבודה שאני עושה שום סטאז´ר לא יכול לעשות מכיוון שאין לו את הניסיון שצריך. דבר שני אתה לא חושב שהבוס שלי היה מעדיף להעסיק סטז´ר במקומי ולשלם לו רבע ממה שהוא משלם לי? זו עובדה ששום סטאז´ר לא יוכל לעשות זאת. נראה לי(מבלי לפגוע) שלא למדת מעבר לתיכון אם אתה חושב שאדם שלמד 4 שנים סיים בהצטיינות ועשה עוד שנתיים סטאז´ בשביל לעבוד במקצוע מסויים ,יעבוד בתור מנהל חשבונות שלומד את המקצוע שלו ב-3 חודשים? וכן! עבוד מסוג כזה אני כן יכול למצוא בחוץ..אבל אני הייתי מעוניין לא להחליף כרגע עבודה,ושלא יזלזלו בי ביי

yishay K4School

New member
אם כבר נגעת בנושא השכלתי, אז...

לידיעתך סיימתי תואר ראשון בחשבונאות ומנע"ס. אינני רואה בזה מקור לגאווה יתירה, רק שטענתך כלפי השכלתי שגויה. אינני מזלזל בך, רק מנסה מתוך הרבה רצון טוב, להאיר את עיניך בכיוון שנראה כאילו התעלמת ממנו. כמה הערות מניסיוני האישי. גם אני עבדתי במשרד רו"ח, אם כי זמן מועט מאד. זאת לפני שעזבתי את המקצוע. במשרד בצעתי גם עבודות "שחורות" הנראות בעיניך כניצול. לא ראיתי בכך פחיתות של כבוד, ולא סלדתי מכך. הבנתי שבדרך למעלה, צריך לטפס בסבלנות. נכון שאתה כבר לא סטאז´ר, אך חשוב לראות את פני התמונה כולה. אציין כי "זכיתי" להכיר את הסטטוס של "מובטל". גם היום אני עובד ומרוצה, אם כי הייתי יכול לפזול לצדדים, ולומר: תמורת עבודה כזו, ניתן להשתכר סכומים גבוהים יותר. בכל זאת, אני מעריך את מה שיש לי, ויודע שאם אהיה בררן, יקומו אחרים שיסכימו להיות "מנוצלים" כדי שבסוף החודש, יהיה להם מהיכן לממן את צרכיהם - מזון וכו´. לא אלאה אותך יותר. תיקח את הדברים ברוח טובה. אינני הבוס שלך, רק סתם מישהו שיש לו מעט רצון טוב, לייעץ לך עצה נבונה. מאחל לך הצלחה, ומקווה שתרגיש נוח בחברת יתר העובדים/מעסיקים במשרד בו אתה עובד ישי

robin hood

New member
תגובה ועוד...

ראשית, ברצוני להתנצל על דרך תגובתי להמלצתך. במקום עבודתי, נכון להיום, אין דרך לעלות מעלה. וכן, היות ואתה רו"ח, אתה יודע שלא לומדים הנהלת חשבונות. עצם העבודה בהנהלת החשבונות לא מקדמת את רואה החשבון לשום כוון. ברצוני להוסיף, כי במשרד רו"ח בו עבדתי 4 שנים עשיתי גם כן עבודות "שחורות" אך עדיין קשורות למקצוע. השאלה שלי היתה בעקבות כך שאני מחפש עבודה חלופית. נכון שהמצב בשוק קשה אך עדיין ישנן הצעות עבודה. אם כך, בסך הכל רציתי לדעת אם אתפטר אהיה זכאי לפיצויי פיטורין. באשר לתשובתך, יפה שבחרת לעוץ עצה, אני מודע למצב בשוק, אך לשאלה שלי היתה מטרה אחרת. תודה בכל מקרה. ביי

yishay K4School

New member
לא אתהדר בנוצות לא לי

אינני רו"ח. אמנם למדתי וסיימתי את התואר בחשבונאות ומנע"ס, אך בחרתי שלא להמשיך ולעמוד ביתר המטלות, כי אם העדפתי הסבה למקצוע שמעניין אותי יותר. אודה שגם בתקופה הקצרה שעבדתי במשרד, לא "נהניתי" מעבודתי שם. לא בגלל זה הפסקתי, אלא משום שמצאתי מקצוע שעניין אותי הרבה יותר, וגם שכרו בצידו... בהצלחה בהמשך דרכך, והרבה סבלנות. ישי

יא

New member
הרעת תנאי עבודה

שלום רב, סעיף 11(א)לחוק פיצויי פיטורין, תשכ"ג-1963 קובע כי "התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורין." כך, נותרת בעינה השאלה האם בדרישותיו החדשות של מעסיקך ממנך הינן בגדר "הרעה מוחשית בתנאי עבודה". בברכה, יהודה

למעלה