האם זה מוסרי וחוקי להקליט שיחות עם מטפל ללא

ספר יקר

New member
האם זה מוסרי וחוקי להקליט שיחות עם מטפל ללא

ידיעתו?

אני מעוניין להקליט, אבל לא מעוניין להגיד לו, כי אני חושש שאם אגיד-זה ברמה זו או אחרת זה ישפיע על הדברים שיאמר.

Optimistic Girl

New member
לא אתי ולא מוסרי

בקשר לחוקי נראה לי שגם לא.

וזו ממש חוצפה! כי אתה פוגע פרטיותו ואם כך זה גם כנראה לא חוקי!!

ofir_y

New member
תלוי מה המטרה

בד"כ הקלטה של שיחה בה אתה אחד מהצדדים היא חוקית ואין צורך לעדכן או לקבל אישור מהצד השני.
לגבי מוסרי - תלוי מה המטרה. אם המטפל פוגע בך או עושה משהו לא לגיטימי ואתה רוצה להוכיח את זה, אז בהחלט.

ספר יקר

New member
לגבי מוסרי, המטרה

סה"כ היו עד עכשיו 3 מפגשים איתו. התחלתי להקליט כבר מהמפגש הראשון כשהמטרה היא לצורך תיעוד לעתיד, במידה ואמצא עניין לשמוע את תוכן השיחות. אולי גם אוכל בעתיד להפיק תועלת כלשהי מזה.
-לא משום כוונה להפליל את המטפל, או משהו כזה.-

מה שקרה בפגישה השלישית, זה שהוא החל לחלוק עלי לגבי נוסח הדברים שאמרתי בפגישה הראשונה ובשנייה. יש לי את ההקלטות כהוכחה שהדברים הם בדיוק כפי *שאני* טוען שהם. אלא שבמידה וזה נחשב לא מוסרי שהקלטתי אותו-אני לא מעוניין להעלות בפניו את זה שיש לי הקלטות שתומכות בעמדתי..

תודה!

sense9

Member
מנהל
האם מטפל מקצועי ומיומן

לא יידע להתמודד עם ה(כביכול) פצצה שהטלת עליו? אם זה מה שיפגע ביחסי האמון ביניכם או אפקטיביות הטיפול, מה זה אומר עליו?
מצד שני, האם נוסח הדברים כ"כ קריטי שאתה מעוניין להוכיח את צדקתך?
אולי הצורך שלך להקליט יושב על איזה בסיס חזק יותר, שדווקא עשוי לקדם את הטיפול?

אני מוכרחה לאמר שהתמונה שאתה מציג

בעיתית משהו. כבר יש לך ההקלטות-ועשית אותן לפני שבדקת אם זה חוקי בכלל.עכשיו יש לך אותן כאמו, ואתה תוהה אם להציג אותן-ומה שמונע ממך להציג אותן זה הפחד שהוא יגלה ויתבע אותך. בעצם כל עוד הוא לא יודע, אפשר לשמור על ההקלטות?והבעיה בהקלטות היא עצם הגילוי?
מה זה שימוש עתידי?-הסבר נא, איזה שימוש עתידי אתה יכול לעשות אם ההקלטות? יתקנו אותי אם אני טועה-אבל במידה ומדובר באיסוף חומרים למחקר עתידי כולשהו-עדין צריך הסכמה.
בקיצור, דרך ההתבטאות שלך צורמת לי, להקליט אדם בלי ידיעתו זה לא חוקי לדעתי (בגלל זה גם מקפידים לידע אותך על הקלטה במוקדי השירות), אבל זה רק ימנע ממך לנציג לו את ההקלטות..לא להקליט.
הבנתי אותך נכון?
בקיצור,מי המטפל בדיוק? איך זה שכל כך מהותי לך להיות צודק בכלל? ברצינות זה נשמע כאילו אתה בתחרות איתו, אולי זו רק אני אבל נראה לי שזה לא במקום...

Optimistic Girl

New member

אני הייתי חושבת היטב על הטיפול הזה

התחלת טיפול, ומהפגישה הראשונה הקלטת את הטיפול ללא ידיעת המטפל. היום אתה נמצא שלוש פגישות לתוך הטיפול, ואתה מבקש להתעמת עם המטפל שלך על פערים בתפיסה שלכם של דברים מסוימים שנאמרו בטיפול.

בעיניי, הרבה לפני השאלה האם זה מוסרי וחוקי או לא, עולה השאלה: מה בעצם קורה *לך* בטיפול, מה אתה מחפש, מה קורה לך מול המטפל, מה מהות הדינמיקה שנוצרה כל-כך כל-כך מהר שם ? ואולי היה משהו אצלך עוד לפני תחילת הטיפול ?

אלה שאלות שבעיניי חשוב שתבדוק עם עצמך ואם אפשר, גם עם המטפל שלך, כי מעבר לכל נושא אחר - זה מה שישפיע על היכולת שלך להשתמש בטיפול בצורה טובה ולהפיק ממנו. לעומת זאת, אם תאפשר לדינמיקה הזו להתמשך - הסיכוי שתוכל להרוויח מהטיפול יורד פלאים.

למעלה