האם זה חכם שבן משפחה

האם זה חכם שבן משפחה

יטפל בבן שלי. היינו היום אצל הפסיכיאטרית שהמליצה להכניס לגן חונכת לשעתיים ביום. אחותי מטפלת בשיטת ABA (אני עוד לא גיבשתי את השיטה בה אני רוצה לעבוד, אבל זה לא חשוב) ומוכנה לבוא ולעבוד איתו. אני סומכת עליה בעיניים עצומות. אבל האם זה חכם לתת לבן משפחה לעבוד עם הילד שלי? תודה!

אמאל'ה ההיתלבתות קשה

ואולי תשובתי תבלבל אותך או תיתן לך חומר למחשבה אז כך מצד אחד היא אחותך ובטוח שבנך מכיר אותה ואוהב אותה ויש בנהם תיקשורת אז פה את חוסכת את המצב הרישוני של יצירת תיקשורת בין הילד למטפל אך מאידך בזמן הטיפול הילד יכול להיתפנק ולסרב לעבוד כי בסך הכל היא הדודה שלו ותחשבו על זה שבת שלום אדית

גיליזיו

New member
היינו הך

אני חושבת שזה היינו הך אם המטפלת היא בת משפחה או זרה. הקשר הראשוני רק מסייע והילד לא יתפנק אם יגדירו לו את הגבולות מהרגע הראשון. עם הדרכה טובה הדבר אפשרי וראיתי בעצמי כמה משפחות עם הצלחה כזה. בהצלחה!

כן, זה חכם.

זה חכם שכמה שיותר אנשים איכותיים יתנו כתף ויעבדו עם הילד. ואם אדם איכותי הוא גם זול, למשל בגלל שהוא בן משפחה, זה מפנה תקציב עבור עוד מטפלים איכותיים. על ההורים ללמוד לעזור לילד באופן שהולך ונהייה מקצועי יותר עם הזמן ואם הסבים והסבתות מצליחים להצטרף, זה גם טוב. אני מכיר סבתא אחת שהתפטרה מהעבודה ועוזרת להביא את הנכד אל המטפלים ומכינה איתו את שיעורי הבית התראפואטים של הDIR. ('זמן ביחד' או FLOOR TIME).

למעלה