האם זה חוקי לבעל עסק לא לקבל אמצעי תשלום לגיטימי?

האם זה חוקי לבעל עסק לא לקבל אמצעי תשלום לגיטימי?

אני מודע לך שקיוסקים למיניהם יכולים לסרב תשלום באשראי (לא משנה איזה) מתחת לסכום מסוים או אם הקונה רכש רק סיגריות. אין לי מושג כמה הנוהג הזה כשר, אבל לא לזה אני מתכוון.

אז תנו לי להסביר: שלשום הלכתי לחנות באג במטרה לרכוש משחק לאקס בוקס. הבאתי למוכר כרטיס ויזה נטען שהנפקתי בדואר. היה בכרטיס מספיק כסף כדי לשלם על המשחק, אבל זה לא שינה כי המוכר סירב בכלל להעביר אותו בתואנה שהם לא מקבלים את הכרטיסים האלו.

אז התחלתי לדבר על הנושא הזה בהודעות פייסבוק עם נציג של באג, ואכן מסתבר שהמדיניות של הרשת היא לא לקבל את הכרטיסים האלו. כששאלתי איך זה שלפייפאל, איביי ואמאזון אין בעיה עם ויזה נטען ולהם יש הוא אמר לי שהביטוח בקניות אינטרנטיות הוא שונה (מה שזה שלא אומר). אז שאלתי אם אוכל להשתמש בכרטיס באתר שלהם, ושוב הוא אמר שהם כרשת לא מכבדים אותם. אני משתמש בכרטיסים האלו המון וזו פעם ראשונה בהיסטוריה שאני נתקל בעסק, בין אינטרנטי ובין פיזי בארץ, שמסרב לקבל את הכרטיס.

1. האם זה חוקי מה שהם עושים?
2. אם כן, למה הם עושים את זה? הרי לקוח שסורב על ידם יקנה בחנות מתחרה ואפילו בעתיד כשיהיה לו מזומן בגלל הטעם הרע שהשאירו לו לפה. אז אפילו אם המדיניות חוקית, למה להם לנקוט בה אם זה אומר שהם מפסידים כסף ולקוחות? מה יוצא להם מזה? בחיים לא שמעתי על עסק שנכנס לבעיות בגלל שהסכים (כמו כמעט כולם) לכבד ויזה נטען.

אין חובה חוקית לכבד כרטיסי חיוב

בעל עסק אינו חייב לכבד כרטיסי אשראי, כרטיסי חיוב אחרים ודומיהם.
מדוע יש מסרבים לכבד? שאלה זו אני מציע שתפנה לאחד הפורומים הדנים בכלכלה או בעסקים.

bogii

New member
אם יש חברת כרטיסי אשראי שמחייבת את

בעל העסק בעמלות מופרזות?
מותר ורצוי שבעל העסק לא יעבוד איתם
&nbsp
לך אין בעיה לגשת לכספומט ולהוציא מזומן
אלה אם אתה מחפש לעשות סתם צורס
&nbsp

prizman

New member
בתאילנד העניין עובד קצת מוזר.

קודם כל עובדים בעיקר עם ויזה. יש לא מעט מקומות שמקבלים גם מסטרכארד, אמריקן אספרס
כמעט אף אחד לא מוכן לקבל.
בהרבה חנויות פרטיות מגלגלים את העמלה של חברת האשראי שהיא 3% כאן על הלקוח
אבל יפנו אותך בשמחה ל ATM הקרוב שתוציא מזומן ותחסוך את העמלה.
ברשתות לעומת זאת הם סופגים את העמלה ולא משנה איך אתה משלם.
במשיכה עם כרטיס לא מקומי יש עמלה של 20 ש"ח. אבל במשיכה עם כרטיס מקומי
כאשר מדובר בסניף של הבנק שלך אין עמלה בכלל ובבנק אחר העמלה תהיה 1-2 ש"ח.
כמובן שאני לא מתווכח וגם לא משלם עמלות. כשצריך הולך ל ATM , מושך מזומן ומשלם.
בכרטיסים הבינלאומיים אני משתמש רק ברכישות ברשת, בישראל או באירופה.
יש איזשהו יתרון בכרטיס הנטען הזה?

ויזה נטען סטנדרטי לא עובד עם כספומט

ופעם ראשונה שאני שומע שהעמלות על כיבוד ויזה נטען גדולות יותר מכיבוד ויזה רגיל (שבאג מקבלים). יש לך מקור לזה?

למעלה