האם זה התקף ארשת

cohenilana59

New member
האם זה התקף ארשת

אני בת 47 חולת טרשת נפוצה מטופלת בביטאפרון שנה שלילשית. לפני כ10 שנים היה התקף ראשון של אובדן ראיה בעין ימין קיבלתי סטראוידים בעירוי. לפני כ3 שנים איבדתי תחושה ביד ימין אושפזתי קיבלתי סטראודים.לפני כחודש חטפתי ביד ימין עיקצוצים חזקים מאד כמו חצץ חם או גחלים ביד ובמקביל עין ימניןת דוקרת.אושפזתי ורק כעבור 3 ימים התחלתי בסטראודים עדין חשתי רע מאד .עד כדי כך שקיבלתי קלונקס בין פעמים ל3 במשך הלילה וביום לקחתי כפעמים כמו כן קיבלתי גם ואבן. השתחררתי אחרי מתן של 3 ימים עירוי ושוב למחרת תחושות של גחלים לוהטות על כל היד שגרמו לי לחרדה אושפזתי שוב עם עירו ליומים נוספים והמשכתי לפי פרוטוכול של כדורים. כיום יש תחושות ביד עדינות יותר אך מפריעות מאד ויש לי פחד שזה יחזור שוב. יש לציין שאחותי גדולה ממני בשנה וחולת טרשת כ15 שנה ביצעתי בדיקת E.M.G תקין. צילום עמוד שידרה צאורי בעיה קטנה בחוליה 4 5 שאלתי האם זה חלק מהתקף של טרשת? האם המחלה תורשתית? כיצד ניתן לשלול לילדינו טרשת? מהם הבדיקות או הסיבות שיכולות לגרום לעיקצוצים כל כך חזקים במידה ולא קשור לטרשת אודה לך באם תענה לי ותייעץ לי בהקדם האפשרי והאם יש טיפול לתופעה המפריעה לי כל כך? יש לציין שאני עובדת בין 8 ל10 שעות מול מחשב תודה ושבת שלום!

תגובה

עקצוצים הינם סימפטום שכיח של המחלה וישנם מספר טיפולים אפשריים אשר השפעתם בדרך כלל חלקי. לגבי טיפול ספציפים יש להתיעץ עם הרופא המטפל. לבני משפחה של חולים נטיה מוגברת לחלות במחלה ביחס לאוכלוסיה הכללית. יחד עם זאת מידת הנטיה לא עולה על 3% למעט תאומים זהים אז הנטיה לחלות מגיעה עד 30%. אין בדיקה גנטית לאיבחון מוקדם היות שמדובר בשילוב של מספר גנים שיחד מקנים את הנטיה ובמיוחד משום שזהותם אינה ידועה. מדברי אלו משתמע גם כי אין מדובר במחלה גנטית אלא מחלה נרכשת אשר בין גט\ורמי הסיכון לה יש מרכיבים סביבתיים וכן מרכיבים גנטיים.

למעלה