האם זה נכון שגמגום זאת בעייה גנטית?

shiri2121

New member
האם זה נכון שגמגום זאת בעייה גנטית?

שלום לכולם כשרציתי לטפל בבעייה, רופא המשפחה אמר שזאת בעייה בגנים ושאין מה לעשות בנידון, גם לאבי יש אותה בעייה, מה שמחזק רת הטענה הזאת האם זה נכון? האם אין מה לעשות? ומה בכל זאת אפשר לעשות?

shuky63

New member
כמו בהרבה דברים בחים זה נכון אבל...

נטיה לגימגום(ולא גימגום כפי שתכף אסביר) היא אכן גינטית ומתבטאת בליקוי מבני באיזור מסוים במוח. אבל המוח שלנו כל כך מורכב ובעל יכולות עד שבמקרים רבים חלק אחר במוח מחליף את התיפקוד של החלק הלקוי בהצלחה והאדם לא יגמגם כלל או שיתחיל לגמגם בתור ילד וזה יעבור לו תוך זמן קצר. לרופא שלך צריך לשלול את הרשיון אם אכן אמר לך שאין מה לעשות. ודאי שיש מה לעשות. ניתן ללמוד לשלוט בגימגום וניתן להפחית את הלחצים הקשורים בגימגום ובכך להפחית אותו למינימום. הפורום מלא מידע במיוחד בשבילך.ספרי קצת על עצמך ומידת הגימגום שלך

shiri2121

New member
מה כבר עוד אפשר להגיד...

קראתי פה את ההודעות ואני מזדהה פה עם הרבה אנשים,, לאבא שלי יש גם את הבעיה הזאת,,, אבל בגדול זה באמת נכון שאין כל כך הרבה מה לעשות אם זה בגנים , כמו שמחלות תורשתיות עוברות "בירושה" ומומים אחרים... אבל יש מצב להקל על זה במידה כלשהי... אצלי זה התחיל בכתה ו' אני חושבת כתוצאה ממורה מפחיד שהיה צועק כל היום על התלמידים כי לפניו לא הייתה לי את הבעיה הזאת.. אצלי זה ברמה נמוכה אני חושבת אבל זה עדיין מפריע לי,, במיוחד כשאני צריכה למצוא עבודה חדשה ולהסתגל אליה אני סטודנטית בת 23 לומדת מדעי החברה (מה שאתה למדת פעם), אני מוצאת את עצמי חושבת על זה שאני לא אמצא עבודה טובה בגלל הבעיה הזאת ,,, יותר מזה אני פוחדת להעביר את זה לילדים שלי- כשיהיו בעתיד.. אני באמת חושבת שאם זה לא היה החיים שלי היו הרבה יותר קלים.. אתה מכיר שיטות טיפול שעבדו אצל אחרים? מה אפשר לעשות- צריך להמשיך הלאה.....

dw

Well-known member
מנהל
רק נטייה, לא יותר

אם את ואביך מגמגמים הרי שזו דוגמה חריגה יחסית. רוב המגמגמים שהכרתי בני המשפחה מדרגה 1 שלהם לא מגמגמים. לפני כשנה התארח בכנס באמב"י פרופסור מארה"ב שחיפש מועמדים למחקר - בדיוק כאלה אצלם 2 דורות עוקבים מגמגמים, ולא היו הרבה כאלה. כמו כן, ישנם אנשים שהתחילו לגמגם בעקבות תארוע טראומתי בגיל הבגרות. מנגד, רוב הילדים המגמגמים מתגברים על הבעיה עד גיל 6, ורק מיעוטם ממשיך הלאה גם בחייהם הבוגרים. ישנם חברי אמבי שהינם הורים לילדים, ואצלם הילדים מדברים שוטף. את מוזמנת להגיע למפגשים ולתפוש שיחה ב 1 על 1 עם הורה שכזה אם יהיה כזה. ב 9/9 תהיה לנו הרצאה באמבי על טיפול תרופתי, ותוכלי לשאול את המרצה גם על נושא הגנטיקה. off topic, ראיתי שהתעניית בארקיע. כן, היא ציבורית, והקישורית המצ"ב יכולה לסייע לך רבות בעבודה.

VirtualBoy

New member
הרופא הסריח ../images/Emo5.gif

קופת החולים חייבת להשתתף איתך בהוצאות טיפול. היעילות שלו זה כבר נושא לדיון אחר. הטיפול: אם פסיכולוגי: אז או חינם דרך מרפאת ברה"נ או חצי פרטי (עם פסיכולוג שיש לו הסכם עם קופת החולים שלך, שזה עדיף למען הסודיות) אם טכני: (קלינאית) הקופה חייבת להשתתף בעלות הטיפול ההשתתפות העצמית מצדך כמו תשלום למכון שמיעה. עמוד על זכותך ואם לא תצליח פנה אל משרד הבריאות לכבוד המפקחת על חוק ביטוח בריאות. בנוסף תתלונן נגד הרופא על רשלנות רפואית וכתוב עליו תלונה גם לועדת האתיקה של הרופאים. מה שקורה הוא שהרופא הזה לא מטומטם אבל יש פיקוח של הנהלת הקופה על עלות הטיפולים שכל רופא נותן והוא חושש מההנהלה או סתם רוצה לצאת רופא מצטיין על חשבונך ! תן למנווול לשלם על זה ועל תוותר לו בשום פנים ואופן. זכור- פרה קדושה הופכת להמבורגר הטעים ביותר !!! בהצלחה , וירטואל

לפי דיתי מה שהרופא התכוון והוא צודק

שאין תרופה לזה, וזה לא יעבור כמו שפעת. האמת גם לי אמרו פעם את זה (קלינקאי בשיב"א ) רציתי להרוג אותו אבל אין מה לעשות זה האמת, אין תרופה לזה. אבל יש הרבה דרכים להשתפר גם אם הם לא מאה אחוז מועילים... -עד שלא תנסי לא תדעי... !

למעלה