האם זה מעליב לבקש ממתקשר להוכיח את יכולתו?

תומאס

New member
האם זה מעליב לבקש ממתקשר להוכיח את יכולתו?

אני שוקל אם ללכת למתקשר מסויים שאני לא מכיר ואני רוצה לבקש ממנו בפגישה שיוכיח לי למשל שהוא אכן אמין ורציני. (למשל - תגיד לי משהו על עצמי, משהו שאם לא היית מתקשר לא היית יכול לדעת) בדיוק כמו שכשאני הולך לרופא מומחה אז אני בודק מה המומחיות שלו וההכשרה שלו, וכו'... מצד שני - אני לא רוצה להעליב או לפגוע במתקשר. השאלה שלי - האם זה משהו שמקובל לעשות? מה דעתכם?

העניין הוא לא ההעלבות

תומאס יקר. אני מבינה את הצורך שלך לקבל הוכחות ממשיות. אני לא חושבת שזה מעליב. פעמים רבות ישבו אצלי אנשים ושאלו דברים שהרגשתי שהם "בוחנים" אותי. העניין הוא מבחינה אנרגטית: כשאנחנו עושים מבחנים לתיקשור, ומטילים ספק, התיקשור נוטע בנו ספק בחזרה. זה קצת קשה להסבר אבל אני אנסה: אני כמתקשרת מרגישה שיש שוני גדול בעוצמה ובכמות המידע שכל אדם יכול לקבל ממני. ברגע שאדם נכנס לחדר אני יכולה לחוש מיד האם אוכל לעזור לו. אדם שבא ממקום מאמין, פתוח מקבל המון עזרה מההדרכה העליונה. אדם שיושב ובא ממקום ספקן וחשדן, הוא מראש "סוגר" ובדרך כלל יקבל מעט מאוד עזרה. אני מציעה לך לא להטיל ספק. תוכל להרגיש לאורך הפגישה האם האדם שמולך אמין, האם הוא צינור נקי ומדוייק. הרי אלה לא דברים שימדדו בתשובה כזו או אחרת שהוא ייתן אלא בתחושה שהוא יצר אצלך.

תומאס

New member
אני מבין את מה שאת אומרת

שכשאדם בא פתוח ומוכן לקבל - אז יותר קל לו ויותר קל למטפל לעבוד איתו....אבל כשזה יקרה אז אני צריך לתת אמון במטפל ואיך אני אתן אמון במטפל אם אני לא מכיר אותו? מעבר לזה שהתחום של התקשור חדש לי ואני צריך "הוכחה" כדי לתת בזה אמון. אני ספקן בדיוק כמו שאני מטיל ספק בכל דבר שלא מוכר לי, ונראה לי שאם אני רוצה "להפקיר" את עצמי בידיו של מטפל (וזה יכול להיות רופא בחדר ניתוח או פסיכולוג או מתקשר) אז ברור לי שאני ארצה לקבל "הוכחה" לכישוריו של המטפל. זה יוצא כביכול "מלכוד 22" - אני צריך לבוא פתוח ומאמין כדי שהתקשור יעבוד - אבל אני לא יכול לבוא פתוח ומאמין אם לא קיבלתי "הוכחה" שהתקשור עובד.....

sara110

New member
הי תומאס

אני חושבת שמה שאתה צריך לעשות זה להנות מאותה פגישה להנות מהאנרגיות שהוא מעביר לך מעבר למסרים ואם נהנת והרגשת בטחון בפגישה תמשיך הלאה. להיות במצב של מתח ומבחנים זה לא מצב בריא לתקשור - דבר שלא יעזור לך ובוודאי שלא למתקשר. מאחלת לך כל טוב

למעלה