האם זה נכון, עכשיו ברשת ב'

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
האם זה נכון, עכשיו ברשת ב'

נאמר, שבישיבת הליכוד שר האוצר אמר במפורש על ביטול כונתו להגביל לילד ראשון. ושגילה גמליאל אמרה מספר מילים יפות ועל המשך מאבק לביטול של כל הגזירות. מי יכול לאמת? יוליה

tglus

New member
נאמר לי שנתניהו אמר שביטל את

ההחלטה לקצץ בטיפולי הפריה לחד הוריות לגבי ילד ראשון. כלומר שלא תהיה להן הגבלה בכמות הטיפולים. אני מצטטת מה שחברה שלי (אמינה ביותר) שמעה לפני כמה דקות.

רחל5

New member
רק לחד הוריות?

חשבתי שויקי כנפו פרקה כבר את המאהל... אני דוקא הבנתי מהדברים שכתבתן כאן את מה שאמר אתמול שר הבריאות בתוכנית "יש עם מי לדבר". הוא טען שביטול ההגבלה לילד ראשון (לכל אישה. מספיק שמפלים את הגברים לרעה, לא צריך גם להפלות נשים נשואות לרעה...) אמנם לא נכנסה לספר התקציב, אך תכנס באורח פלא לפני קריאה שניה ושלישית. לפי דעתי, מה שהוא אמר - זה פחות מלכתוב על הקרח.

M לעתיד

New member
תוכלו להאזין לזה

באתר של רשת ב' ולמי שאין את התוכנה המתאימה - תוכל להורידה כאן. חג שמח M לעתיד

M לעתיד

New member
האתר

של רשת ב' יש להיכנס לתוכניות מוקלטות, לבחור מס 7 - היום הזה, דקה 2:13.

tglus

New member
שיפור גדול! רק שיעבור בספר התקציב

ולא יהיה מהשפה אל החוץ בלבד.

גנדלפ1

New member
הישג ? !

דיעה פרטית: אם זה באמת נכון אז זהו הישג ראוי לציון (לא בטוח שאנחנו קשורים להצלחה) עכשיו חובה לוודא שפותרים את נושא הילד השני, הגיל ולאחר מכן ממשיכים הלאה. כמו כן אני אמשיך לפעול במלוא המרץ (כמובן במסגרת המטה - הזכות להורות) על מנת לוודא שגם אם הוכנס השינוי לספר התקציב לא יקרה מצב שבו יוחזרו הגזירות בקריאה מאוחרת יותר כיוון שחסרים באיזה מקום אי אלו שקלים. - חושב שחשוב ומקווה שאחרים חושבים כמוני. חשוב לי לציין שהמאבק שלנו רחוק מסיום - אנו בשלב קריטי בו הכרזות האוצר עלולות לתת לנו "נשיקת מוות" - אסור לנו לסמוך בצורה עיוורת על "הבטחות" רק לאחר אישור התקציב (כמובן ללא הגזירות) נוכל לנוח קצת ולהתכונן למערכות הבאות בצורה רגועה יותר

tglus

New member
צודק. גם לדעתי צריך להמשיך ולעקוב

אחריהם ולוודא שההבטחה מקוימת ולא להירדם בשמירה. וכשאני חושבת על זה יותר לעומק, אני שואלת אם אין הגבלה לטיפולי הפריה לילד הראשון (שזה נפלא) ואם כן יש הגבלת גיל לגיל 44, כמוני, האם אני כן או לא זכאית לטיפולים. מחד - אין לי ילדים ומאידך - אני בת 44. אז איפה אני ושכמותי עומדות?

אפרת12

New member
זה נפלא - אכן, ובכל זאת

אני חושבת שאסור לנוח על זרי הדפנה - כבר הוסכם אני חושבת שהשאיפה להשאיר את המצב כפי שהוא היום (כלומר - טרם יישום הגזרות): מבחינת הגיל, מבחינת מספר הטיפולים ומבחינת מספר הילדים

גנדלפ1

New member
כתבה על הגזירות של ביבי...

http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-31554-00.html?tag=19-24-23 ותודה ל annabel1 ששלחה את ההודעה בפורום פוריות.

קינמוני

New member
../images/Emo41.gif כתבה מעודדת אבל אסור לוותר על

הזכות לילד שני. ילד שני איננו מותרות ואני מאד מקווה שלא ינסו לומר שבאו לקראתנו מספיק ושגם אנחנו צריכים להתפשר. מקסימום, שיגבילו את מס' הטיפולים לילד שני (נניח ל 7 טיפולים) אבל שלא יבטלו לגמרי את המימון.

בוודאות - רק ילד ראשון

בישיבת סיעת הליכוד הוחלט, כי לא יוגבלו מס' הטיפולים לילד ראשון. לא נאמר דבר על הילד השני. ההחלטה הזו "מחושבת" היטב ע"י האוצר אשר נוטל את העוקץ מהמאבק ומהשם "הזכות להורות". בזה חובה להלחם. לא יעלה על הדעת שההחלטה תשאר על כנה. עיקר המאבק עובר עכשיו לועדת הכספים. שם זה חייב ליפול (לא כדאיח שזה יגיע להחלטת ממשלה).

המאבק עובר לילד השני

אסור לוותר על הזכות היסודית של הקמת משפחה (ולא רק עם ילד אחד - אנחנו לא בסין !!!). המאבק עכשיו צריך לעבור לוועדת הכספים - שם נחתכים העניינים. אסור שהעניין יגיע להחלטת ממשלה (שם לא בטוח שיחסי הכוחות יטו לטובתנו). מבחינתי - עכשיו זהו המאבק האמיתי - חרף נטילת העוקץ שעשה האוצר

למעלה