האם זה טוב להקפיא קפה או האם זה רע למכונה?

האם זה טוב להקפיא קפה או האם זה רע למכונה?

לפני מעט יותר קניתי מכונת קפה אטומטית מסוד יורה ENA9. היא שירתה אותי באמונה עד לפני כשבוע.

חי נפשי שתחזקתי אותה לפי כל ההוראות (ניקוי עם טבליה מתאימה, החלפת פילטר בזמן ועוד נקיונות שונים).

לפני שבוע היא שבקה. מסתבר שהקפה הטחון התפזר לו בכל חלל המכונה עקב בגידתו של שסתום אחד.

הבאתי אותה לתיקון אצל המעבדה הקרויה אספרסימו המצויה אצל פפר באור יהודה ( שם קניתי את המכונה ).

הם היו מאוד נחמדים. החליפו לי את השסתום ( שאיני זוכר מה תפקידו) ושני אטמים. את השסתום הם (פפר)נתנו לי חינם אין כסף, לאחר שהתלוננתי שמכונה לא צריכה לשבוק לאחר חצי שנה.

אין לי שום טענה אל החברים שם. נראה שהם יודעים את עבודתם.

אבל, לאחר תחקיר ארוך טענו החברים שם שהמחדל העיקרי שלי הוא שאני מקפיא את פולי הקפה.

זה לא שאני חס וחלילה משתמש בהם קפואים, להיפך, אני מפשיר אותם במקרר ורק אז משתמש בהם.

הם טענו שהתהליך של ההקפאה וההפשרה גורם להפרשת שמן מהפולים וזה מה שמזיק למכונה.

ובכן חברים, האםיש משהו בטענה הזו?

אני אפסיק מעתה ואילך להקפיא את הקפה אותו אני רוכש כל חודש מהחבר בדיחי ואשמור אותו במקום קריר ככל האפשר ( אבל לא במקרר חס וחלילה)

מה דעתכם?

זו השאלה.....

כך כתוב בסימוכין שלך :

Storing Larger Quantities of Coffee
If you've purchased a large quantity of coffee that you will not use immediately, small portions, wrapped in airtight bags, can be stored for up to a month in the freezer. Once you have removed them from the freezer, however, do not return them. Instead, move them to an air-tight container and store in a cool, dry place.

כך נהגתי . אני קונה כמות לחודש בערך ושמרתי במקפיא. בהמשך נהגתי להעביר את השקית של הקפה ( 250 גרם), למקרר ורק לאחר מכן לקופסה אטומה.

בדיוק כמתואר.

דובי? יהודה? מה אתם אומרים.

dimab

Member
נכון: אם אתה מפשיר מנות שהכנת מראש, זה ככל...

...הנראה בסדר. ב-HB היה דיון ארוך ובדיקת טעימות על להקפיא או לא. המסקנה שלהם הייתה שאם מקפיאים מייד אחרי הקליה, ומפשירים מנות-מנות (לא להפשיר ולהקפיא שנית!), אז זה לא פוגם בטעם, ומאריך את החיים בכחודשיים. לגבי מה קורה אם מקפיאים את הקפה שלא אתה קלית, והוא כבר חי על המדף זמן מה, הם אמרו שמפקפקים בתועלת של זה, אך לא בדקו במפורש.

dudi4321

Active member
נכון

אז קנה קפה קלוי.
טחן סמוך לעשית הקפה ושלום על ישראל.

Yehuda Badihi

New member
לא צריך להפשיר במקרר. צריך להפשיר באזור מוצל

הפשרה איטית - לפחות 12 שעות עד שהקפה מגיע לטמפרטורת החדר ורק אז לפתוח את השקית.

למעלה