האם זה מקרי?...

masorti

New member
האם זה מקרי?...

בד"כ נצפה שמנהיג של מדינה בעלת רוב לאומי ברור ישתייך לאותו לאום. מעניין האם אי השתייכותו של מנהיג לקבוצת הרוב משפיעה על צורת מנהיגותו, או אולי העובדה שבן מיעוט הצליח להגיע לפיסגת הפירמידה מחייבת אופי מסוים.. האם זה מקרה שנפוליאון היה קורסיקאי, סטאלין היה גרוזיני, והיטלר היה אוסטרי? האם העובדה הזו חשובה, או שמא היא רק אנקדוטה בין המוני המנהיגים ה"רגילים"? הרי מוסוליני היה לא פחות עריץ ומגלומן מהם, וגם מצביאים דגולים שאינם בני מיעוט או מהגרים לא חסרים. ואם עסקנו במצביאים... קציני צבא בני מיעוטים השתמשו מאז ומתמיד בצבא כמקפצה לקריירה פוליטית מזהירה. מעניין האם מבחינה סטטיסטית זה אקראי שבהסטוריה הופיעו מצביאים כמו נפוליאון הקורסיקאי (שהפך לראש המדינה), סלאח א-דין הכורדי, ואנשים שהפכו אח"כ לקיסרי רומי/ביזנטיון. סתם חצי-שאלה חצי-הרהור..

masorti

New member
ועוד אנקדוטה קטנה..../images/Emo32.gif

לפי המקובל, גם ישו וגם אלכסנדר מוקדון מתו בגיל 33. מעניין.

masorti

New member
צודקת...

אבל עם כל הכבוד לו.. הוא לא היה בדיוק בקליבר של נפוליאון וסטלין.

מן הסתם!

אבל גם את נפוליון וסטלין אי אפשר לשים במשפט אחד, נדמה לי... יש לי חיבה לנפוליון מאז שקראתי את "הרוזן ממונטה כריסטו" (קראתי, לא ראיתי)

עגנון

New member
תוסיף

את אסד (האב) שהוא עלווי ונכנס דרך הפיכה צבאית. אני נזכר במילים של ברק על כך שהוא מנהיג אמיץ, והוא אינו אלא מקבוצה שהיא מעט מלמעלה מ10% באוכלוסיה, איננה מוסלמית. והוא היה עריץ שהרג יותר פלסטינאים מכל מדינה או מנהיג אחר (אגב, במקום השני המלך חוסיין). טבח בדרוזים ובכל מי שהתנגד למשטרו.

העלאווים הם מוסלמים ! ../images/Emo141.gif

באיסלאם הסוני יש כמה פלגים, והפלג העלאווי הוא מהקטנים שבהם. ועוד : בטבח באל חמה, ההרוגים שם היו סורים, לא פלסטינים. אז לא ברור לי כיצד עלה חאפז אל אסאד לראשות הטבלה שלך.

עגנון

New member
קצת נתונים

הם אינם מוסלמים במובן הרגיל של המילה, הם פגאנים (יש להם פולחן לשמש), ואף מכונים "הנוצירים". אי לכך גם הוא בן מיעוט. לא דברתי על המהומות בצפון סוריה ב-1982, אלא על הפלסטינאים שבדרום לבנון ועל הקרבות שהחלו בקיץ 1976 (מלחמת האזרחים הלבנונית).

חידוד

לא ברור לי מדוע אתה קורא להם פגאנים. 1. הם רואים עצמם כמוסלמים - אם אתה מדבר בתור מוסלמי, OK אבל אם אתה יהודי הרי מדוע זה חשוב לך לקטלג אותם בתור לא מוסלמים. 2. ההגדרה של פגאנים אינה מתאימה מכיוון שזו הגדרה כוללת ללא נוצרים. הנוצרים כדת שהתפתחה כדת עירונית ראו את הלא נוצרים בתור "פגאנים", פאגוס זהו הספר (כלומר האזורים מחוץ לעיר) ולכן הם קראו ללא נוצרים - אנשי ספר, כלומר פגאנים. אז במידה ואין אתה רואה אותם כנוצרים הייתי שם את ה"פגאנים" במרכאות או משתמש במילה אחרת. מאיר

Cornamenta

New member
לדת העלווית

למרות שלא ידוע עליה הרבה, יש זיקה לנצרות וגם לאיסלאם והיא אף משלבת מוטיבים של עכו"ם (אם המילה פגאנים מפריעה). השם הנוסף שלהם - "נוצירים" - התפרש או כלגלוג של המוסלמים על נטייתם לנצרות, או כנגזר מהאב המייסד של הדת, אבו נוציר, או משהו כזה, שבכלל התחיל כשיעי. בספר הלימוד האחרון שפתחתי נכתב שהם הוצאו מגדר האיסלאם בגלל תופעות כמו הסגידה לשמש וחגיגת חג המולד - אבל אני לא יודעת מה המצב בשטח.

עגנון

New member
לא ברור לך

הרי מדובר על אדם שהוא מן המיעוט האתני, שתפס את השלטון ביד חזקה (סה"כ סוריה היא המדינה הכי נאורה שבה יבחרו מרצון בן מיעוטים לראשות המדינה...). בקשר לפאגניות, נכונים דבריך ואני מקבלם, וכמו כן אקבל את הגדרתה של ידידתינו - עכו"ם.

למעלה