האם זה השובניזם של הכתב או העורך ?

האם זה השובניזם של הכתב או העורך ?

או לחלופין, טפשות של שניהם ? כותרת בעמוד האחורי של ידיעות: "וולוו לכל אשת שר". טקסטים מהידיעה שנכתבה ע"י גד ליאור: במודגש בפתיח: "כבר בימים הקרובים נוכל לראות וולוואים של שרים, כשנשותיהם נוהגות בהם בדרכן לסופרמרקט או לבילוי עם הילדים". בגוף הידיעה ובאותיות קטנות יותר מובהרת לעומת זאת האמת בפירסום: "- ברכבי סגני השרים יוכלו להשתמש כל בני המשפחה - ברכבי השרים יכולו להשתמש רק בן הזוג או בת הזוג של השר או השרה" חנה

sista

New member
גד ליאור הוא כתב וגם עורך

הוא עורך של מערכת ירושלים בידיעות אחרונות. כנראה זה מה שהוא משער שנשים עושות בעיקר, ואולי כזה הוא המצב אצלו בבית. מעניינים אותי עוד כמה פרטים טריוואליים בקשר למשמעות ההטבה הזו: מן הסתם רכבו של שר תפוס על ידו במשך רוב היום וחוזר כשהסופר מרקט כבר סגור והילדים צריכים לישון. האם יתכן שכששר מגיע הביתה בלילה אשתו יוצאת לבלות עם הוולוו בלעדיו? יש יסוד סביר להניח שלחלק מנשות השרים יש רכב משלהן, אתו הן נוסעות לכל העולה על רוחן. לא בטוח שהן ישתוקקו לצאת בוולוו המסורבל ומנקר העיניים. דבר אחרון: מי יזם חידוש מרענן ומהפכני זה? האם על תקנות כאלו מבזבזים נבחרינו כסף וזמן?

בלי להיות אשת שר....

אני מגיעה אכן לסופר ברכב שלי, שלא לדבר על כך שהרבה מהקניות מתבצעות באינטרנט. יש שרות, יש שר4ים שהאישה כבר לא לוקחת את הילדים לסופר ולגינה עם האוטו מפאת גילם הבוגר ויש - לא עלינו - נשות שרים שיש להן מה לעשות בחיים בנוסף לנסיעות קצרות לסופר ולבילוי עם הילדים. קיימת מידה של המעטת ערך בניסוח הידיעה וזה בהחלט מתקשר לדיונים כאן על מקום השפה ושימושיה בחתירה לשוויון.

טל קר

New member
שלא לדבר על כך שיש גם כמה, המ,

שרות? (למרות שאני מבינה למה הוא לא שם לב לקיומן לאור הפרופורציה שלהן בין השרים)

augustus

New member
לא, טל, שלוש שרות זה לא זניח

המוח שלו כנראה מדחיק את קיומן של שרות, ואולי את קיומן של נשים מצליחות בכלל.

למעלה