האם זה טיפול שיכול לעזור למעי רגיז?

מצב
הנושא נעול.

אני יודעת שמעי רגיז מושפע רבות מדברם נפשיים, רציתי לעשות טיפול NLP או ניאו הומנולוגיה והמשפחה שלי לא ממש תמכה כי זה נראה להם משהו חדש מידי ושרלטני. מצד שני אני לא ממש מתחברת לפסכולוגיה הקונבנציונלית, ונראה לי שטיפול CBT יכול להיות פיתרון נהדר עבורי. האם יש מתמחים בתחום הזה או שכל מטפל מתאים?

CBT למעי רגיז

אני יודעת שמעי רגיז מושפע רבות מדברם נפשיים, רציתי לעשות טיפול NLP או ניאו הומנולוגיה והמשפחה שלי לא ממש תמכה כי זה נראה להם משהו חדש מידי ושרלטני. מצד שני אני לא ממש מתחברת לפסכולוגיה הקונבנציונלית, ונראה לי שטיפול CBT יכול להיות פיתרון נהדר עבורי. האם יש מתמחים בתחום הזה או שכל מטפל מתאים?
CBT למעי רגיז
טיפול CBT עוזר בבעיות פסיכוסומטיות רבות, אך השפעתו מוגבלת ולא תמיד יכולה לרפא את הבעיה, אלא שעוזרת לאדם ללמוד לחיות עם התופעה בצורה טובה יותר.
כל כאב נושא בתוכו גם מחשבות, רגשות כמו כעס, תסכול ודיכאון. לעיתים יש שינוים בהתנהגות והימנעות מפעילויות שאדם היה עושה אלמלא הבעיה. הטיפול יכול גם לעזור לאדם להרבות בפעילות רגילה שלו.
במגבלות אלו ובלי שאפשר יהיה להבטיח שהכאבים ויתר התופעות יעברו, טיפול
CBT יכול לעזור. יתרון נוסף של טיפול זה הוא בהיותו טיפול קצר מועד, אתה תמיד יכול להפסיק לאחר 7-8 פגישות אם אתה רואה שזה לא עוזר.
יש עבודות המראות ששילוב עם ביופדבק גם יכול לעזור.
בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה