האם זה יעזור וימנע פגיעות מיניות בילדים?

smailie

New member
האם זה יעזור וימנע פגיעות מיניות בילדים?

בכנסת אושר חוק להקמת מאגר לפירסום זהותם של מי שיואשמו בעבירות פדופיליה. כך נוכל לדעת האם, חלילה, בין שכנינו ישנו פדופיל. מה דעתכם? האם מרגע שהמאגר ייצא לדרך נוכל כהורים לישון בשקט?

לא ממש

כי מדובר רק במי שהורשעו בעבר בעבירות מין. ומה עם אנשים שהם עברייני מין, אבל טרם נתפסו? או כאלו שהתיק נסגר עקב חוסר ראיות? או כאלו שהסיפור שלהם הושתק בתוך היישוב/מושב/קיבוץ?

1 2 3 אבא

New member
אני בעד

נכון שהמאגר יכלול רק את מי שהורשע, אבל איזו אופציה אחרת יש? זה לא אומר שלא ימשיכו להעמיד אנשים לדין. להיפך, זה יגביר את הלחץ להרשיע פדופיל עוד בתחילת ה"קריירה" שלו. החוק (שהוא ממש לא המצאה ישראלית) בנוי על הרעיון שפדופילים "גדולים" מתחילים בתור פדופילים "קטנים", ומסלימים עם הזמן. כל המחקרים שראיתי בנושא הזה תומכים בהשערה הזאת. אם אדם כבר הורשע פעם אחת, אזי יש הזדמנות להגביר את המודעות של אנשים בסביבה עוד לפני המקרה הבא. דווקא בישראל אנחנו נוטים לתת לילדים הרבה חופש (לעיתים זה די גובל ברשלנות לטעמי, אבל בסדר). נותנים לילדים לטייל לבד מגיל די צעיר, ולא ממש משגיחים על כל דבר קטן שקורה בסביבה. אנחנו גם לא חשדנים גדולים כלפי זרים באופן כללי - המאבטח בקניון והאיש שהולך עם הכלב ברחוב בדרך לגן הם הרי "חברים שלנו". יש בזה משהו חיובי, אבל במציאות כזאת, הדרך להתגונן היא לדעת שיש בסביבה אנשים שעלולים להזיק לילדים שלנו, לא בשביל להתנכל להם (בד"כ חוקים כאלה מלווים באיסור חמור להתנכל לאדם סתם בגלל שהוא מופיע במאגר), אלא בשביל להראות לילדים שלנו את התמונות, להזהיר אותם, ולהגיד להם מיד לקרוא לנו אם האדם הזה מנסה לגשת אליהם. אם זה יכול למנוע אפילו מקרה אחד כמו אלה שקראנו עליהם השנה (שלא לדבר על מצב בו אדם עם "היסטוריה" עובד כמאבטח בגן - גם זה קורה!) - מה טוב. אגב, כל האמור נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד!

gils33

New member
גם אני בהחלט בעד!!

קלון זה תמיד טוב. ככה כל אלו שעשו את מה שעשו התביישו לצאת מהבית. עובד יופי בארצות המזרח כולל תמונות ושמות שתלויים בעיר. תחשבו כמה זה נורא עבור אותו דרעק!

1 2 3 אבא

New member
זאת לא המטרה, לדעתי

המטרה היא לאפשר לי ולך ולהורים באופן כללי להגן על הילדים שלנו. אם בן אדם מנסה להשתקם, לעבוד, שיהיה לו בהצלחה - אבל אם מישהו כבר הורשע, אני רוצה לדעת כשהוא עובר לשכונה שלי כדי שאוכל להתגונן. כמו שכתבתי - הרעיון הוא לא לפגוע בבן אדם (שכביכול כבר שילם את המחיר את הכבד של ישיבה בכלא, הרשעה שלא תיעלם לעולם וכו'), רק להגן על ילדים ולמנוע את המקרה הבא.

אך כך הוא לא יוכל להשתקם

גם כך, כל מקרה דומה, ישר מבקרים אותו שוטרים לתשאול ולפעמים למעצר במידה ואין לו אליבי. אני בעד סירוס.

Master Stav

New member
מי רוצה בכלל לשקם תחארות האלו ?

אני לא ...סירוס או מאסר עד סוף ימי חייהם !!!

gils33

New member
אני בעד../images/Emo127.gif

אבל זה יותר נפשי מאשר פיזי

gils33

New member
בהחלט המטרה

מכיוון שזו לא טעות שאדם עשה- גניבה/אלימות או כל דבר אחר שיכול להיות/אולי הוא לא יעשה זאת שוב. אין לזה תרופה -פדופיל ישאר פדופיל לכל החיים. ואף עונש לא יספק לעולם.

שלא תבינו לא נכון - אני בעד

אבל השאלה שלו האם זה יעזור, ופה אני לא כ"כ בטוח שזה באמת יעזור

Master Stav

New member
בעד ובגדול

נכון המאגר לא יכלול כאלושלא הורשעו, לא נתפשו , מצד שני צריך להתחיל איפשהו ....ומאגר כזה יתן לכולנו את היכולת לדעת מי הוא מי ולמה .... וככזה איך אומרים להגן על העדר לפחות מהזאבים הידועים .

למעלה