האם זה חוקי?! אם מישהי שמה תמונה של

חפיפון

New member
האם זה חוקי?! אם מישהי שמה תמונה של

שנינו בכרטיס שלה באתר הכרויות כדי שהיא תוכל להכיר חבר והיא משתמשת בתמונה מוצלחת שצולמה על ידי צד ג` או מהיסטוריה משותפת של שנינו. ללא הסכמתי! ללא בקשת רשות! ללא טישטוש\מחיקה של הפנים הנוספות המופיעות בתמונה שבה היא מופיעה או שלא מופיעה. כאשר זאת לא תמונה שאני מופיע ברקע אלא ממש לצידה או שורה של 4 אנשים. ולמרות שזה לא נעשה בכוונה לפגוע בי. והיה ויצאתי פגוע מכך (זה פוגע בכבודי להופיע באתר הכרויות...לשון הרע, פגיעה בפרטיות, בושה ולא מכבודי וכו` ) האם יש לי דרך וסיכוי לתבוע את הבחורה שעשתה זאת ? אשמח לתשובה ותודה מראש! /tapuzforum/images/emo132.gif

בהחלט יכול להיות, אבל

נתחיל במשהו שעורכי דין לא תמיד יגידו לך - למה לרוץ לתבוע? בא לך לעזור לי לשפץ את הדירה אתן לך את מספר חשבון הבנק שלי ישר ותחסוך לשנינו זמן. חראם על הכסף והזמן שלך. ולשאלתך - זה כנראה לא חוקי. עד כמה? שאלה. יש מה שנקרא "דה מינימיס", כלומר משהו שהוא קטן מכדי להקים זכות תביעה אפילו שהוא עוולה והמקרה הזה נראה לי עלול להכנס לתחום הזה. זו כנראה הפרה של חוק הגנת הפרטיות האוסר על שימוש בתמונתו של אדם ועוד, אבל קשה ל לראות הרבה בתי משפט אומרים שזה לא בסדר, במיוחד אם לא פנית אל הבחורה לפני התביעה וביקשת להסיר או אם היא תגיד "ברור שזה אתר היכרויות וזה הכרטיס שלי. הוא לא חלק מההיכרויות. זה לא כרטיס כפול, אבל בכל מקרה אני מצטערת ואסיר". נמשיך. בית משפט בד"כ מפצה על נזק שנגרם בפועל. נזק ממון. חריג הוא חוק הגנת הפרטיות המאפשר פיצוי של עד 50,000 ש"ח גם אם לא נגרם נזק בפועל. במרבית המקרים בתי המשפט הולכים על הסכום הנמוך יותר ופוסקים אלפי שקלים בודדים אם בכלל. לנהל תיק בית משפט יעלה לך לפחות אלפי שקלים בודדים ובמרבית המקרים הרבה יותר, מראש בדרך כלל. עכשיו תעשה את החשבון. הדרך היותר טובה היא לפנות אליה בצורה מסודרת ולדרוש ממנה להסירך מהתמונה עם תוכנת עיבוד תמונה, ובא לציון גואל. והכי חשוב, לא צריך להתעצבן מכל שטות שמישהו עושה. החיים קצרים מדי.

בגדול מסכים עם יורם

שהמקרה גבולי ולא ראוי להגיע לבית משפט, אבל אני בעד "חופש ההתעצבנות"
אני בהחלט בעד פנייה ישירה, יש לי הסתייגות קלה, איני משוכנע שמעשה כזה לא יכול לגרום נזק שעולה על רמת דה מינימיס. הרבה שנים לפני שחוק הגנת הפרטיות נחקק, נפסק שדמותו של אדם היא רכושו.

dino_din

New member
"חופש ההתעצבנות" ?

אפשר לקבל את החוק הרלוונטי בכתב? אני מיד מגדיל ותולה במשרד :))) בכל מקרה, חשבתי רק להוסיף עבור השואל, שלמעט תלונה אל בעלת הכרטיס, אפשר גם לפנות אל צוות האתר ולהתלונן על שימוש בתמונה שבה אתה מופיע ללא הסכמתך בצורה שלדעתך פוגעת בך. אני בטוח שהאתר יעדיף לפנות למשתמשת ולדרוש שתסיר את התמונה מאשר להסתכן שגם הוא יהיה אשם בכך שלא פעל להגן על פרטיותך למרות שהדבר הובע לידיעתו. בהצלחה.

babylon_a1

New member
ובמידה וכולם מסכימים

תמיד אפשר לשלוח מסר ואני יערוך את התמונה (תמורת כמה אלפי שקלים)

שעות

New member
למה היא מצרפת תמונה של גבר באתר הכרויות ?

סליחה שאני סתם נדחף... עדיין לא מבין את ההיגיון שנרשמים לאתר היכרויות ומצרפים תמונה של ידיד/ה או בן/בת זוג "בדימוס" אם מישהו מחפש בת זוג רצינית, רוב הסיכויים שידלג על כרטיס עם תמונות חשודות של אקסים מיתולוגיים... לא ?

למעלה