האם זה טבעי לרצות לרצוח את אם החתן?

אתי@

New member
אוי, תודה חמודה ../images/Emo24.gif

אני לא מצפה למלא כסף - רק מקווה שנצליח לכסות את ההוצאות

J-סיקה

New member
יפעת זה לא נורא

גם אנחנו עשינו ככה שילמנו את החתונה מהצ´קים ומהמתנות המשפחה כמובן נתנה מתנות מוגדלות עם 4 אפסים אבל זה בהחלט אפשרי ונשארנו בסוף עם סכום יפה שמשמש אותנו גם לדירה צריך לחשוב נכון פשוט ולא לקפוץ מעל הפופיק !!!

שירי71

New member
מצטרפת להילית ולנופר30 בעצות

אז כה, אם זה היה אני זה היה נגמר ברע כפי שאתן יודעות. אבל מה שנופר והילית כתבו זה ממש מילים כדרבנות. כיוון שלי יש בעיה עם הורים שלי שנכנסים לי מתחת לוורידים זה קצת מוכר למרות שיאמר לזכותם של הוריי שבכל מה שקשור לכספים הם עוזרים בלי עין הרע ואין לי מושג כיצד. אבל בענייני החלטות לגבי החתונה חבל על הזמן אמא שלירוצה להיות שותפה בהכל. מה שיש לי לומר לך הוא שוב: לדבר קודם כל עם שחר ולהגדיר מה מפריע לך והיכן הנק הרגישות במה שקשור בחתונה. 2. להגביל את זרימת המידע אליהם, עד שתבחרו מס מצומצם של נותני שרותים ומזה הם יבחרו, זה עבד טוב עם הוריי בגן האמנים שהיה היחיד שהם ראו (אנו ראינו הרבה) ואהבו, עם השמלה (ראיתי המון אך לקחתי את אימי רק ל3 מקומות). 3. הכי חשוב: להיות קרובה לאמא שלך שלדעתי אולי תוכל להיות לך למשענת בתקופה זו ולתת גב. אגב, זה שיכולתה הכלכלית לא בשמיים לא אומר בשום אופן שיש לה פחות אמירה לגבי החתונה - תזכרי את זה!!! שיהיה בהצלחה המון המון המון ואם תחפשו בית, מומלץ רחוק מהוריו

מה זה טבעי? אני לא רק הייתי רוצחת

הייתי הורגת אותה. אבל לפני כן..הייתי מזהירה אותה קצת.. שתדע עם מי יש לה עסק. בכלל, גם לך יש אמא לא? תפעילי אותה. שזה יהיה מאותה עמדת תקיפה..אמא נגד אמא.. ובעלך לעתיד שיחיה? מה אין לו מה להגיד על כך? ואיך החיים יראו בהמשך? כל הזמן הדברים יושקו על פיה? אני הייתי עורכת דיון משפחתי אפילו.. קוראת אותה לסדר. מסתבר שמה שהיא עושה לכם היא עשתה גם לאחרים. אני לא הייתי מוותרת!! אי אפשר להשתלט ככה על הכל, לרמוס כל דעה וכל כיוון שלכם. היידה. תזמיני את שאר המשפחה. תעשי לה "לובי" ותבואו כגדוד להודיע לה שזה לא יכול להימשך. נכון שאני לא דיפלומטית במיוחד הבוקר. אולי הדברים נאמרים אצלי מהבטן ולא כל כך מהראש אבל לא כל כך איכפת לי. מעצבן אותי השתלטתנות הזאת. ותקשיבי קצת לנופר. היא חושבת מהראש הנשמה הזאת. אני רק הוצאתי קיטור.

cmontal

New member
אתי את נשמה אמיתית

תודה על כל התגובות רק עכשיו קראתי אותם ועכשיו כבר אחרי יוכ"פ והצום והאמת שהיממה עם שחר עשתה לנו רק טוב. ליבנו את כל הדברים והוא מבין אותי והחלטנו על טקטיקה פוליטית אז ככה: 1. אמא שלו רוצה להזמין את כל מי שהם מכירים (בחתונה של אחיו היא לבד הזמינה 230 אנשים!!!) ורוב האנשים האלו הם זקנים שמתפללים איתם בבית כנסת וכד´ (הם דתיים...) אז החלטנו שלא נעשה את הטעות שאחיו עשה. אנחנו גרים בראשון (כן לידם...) וכך גם אחיו ואשתו והם התחתנו באולם במרכז ראשון כך שכל הדתיים האלה שהיו בחתונה הם פנסיונרים משועממים שבאו כי זה קרוב. אנחנו מראש הולכם לחפש מקום שיהיה רחוק!! באחד המושבים, קיבוצים דרומה אחרי רחובות וכך כל הגריאטרים האלו לא יבואו... 2. בהקשר להתערבות בכל העניינים הקטנים החלטנו שמהיום יש קואליציית שתיקה בבית. שחר הודיע לי חגיגית שכשנמצא מקום שימצא חן בעינינו נביא אותם לשם רק אחרי שכבר נסגור ונשלם מקדמה - כך הם לא יוכלו לעשות כלום רק להתעצבן ולשתוק. לגבי תקליטן, צלם וכו´ אותו כנ"ל כמו עם האולם. לגבי מוזיקה אני אלך עם העצות שקיבלתי למעלה ואדרוש חוזה שאומר שלא מקשיבים לאף אחד חוץ ממני (אולי גם לשחר...). החלטנו להתפשר ושיהיה שיר שניים בפרסית (הוא הבין שאם לא תהיה מלחמת עולם) אבל אני הודעתי שעל כל שיר בפרסית יהיה אחד ברוסית... (אמי מרוסיה). 3. הדבר היחיד שנשאר ללא פשרה זה עניין הכסף. שחר מאמין שכמה שהם יתנו נגיד תודה גם אם הם יזמינו פי 2 מאשר הצד שלי. הוא לא מוכן לדבר על כסף עם הוריו (פרסים כבר הזכרתי....). בכל מקרה נראה לי שאנחנו נלך לפי התוכנית הזו. אמא שלי גם ייעצה לי לשמוע את כל מה שאמא שלו תגיד ולהגיד לה כן ולא לעשות שום דבר בנידון. העיקר לא להגיע לפיצוץ כמו שהיה עם אחיו ששבועיים לפני החתונה הכלה לא יכלה יותר עם הלחץ והודיעה שאם האמא שלו לא מרפה היא לא מתחתנת... וכמובן שאמא של שחר אמרה אז שלא תהיה חתונה לא נורא.... הכל נגמר טוב אבל הכעס היה נוראי באותה תקופה וחצי שנה הן לא דיברו... תודה על כל העצות וגמר חתימה טובה!

יעלי9

New member
מלחמות עולם

גם אני קיבלתי אולטימטומים חודש לפני החתונה ("אם לא תסגרו עם רב, אני לא בא" מהאבא של החתן) וגם איומים על התקף לב מצידו. אני חושבת שהעלבון היה כ"כ גדול כי הייתי בטוחה שבמשפחות כמו שלנו לא נגיע למצב כזה. מה שאני מנסה לומר הוא שחתונה יכולה להיות מלחיצה ולגרום לכל מיני מצבים לא מוצלחים. מצד שני אני חושבת שלא חייבים ללכת עם הראש בקיר, דווקא הרעיון של לתת להורים לבחור בין שתי אפשרויות מוצלחות מבחינתכם, יוצר אצלהם תחושה של מעורבות. אני חושבת שאז הם פחות עם אצבע על הדופק ולא מרגישים שמנסים לעשות להם אמבוש. אני רק חייבת לציין שזה כמובן מוסיף עוד עבודה לבני הזוג כי כל שלב דורש אישור של ההורים. אולי, מי יודע, אם כולם ירגישו בנוח עוד תגיעו למצב שהם יעזרו קצת במו"מ על הכסף. הכל עוד אפשרי...

אתי@

New member
החלטות מצוינות ../images/Emo70.gif הכי חשוב הוא

שעם כל הכעסים (המוצדקים) אתם לא תשכחו שבכל זאת אתם צריכים להתחשב... גם אנחנו סגרנו עם התקליטן 2 שירים בפרסית כדי לרצות את ההורים של רונן. אין מה לעשות, חייבים לעשות את הדברים הקטנים האלה...

שירי71

New member
לפי מה שתארת נראה לי שאת צריכה להיו

ת מוכנה לכך ששחר עלול "ליפול" קצת כשיהיה ליד הוריו. אחלה זיחה היתה לכם נראה לי אבל חשוב מאד לרענן את הדברים מידיפעם. ועוד משהו, לדעתי (גם אם זה גרידי לגמרי) אם אתם ככ תלויים בעזרה הכספית שלהם תדאגו שהם יעבירו לכם את העזרה לבנק לפני שאתם עושים התחייבות כלשהי כספית הקשורה בחתונה, כי איך שאני קולטת את אמא שלו ברגע שהיא תדע איך שהוא שסגרתם כבר עם הגן היא תבטל את כל העזרה שחשבתם עליה. וזה עלול לקרות אם לא עם הגן אז עם אחד אחר מנותני השירותים. היא נשמעת לי אשה לא צפויה. ואג שירים ברוסית למה לא? אולי כתבת את זה כבדיחה אבל אני רצינית - אם שיר בפרסית למה לא ברוסית?

הילית*

New member
אני חושבת שהכי חשוב לדבר על

הדברים עם החתן. להגיד מה מפריע לך ושהוא יעמוד לצידך ... אחרי הכל הוא מתחתן איתך. אתם צריכים לעמוד מולה עם עמדה מגובשת והחלטית.

dorlim

New member
שאלה לי אליך:

נכנסנו לפורום בדיוק לדקה. מכל הדיון, עלתה לי שאלה: למה ההורים צריכים לממן לכם את החתונה? יש הרבה, ואנחנו ביניהם, שחלמו על החתונה הכי מפוארת שאפשר. הבעיה היחידה היא כמובן, הכסף. לנו ההורים לא עוזרים, אז התפשרנו בהרבה דברים: במיקום (לא ממש במרכז), ביום (יום רביעי במקום חמישי), ואפילו בעונה... בסופו של דבר, אנחנו מממנים לעצמנו את החתונה מהצ´קים, בתקווה לא ליפול, וגם אם ניפול, אז נקנה דירה עוד שנה ולא מיד אחרי החתונה. ולמה כל זה חשוב? אחד הפחדים הכי גדולים של שנינו הייתה התערבות מצד ההורים, שכמובן תמיד יודעים הכי טוב... אבל, מכיוון שהם לא מממנים את החתונה, אין להם מילה בנושא. כמובן שאנחנו נותנים להם כבוד, לקחנו אותם לטעימות, למרות שעקרונית הכל היה כבר סגור. רצינו גם לשמוע את דעתם על המקום, וגם לתת להם הרגשה שיש להם בכל זאת איזשהו חלק בעניין. ההורים שלי (החתן) עדיין מנסים להכניס לי פה ושם איזו הערה בדבר גימיק משנות השמונים שהם חושבים שזה יפה, ואני תמיד עונה שאני לוקח הכל בחשבון, אבל זה יהיה הפתעה. אין לי מושג למה, אבל זה עובד... יש עוד שיטות, אבל העקרון הוא להיות 1) עצמאיים 2) דיפלומטים 3) לדעת מתי לא לוותר, כמו גם לדעת מתי לוותר. בעניין הוויתורים, אני יכול רק להגיד לך, שאת יכולה לנסות להסביר לאמא של החתן, שיש גם כלה, שגם בה צריכים להתחשב, ואם תהיה מוזיקה בפרסית, את מבקשת שיהיה גם פולקה/ קלינקה/ וולס אוסטרו - הונגרי וכו´. בכל מקרה, הפרנציפ ברור. אני מאחל לך המון הצלחה ומזל (תזדקקי לזה...). וכמובן חג שמח.

פשוט מדהים .... ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo8.gif

לקחת לי את המילים ממש מהלשון מה אתה טלפאט????
אחלה עצה כל הכבוד!!!

למעלה