האם זה נכון שמי שלומד פסיכולוגיה בפתוחה...

L2010

New member
האם זה נכון שמי שלומד פסיכולוגיה בפתוחה...

יושב ללמוד בבית הרבה יותר ממי שלומד במקום אחר?

האם אתם ממליצים לי ללמוד שם?

Optimistic Girl

New member
השאלה הגדולה היא

מה אתה רוצה לעשות בעתיד מבחינת קריירה?

אם יש לך ילדים ומשפחה, כן אפשרי ללמוד בפתוחה
בתנאי שיש לך כישורים אוטודיטטקטיים.
אם לא תלמד במכללה/אונ' רגילה.

אני לומדת בפתוחה אך עוברת למכללה רגילה
כי חסר לי הקטע החברתי
ומשפחה וילדים כרגע אין... ככה שלא טוב היות האדם לבדו...

L2010

New member
גם לי חשוב מאוד הקטע החברתי, אבל...

אבל חשוב לי גם: הנוחות של שעות הלימוד, כמה כסף עולה ללמוד שם

לאן את עוברת? וכמה זמן למדת בפתוחה?

תודה :)

L2010

New member
תשובה לשאלה

קודם כל זה התואר שהכי מעניין אותי מכל השאר,
מה שאני רוצה לעשות זה להיות יועץ או מטפל, וגם אם לא, לא יזיק תואר ראשון

Just Neta1

New member
בעיקרון מי שלומד בפתוחה

יושב יותר ללמוד בבית מעצם ההגדרה- כל העניין הוא שלא נדרשת הגעה לשיעורים והזמן שסטודנטים בד"כ מעבירים בהרצאות, הולך על למידה בבית..
אני מצטרפת למה שאמרו מעליי, תלוי ביכולות שלך ובמה שאת מחפשת בתואר הראשון. אם את צריכה חברה וקשה לך ללמוד לבד- לכי למוסד אחר עם שיעורים פרונטאליים, אם אין לך בעיה עם זה- אז הפתוחה תהיה לך סבבה. (השאלה היא גם מה האופציות האחרות שעומדות כנגד..)
אם זה עוזר- אני מכירה 3 אנשים שלמדו פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, מתוכם 2 יצאו מרוצים (אחת לקראת סיום התואר והשני לומד תואר שני כרגע) ואחד לא- והוא גם עבר מוסד (כי הייתה חסרה לו החברה).

בקיצור, תחשבי מה מתאים לך באופן אישי (בלי קשר למה שאת רוצה לעשות בעתיד, כי זה פחות רלוונטי לאיפה את לומדת בתואר הראשון אלא למידת ההצלחה שלך בו).

doughnuts

New member
לדעתי, מדובר באוניברסיטה טובה מאוד.

אני לקראת סיום של תואר ראשון בפסיכולוגיה באו"פ. אפשר ללמוד בכל מקום שתרצי (או אפילו לא ללמוד, אבל זה משפיע על הציונים). הלימודים לא קלים במובן זה, שאת צריכה להשקיע בכדי להצליח. אבל הם לא קשים במובן זה, שמסבירים לך בדיוק במה וכיצד צריך להשקיע.

Columbina

New member
אני ממליצה,

הרבה באו"פ גבוהה משמעותית מאוני' אחרות ברוב האספקטים.
גם מי שלומד באונ' רגילה לומד הרבה שעות בבית, פשוט שם יש יותר האכלה בכפית.
התואר דורש המון זמן והשקעה איפה שלא תבחר ללמוד אותו. באו"פ צריך יותר משמעת עצמית כי אין חובה להגיע לשיעורים ואפשר למרוח את התואר על פני שנים רבות.

amit966

New member
אני לא מסכימה שהרמה באו"פ גבוהה יותר

באוניברסיטאות האחרות רמת הסטטיסטיקה יותר גבוהה(מתוך היכרות עם חברה מאוניברסיטאות אחרות בתקופת המתאם)
ואולי המסה של החומר יותר גדולה אצלנו-אבל גם לנו לועסים את החומר והכל בעברית.
באוניברסיטאות האחרונות הם קוראים מאמרים באנגלית ולא מקבלים את החומר מעובד.
אולי אפשר להשוות את האוניברסיטה הפתוחה למכללות אבל לא הייתי אומרת שהרמה בפתוחה יותר גבוהה משאר האוניברסיטאות.

שאת אומרת יותר גבוהה למה את מתכוונת?

doughnuts

New member
מעניין

א. עשיתי 12 קורסים עם חומר בעברית ו-6 קורסים עם חומר באנגלית. כלומר, שליש מהתואר היה באנגלית. אם לא הייתי לוקח קורסים להשערה אלא עוד קורסים מתקדמים בפסיכולוגיה, החלק של קורסים עם חומר באנגלית היה אפילו גדול יותר.
ב. בעו"ס, רוב המבחנים הם מבחני רב-ברירה ולכן במקרים רבים הם בודקים יכולת היכר ולא היזכרות. ברוב התנאים, יותר קל לעשות מטלת היכר מאשר מטלת היזכרות.
ג. אם יש יותר חומר ולועסים אותו, אז צריך יותר שעות הוראה. אבל הפתוחה מוגדרת כמקום שבו רוב הלמידה היא עצמאית ולכן יש פה סתירה.
ד. מה זה רמה גבוהה יותר? את רוצה להגיד לי שבעו"ס סטודנטים לפסיכולוגיה נדרשים להוכיח משפטים בסטטיסטיקה?

Columbina

New member
תגובה

האונ' היחידה שבה רמת הסטטיסטיקה יותר גבוהה היא אב"ג. גם אני למדתי איתם למתא"ם וכרגע לתואר מתקדם.
אמנם יש להם מאמרים לקרוא (אגב, גם לנו - בכל קורס מתקדם) אבל יש להם תרגומים לכל מאמר שלא לדבר על זה שיש להם תרגול לכל קורס והם לא יודעים לעשות שום דבר באופן עצמאי (לא כולם מן הסתם אבל זה הרושם). וגם הם יורשים את הסיכומים ואת התשובות למבחנים ממחזור אחד לפני כי מרצים ממחזרים את המבחנים סמסטר אחרי סמסטר.

בעיקרון לומדים פחות חומר (מה שהמרצה מספיק בכיתה ,שזה לרוב לא הרבה וגם יש מלא ביטולים של שיעורים), ברמה פחות מעמיקה, עבודות סמנריונית מצחיקות (להמציא נתונים לדוגמא ואז לנתח אותם), פקטורים, מבחנים אמרקאים בלבד וכד'.
אני לומדת כרגע לתואר מתקדם ורוב החומר של הסמסטר ראשון למדתי באו"פ.

L2010

New member
יש הרבה יתרונות, אבל החיסרון הכי גדול לדעתי..

הוא חיי חברה שאין שם,
וזה חשוב שיהיה אם כבר הולכים ללמוד 3-4 שנים (לי לפחות)
אז אני מחפש אלטרנטיבות נוספות. איפה עוד מומליץ ללמוד (מסובסד)?

חוץ מזה מתאים לי להחליט מה יהיה קצב התואר ולסדר לי את הזמנים של השיעורים

עוד בעיה שנראה לי שהרמה האישית של הסטודנטים יותר נמוכה לפי מה שראיתי כשהייתי שם ביעוץ
(אולי אני טועה אבל זה הגיוני כי לא צריך נתונים כדי להתקבל)
תקנו אותי אם אני טועה

Columbina

New member
חיי חברה הם באמת בעיה

אגב, התחברתי הרבה יותר לסטודנטים בפתוחה מאשר באוניברסיטה שאני לומדת בה אבל זה גם משהו אישי.
באו"פ אין הרבה חיי חברה וזה שיקול חשוב לרוב האנשים...

לי הלימוד בפתוחה דווקא חוסך זמן.

התחלתי את התואר באב"ג, ואחרי שילדתי (שנה וחצי) עברתי לפתוחה. השנה אני אסיים.
כשלומדים באוניברסיטה רגילה, אם המרצה מתעכב על נושא שלא כולם הבינו ואתה כן הבנת- זה בזבוז זמן בשבילך. בבית אני מריצה את הוידאו קדימה, ומגיעה לנושא הבא. או ממשיכה לקרוא מהספר או מהמאמר.
וזה עוד בלי לחשב את זמן הנסיעות, והשעות החופשיות בין שני שיעורים, או הגרוע מכל- שיעורים עם חובת נוכחות... וכמובן שאם אתה מחליט מתי ללמוד, ותר קל למצוא עבודה מכניסהנ ולא סתם עבודת סטודנטים בשכר מינימום...

כדי להחליט אם מתאים לך ללמוד בפתוחה, כדאי שתחשב כמה דברים:
האם יש לך משמעת עצמית?
מה הדברים עליהם תאלץ לוותר אם תלך לאוניברסיטה רגילה?
האם אתה מסוגל ותהנה ללמוד כאשר החברה שסביבך היא לא סטודנטיאלית? (קשה במיוחד בשלב העבודה הסימינריונית. נסה להמציא מחקר כשמסביבך אין אפילו מישהו אחד שאפשר להתלהב איתו, או לבצע איתו סיעור מוחות...)
האם מתאים לך שהתואר יתפרש על פני 4 שנים, או לחלופין שתיצטרך לקחת קורסים גם בסמסטר קיץ?
האם יש לך קושי כלכלי לממן את הלימודים? במידה וכן, זכור שבפתוחה קל יותר לעבוד...

בהצלחה!

למעלה