האם זה טבעי לרצות לרצוח את אם החתן?

cmontal

New member
האם זה טבעי לרצות לרצוח את אם החתן?

אני יודעת שאני לא אמורה להרגיש כך כל כך מוקדם. עוד אפילו לא סגרנו על אולם אבל כבר היא מתערבת ועוד אפילו לא קיבלתי הצעת נישואים רשמית.... אתמול ישבתי אצלה בלי בן זוגי והיה שם אחיו עם אשתו (נשואים 3 שנים) והשיחה התגלגלה לגני אירועים מחירים אוכל וכו´... וכשאשתו של אח של בן זוגי סיפרה על האוכל שהם בחרו לחתונה שלהם היא פשוט קטעה אותה (בלי טיפת נימוס) ואמרה לנו "מה את מבינה את לא בחרת את האוכל, אנחנו בחרנו...". יכולתי לראות את העלבון בעיניים שלה (וגם שלי) מה עוד שהיא הוסיפה שהחתונה היא לא בשבילכם אלא בשביל ההורים. שחר (בעלי לעתיד) אומר שאני כבר הייתי צריכה להתרגל לעובדה שזו משפחה שנכנסת לורידים והאמא היא הדבר הכי חשוב ואני פשוט לא יודעת מה לעשות. אמא שלי כ"כ שונה - רק היום בבוקר היא קלטה שהיא תצטרך לעזור בהכנות... היא פשוט לא הבינה למה היא צריכה לראות אולם לפני שאנחנו נסגור או לטעום מהאוכל... ואילו אמא שלו רוצה לעשות הכל איתנו ויותר מזה - בחתונה של אחיו היא הלכה לתקליטן והבטיחה לו עוד כסף (טיפ) אם הוא ישים שירים בפרסית... ומה שקרה זה שבאמצע החתונה הכלה (שהיא רוסיה במוצאה) קלטה שהמוסיקה התחלפה לפרסית ושהתקליטן מתעקש להשמיע כמה שירים.... מצטערת על ההודעה הארוכה פשוט הייתי חייבת לפרוק את כל אירועי אתמול ואת הכעס שלי. שחר אומר שעד שלא נרצה לסגור סופית עם בעלי שירותים אסור לנו לערב את אמא שלו, אבל יש לי הרגשה שלמרות שאנחנו רוצים להתחתן רק עוד שנה המריבות יתחילו הרבה לפני...

נופר30

New member
חמודה

קודם כל להירגע דבר שני מנסיון אישי והיה לי ניסיון מר כמו שלך עומד להיות דבר ראשון לא צריך להכין הכל שנה מראש ( ויסלחו לי כאן אלו שכן עשו זאת ) פשוט את צריכה לצמצם את התקופה הקשה כי אם תשבי ותחשבי על זה טוב היא תתערב לך ולא משנה מה תעשי אז עדיף לצמצם את התקופה הזאת . כמו כן קחי דברים שראית בחתונה של האח ותלמדי מזה לדוגמא התקליטן : תסגרי איתו בחוזה שרק את והחתן נותנים הוראות במהלך החתונה ואם הוא יקבל הוראות ממישהו אחר הוא יקנס בסך של ..... $ שירדו מהמחיר הסופי ותאמיני לי כמה טיפ שהיא לא תציע לו הוא לא ישמיע לך בחתונה מוסיקה שאת לא רוצה לא ראיתי את הגיס שלך לעתיד עומד לטובת אישתו ולא ראיתי את בן זוגך חושב שגם לך יש מילה בנושא לדעתי מה שעליך לעשות זה לקחת את בנזוגך לשיחה ולהסביר לו שזאת חתונה של שניכם ושכל דבר שיעשה עם ההורים יעשה לאחר שאתם תחליטו וההורים זה הגושפנקה האחרונה למה כוונתי ? לדוגמא אולם : ההורים לא צריכים לבוא איתכם לכל האולמות שאתם רואים כי מה שיכול לקרות זה שהם אוהבים אולם שאתם לא ואז מתחילות המריבות תמצאו שניים שלושה אולמות / גנים שאתם אוהבים והייתם מתחתנים בכל אחד מהם ואז תקחו את ההורים ותאמרו להם אלו הם שלושת האולמות שאנחנו מתלבטים מה דעתכם אז גם אם האמא התערבה וזה אולם שהיא חושבת שהיא החליטה זאת עדיין החלטה שלך כי היית מחליטה על האולם בכל מקרה וכך לגבי הכל ( הזמנות תקליטן וכו ) מצטערת על ההודעה הארוכה אם את רוצה עוד כמה טיפים אך ללכת בין הטיפות את מוזמנת אני

cmontal

New member
נופר תודה על העידוד

האמת היא שהם באמת התחנכו שאמא יודעת הכי טוב והיא קובעת את הטון. כשרק עברנו לגור ביחד (לפני שנה וחודשיים) היו בינינו המון מריבות עד שהוא למד והבין ומאז השינוי הוא מבורך. גם פה הוא מבין ואמר שאנחנו נעשה את ההכנות, נבחר את הגן, אוכל, תקליטן וצלם. אבל לידי הוא טוב בלדבר ליד אמא שלו זה יותר קשה. החתונה של אחיו הייתה קטסטרופה הם התחתנו מאד צעירים (הכלה הייתה בת 20 והחתן בן 23...) וכל מה שהכלה רצתה האמא סירבה. האמא רצתה לארגן צלם, להזמין לכלה יום כיף ולדאוג לה לשמלה... הכלה כמובן סירבה ומה שיצא (לאחר שטיפה של אמא שלו) זה סיר לחץ נוראי שהגיע לפיצוץ שהכלה פשוט אמרה שאם זו המשפחה אין לה מה להתחתן... זה נגמר בטוב אבל האמא והכלה לא דיברו ביניהם כמעט חצי שנה אחרי החתונה. מה גם שהמשפחה של הכלה היא מאד מצומצמת והזמינה רק 50 איש ואילו ההורים שלו הזמינו 230 איש ועדיין התעקשו להתחלק חצי חצי על החתונה... שחר (בעלי לעתיד) אומר שהוא מוכן להתעקש על דברים מסוימים אבל למשל על מוזמנים הוא לא מוכן להתווכח ואני גם שייכת למשפחה קטנה ואני רואה איך הסיפור עומד לחזור על עצמו. לגבי ההכנות אנחנו רוצים את הגן להתחיל לחפש אחרי סוכות כדי לראות בערך את מזג האוויר (אנחנו רוצים להתחתן באוקטובר) מה גם שיש תאריך מאד ספציפי שאנו רוצים. את כל השאר ברור שנתחיל רק כמה חודשים לפני. מה שכן היינו רוצים להתחיל מוקדם כדי לא להיות בלחץ ולא להרגיש שקשה לנו (שחר הוא סטודנט ועובד ולכן שעות הפנאי שלו הן מצומצמות) בכל מקרה אני בהחלט אשמח לעוד טיפים מזירת החמות לעתיד

הילית*

New member
מה פתאום להתחלק חצי חצי

זה כ"כ לא הוגן אפילו להגיד את זה. בקטע הזה תני להורים שלך שינהלו את העניינים, אבל בצורה עניינית, בלי מריבות. בהצלחה!

cmontal

New member
המצב פה יותר מסובך

אני בת להורים גרושים ואבי נפתר במפתיע לפני חמישה חודשים. לאמי יש סכום כסף מסוים שהיא יכולה לתת וזהו. ההורים של שחר לפי דעתי יעשו את הקטע של חצי חצי לפי דעתי כי אבא שלו הוא פשוט קמצן!!!! עוד לא פגשתי אבא שנותן לבן שלו את האוטו כדי למשל לקנות מתנות לחג (גם בשבילו...) לנו יש רק אופנוע ולכן אי אפשר לעשות קניות בלי עזרתם והאוטו שלהם ועוד מעיז לבוא אלינו כל פעם בטענות של למה לא מילאתם דלק.... (גם אם נסענו עד הסופר השכונתי...) בכלל זו משפחה מתוסבכת, שחר לא מת גם על אבא שלו בגלל ההתנהגות ואמא שלו היא שתלטנית והכל צריך להיות לפי דבריה ואמא שלי בכלל לא רוצה להיות מעורבת. מבחינתה רק לתת רשימת מוזמנים ולתפור שמלה ולבוא לחתונה... אנחנו לא מתכננים להתחיל את ההכנות כל כך מוקדם רק את בחירת הגן בגלל תאריך ספציפי שאנחנו רוצים.

הילית*

New member
באמת מצב בעייתי ומאוד מצער...

קשה לי גם להגיד לך שאת מתחתנת איתו ולא עם המשפחה שלו כי זה ממש לא נכון. עם החתונה מקבלים את הצד השני, לטוב ולרע. אני מציעה לך לדבר על זה עם שחר ולסכם שאם יהיה מצב בעייתי של תשלום מנות חצי חצי, אתם- הזוג תשלמו את ההפרש של אמא שלך. אם אתם רוצים להימנע ממריבות. לי זה נראה כ"כ ברור מאליו וגם אותו דבר להורים שלי (אצלנו יותר מ- 60% מהמוזמנים היו של הצד של ההורים שלי והיה ברור שמשלמים את החלק היחסי בכל מקרה שוב, המון הצלחה ומקווה שההורים הפעם לא יעשו צרות כמו עם הבן השני.

נופר30

New member
אוי חמודה אנחנו יכולות להתכתב ככה

ימים שלמים אבל טיפ קטן בנושא החצי חצי בחתונה כשחברי לשעבר ואני הודענו כי אנחנו מתחתנים אמא שלו בלי להניד עף עף אמרה לי אנחנו נעשה את החתונה חצי חצי הדבר הראשון שרציתי להגיד לה מי את שתחליטי אבל התאפקתי בבית דיברתי עם בן זוגי והתשובה שלו הייתה הם משלמים זאת זכותם אמרתי לו וזכותה להחליט לאמא שלי ? והוא אמר אני לא מתערב בזה לאחר כמה ימים באתי אליה ( גם אני הייתי מגיע לשם לבד בלי בנזוגי ) ובזמן שהיא ישבה בחדר וקיפלה כביסה נכנסתי לשם ו" עזרתי לה קצת " ואז בזמן שהיא מדברת אמרתי לה תראי ( שמה היה בלהה ) בלהה לאמא שלי אין את הכסף לחצי חצי ןגם אם היה לה לא הייתי מבקשת כי היא חיה לבד וצריכה לדאוג לעצמה יש לי 20,000 ש"ח לתשלום על החתונה תשימי את את אותו סכום והשאר יבוא מהכסף של המתנות אז היא חשבה לרגע ואמרה טוב מה שנעשה זה שאנחנו נשלם חצי את תתני את ה20,000 ש"ח שלך והיתרה יבוא מהמתנות ( אני חושבת שאם תבואי אליה בגישה כזאת אז הדברים יסתדרו טוב יותר) ולא לבוא בגישה של לי יש פחות מוזמנים אני אשלם פחות אם את רוצה לדבר תשלחי לי מייל ואני אתן לך את המספר טלפון חוץ מזה גם עם הנושא של החבר שלך שהוא סטונדט אין בעיה עדיין שנה מראש זה הרבה זמן יש הרבה דברים שאפשר לסגור תוך שלושה חודשים ולכן לדעתי לא צריך יותר מחצי שנה מראש ושיהיה בהצלחה

cmontal

New member
טעות כתיב סליחה נפתר=נפטר

לגבי הערתך. גם אצלי אותו הדבר. אמא שלי יכולה לתת 20,000 ש"ח וההורים שלו רוצים לתת אותו סכום. אני אנסה להשתמש בעצתך אבל כמו שאמרתי זה לא כ"כ פשוט. בחתונה של האח - הורי הכלה (שהם עולים חדשים ובעת החתונה היו בסך הכל 6 שנים בארץ) לקחו הלוואה ואמרו אנחנו ניתן 20,000 איך שהורי שחר שמעו את זה ישר נתנו מראש גם הם 20,000 וכך פטרו את עצמם. יותר לא היו מוכנים לשמוע על לתת כסף לחתונה. מאחר שגם פה הסכומים דומים שחר אמר לי גם שגם לו יש הרגשה שזה מה שיקרה. הם יתנו וזהו... עם כל השאר נסתדר בעצמנו.

נופר30

New member
אם זה מה שיפתור את הבעיה אז

זה מה שצריך לעשות לא שווה להיכנס לעצבים בגלל זה ( כסף בא וכסף הולך ) יש הרבה זוגות שמשלמים את החתונה מהצק´ים בלבד את גם יכולה לעשות חתונה צנועה ( עם חישוב נכון את יכולה להגיע לחתונה של 40-50 אלף ש"ח בלבד ) ואז זה באמת יהיה חצי חצי ( אם אני לא טועה מישהי פה אמרה שעשתה חתונה ב 30 אלף ש"ח ) ואם אמא שלו תבקש דברים מעבר תגידי לה זה מחוץ לתקציב את רוצה שיהיה ככה תשלמי אז או שהיא תשלם או שהיא תוותר ותאמיני לי לא משנה מה תהיה הבחירה שלה את תרווחי

הילית*

New member
נופר, מסכימה עם כל מילה שלך

אצלנו למזלנו ההורים לא התערבו. מה שכן אמא שלי היתה בשוק כששמעה שראינו רק 3 גנים ואנחנו כבר יודעים מה שאנחנו רוצים (ותאמינו לי שזה מספיק...לא צריך לראות 18 גנים כדי להחליט...) מאחר ומאוד היה לנו חשוב לשתף אותם הבאנו אותם לראות את הגן שרצינו וההורים פשוט אהבו את מה שראו ואת האוכל וכל הביקורת על זה שראינו רק 3 גנים פשוט נפסקה. לתקליטן אנחנו נתנו הוראה שרק אנחנו מחליטים ולא בגלל שההורים יגידו לו משהו אחר אלא פחדנו שכל אחד מהאורחים יתחיל להגיד לו מה שהוא רוצה וזאת חתונה שלנו ולא תוכנית כבקשתך...אז ככה שבכל מקרה אני מציעה לתת לתקליטן הנחיות מכם אלא אם עושים לכם איזשהיא הפתעה (כמו שלנו עשו) ואז הוא צריך להפעיל שיקול דעת... וכן, גם אני חושבת שמספיק זמן קצר כדי להרים חתונה, עם כל הלחץ הכרוך בזה. (אנחנו הרמנו חתונה בחודשיים, היה נהדר ולא היתה שום פשלה !!!) זה גם יצמצם את המתחים עם ההורים לפרק זמן קצר יותר שיהיה לך בהצלחה ותחזיקי מעמד.

מאד טיבעי.... אצלינו זה מסיבות

אחרות, ולא מהתערבות, כי כפי שבטח כבר הבנתם אני לא כל כך מאפשרת התערבות (וההורים שלי קצת פןחדים ממני אפילו...) אצלינו זה כי החתונה ביום ראשון (עוד 4 יים) והיום היא התקשרה להוסיף עוד 5 אנשים לרשימה.... אפילו אין לי הזמנות, שלא לדבר על המספרים שהעברנו לגן האמנים בתחילת השבוע, וזה אחרי שהתחננתי במשך 10 חודשים לקבל רשימת מוזמנים מסודרת....פשוט למות...

אתי@

New member
אתמול ההורים של רונן נזכרו שהם

צריכים עוד 60 (
) הזמנות נוספות... מה את אומרת על זה

יפעת22

New member
עוד 60 ?!? הם נורמלים ? אני מבינה

לליבך...מצד 1 זה כ"כ מרגיז ומצד שני מה כבר אפשר לעשות? לנו מספר המוזמנים פשוט הולך וגדל...באסה! אני מתעצבנת מהדברים האלה כל פעם במינון קטן, אבל לא נותנת לזה לטפס לי על העצבים. אני כבר במצב של "די, יהיה מה שיהיה עם האורחים..".

אתי@

New member
כשהמספר גדל זה לא נורא, הבעיה היא

כשהמספר קטן - אם מתחייבים בפני האולם על 400 אורחים ובסוף יש 350, אז זאת בעיה... גם התשלום לבר נקבע לפי מספר האורחים. אנחנו סגרנו מחיר ל- 400 אורחים, אם היו באים פחות, אז היינו משלמים יותר סתם!!! הקטע שעיצבן אותי עם ההזמנות, הוא שהם אמרו מראש שהם יצטרכו 120 הזמנות בערך. אנחנו עושים את ההזמנות לבד, ועכשיו עם כל הבלאגן של הדירה והחתונה, לשבת להכין עוד 60 הזמנות זה ממש מעצבן.

יפעת22

New member
מוכר כל-כך...גם אנחנו עשינו לבד

ולמרות שחשבתי שעשיתי אקסטרות, הייתי כבר פעמיים בחנות לקהנות עוד דפים. מעצבן! מה שמלחיץ אותי זה העניין של הכסף. המוזמנים גדלים אך לא המזומנים מההורים..הם כבר נתנו את הכסף לפי הכמות ההתחלתית ולא נראה לי שהם יוסיפו.

אתי@

New member
טוב, זאת כבר בעיה אחרת

אנחנו משלמים בעצמנו על החתונה, ככה שאין לזה משמעות, ואנחנו לא מתערבים להורים במי שהם מזמינים. אנחנו סומכים עליהם שהם מזמינים את מי שצריך, ולא סתם...

אתי@

New member
קיבלנו מההורים מתנה גלובלית

לחתונה ולקניית הדירה. זה לא משנה אם הכסף הולך לדירה או לחתונה - כסף זה כסף... מה שקרה עד עכשיו זה שהכסף הלך לדירה, ולכן אנחנו משלמים על החתונה (כמובן שמהמתנות... מה, אנחנו מליונרים? זכינו בלוטו או משהו?
)

יפעת22

New member
אה....שכחתי את הדירה היפהפיה שלכם

איזה כיף!
הלוואי שיתנו לכם מללללללללללא כסך בחתונה!

למעלה