האם זה נכון שפימו רעיל?

main idea

New member
האם זה נכון שפימו רעיל?

אני גננת היום אמא אחת אמרה לי...

תומסקה

New member
אמרה נכון... יש מאמר בנושא בפורום

חימר פולימרי אם זה מעניין אותך...

הפימו עבר תקנים מחמירים של מכון

התקניום האמריקאי. הפימו לא רעיל, אך בוודאי גם לא לאכילה
זמן האפייה שלו הוא אכן משחחר אדים (רעילים? כנראה!) ולכן יש לאוורר היטב את החדר ואת התנור לאחר האפייה. אבל אני מזכירה וחוזרת. לעניות דעתי (האישית בלבד) ההיסטריה סביב רעילות הפימו מוגזמת לחלוטין. נכון!!!! הוא לא החומר הידידותי ביותר עלי אדמות ולכן אני ממליצה רק מגיל 8 ואילך להשתמש בו עם ילדים - בגיל זה יש מודעות לשטיפת ידיים אחרי היצירה ולא להכניס ידדים לפה בזמן היצירה. האוויר שאנו נושמים ברחוב נקי? הירקות שאנו אוכלים מרוססים בכימיקילים?!!! העופות שלנו מלאים!!!! באנטיביוטיקה???!!!! לכן שימוש מבוקר, לפי הוראות היצרן (בדיוק כמו בכל חומר יצירה אחר) לפי דעתי (ושוב, זו דעתי האישית בלבד) לא מזיק.

גאיליי

New member
דווקא במאמרים שהעלו בפורום הראשי

לפני כשנתיים כן דובר שהפימו רעיל עד לשלב אפייתו. בכל מקרה אם הילדים מודעים לצורך לשטוף ידיים עם סבון בסיום העבודה לא צריכה להיות בעיה. צריך לשים לב שאין להם רגישות בעור כפות הידיים כתוצאה מהעבודה עם החומר. החומר מאוד מהנה לעבודה עם ילדים, הבת שלי הכי נהנית מהמכונת פסטה.....

רעיל או לא רעיל צריך לשמור

אפילו אני, כאדם בוגר, שנמרחת עם הפימו בכל אפשרות, מנקה טוב טוב טוב ידיים במגבונים לחים אחרי הפעילות איתו, שוטפת ידיים עם מים וסבון ומאווררת את התנור אפיה אחרי שימוש. אם יש ספקות - לא להשתמש. שלא יהיה על המצפון אחכ..

למעלה