האם זה נכון שרסק עגבניות טבעי מצויין

האם זה נכון שרסק עגבניות טבעי מצויין

לשימוש כלומר אפילו בריא ומומלץ להגביר את הצריכה שלו ? אני מתכוונת לרסק עגבניות של פרינור ("טבע טרי") שמורכב רק מעגבניות בלי חומרים משמרים, בלי כלום חוץ מזה. חוץ מהקלוריות, כמה שיותר יותר טוב ?
 

d a p h n a

New member
בשום אוכל

לא מומלץ לנקוט בגישה של "כמה שיותר יותר טוב". תמיד כדאי לאכול בכמויות סבירות ולא להגזים. מה שכן נכון הוא שבעוד שרוב הדברים הטובים בירקות הולכים לאיבוד בבישול (לפחות חלקית), עגבניות מכילות ליקופן שהבישול דווקא מועיל לו, ולכן מומלץ לאכול גם עגבניות שעברו בישול כמו רסק עגביות (כאשר זה עשוי רק מ-100% עגבניות), רוטב לפסטה וכד'. כמובן שהבישול כן פוגע בדברים הטובים האחרים שיש בעגבניות, כמו ויטמינים, ולכן כדאי גם לצרוך עגבניות טריות.
 
התכוונתי נניח בבישול רוטב לפסטה

אם נניח שמים 1 קופסא של רסק עגבניות (האדומה/ירוקה) שזה בערך 2 כפות, אולי כדאי, אם הליקופין בריא לנו, לשים יותר ? ומה טוב בליקופין ? תודה לך מראש.
 

d a p h n a

New member
אני עושה רוטב פסטה מעגבניות טריות...

או מעגבניות מרוסקות. אני לא משתמשת ברסק עגבניות. אבל בגדול אין טעם לשים יותר רסק אלא אם את אוהבת יותר רוטב. כלומר אם תשימי יותר רסק פשוט יצא לך יותר רוטב לפסטה. לגבי הליקופן, בעקרון מדובר על נוגד חמצון. יחד עם זאת, אני לא יכולה להגיד לך בדיוק מה היתרונות של השימוש בו.
 
הנוגדי חמצון האלה נשמעים כדאיים...

לפחות ממה שאני מבינה בנוגדי חמצון... זכרתי שהליקופן טוב למשהו...אני אברר קצת יותר באינטרנט לגביו. תודה לך.
 
את רוטב הפסטה את מבשלת בכל מקרה

כך שזה לא משנה אם תשתמשי בטריות שתבשלי, או ברסק/ משומרות שעברו בישול כלשהו במפעל.
 

TheFinalCut

New member
ליקופן

ליקופן הוא חומר הדומה מאוד לויטמין A (בטא-קרוטן) אך חזק ממנו בהרבה כנוגד חימצון. למיטב ידיעתי, הוא נוגד החימצון החזק ביותר שאנו מקבלים בתזונה, ונמצא קשר טוב בין צריכתו להפחתת הסיכון לסרטן מסוגים מסוימים.
 
הקץ לעיקום הפרצוף של האמהות

כשהילד אוכל הכול עם קטשופ
 

TheFinalCut

New member
זהו, שזה נכון ../images/Emo13.gif

עם מישהו מטביע צ'יפס בקטשופ (כמו שאני אוהב מאוד לעשות) הוא מעלה את ערכיו התזונתיים בצורה לא רעה, בייחוד בהקשר של ליקופן
 
בעצם, פשוט להכין לבד בבית

הנה מתכון. הכנתי פעם, על פי מתכון אחר, עם תיבול אחר, ושימוש בסוכר עשיר יותר . והיה טעים יותר מן הקנוי. בינתיים מצאתי את המתכון הזה.
 

lightflake

New member
הראו בטלויזיה השפעה מדהימה של רסק עגבניות

כהגנה מפני קרינה אולטרה סגולית של השמש. מקווה שההגנה לא טובה מדי עד שזה ימנע הווצרות ויטמין D... בכל מקרה אני מת על מיץ עגבניות. שותה כל הזמן.
 

TheFinalCut

New member
הגנה

סביר להניח שההגנה שהוזכרה היא בהקשר של התמודדות עם רדיקלים חופשיים שעלולים להיווצר בחשיפה לקרינת UV, ולא בחסימה של הקרינה עצמה וחדירתה לעור (תפקיד הממולא בעיקר ע"י הפיגמנט מלנין המיוצר בגופנו), ולפיכך למניעת היווצרות ויטמין D...
 

lightflake

New member
לא נראה לי שרק בזה מדובר

כי הניסוי הראה חשיפה לאולטרה סגול (במקום מסויים על העור) לזמן מסוים ואת הכוויה על העור כתוצאה מכך, לאחר מכן קיבלו הנסיינים תזונה שהכילה הרבה רסק עגבניות ואז (אחרי שבועיים אם אני לא טועה) שוב נעשה הניסוי ורמות הכוויות על העור היו פחותות בהרבה. לכן לא נראה לי שזה בגלל השפעה אנטיאוקסידנטית אלא יותר משהו שממש חוסם את הקרינה. מה דעתך? (זה אגב שודר במהדורת החדשות בערוץ 2 לפני כמה שבועות בתור פרומו לתוכנית מדעית חדשה בערוץ שמונה)
 

TheFinalCut

New member
מממ

חלק מהאנטי-אוקסידנטים המצויים ברסק אכן נוטלים חלק בספיגת קרינת אור (גם UV) בכלורופלסטים של צמחים, למשל ויטמין A שיש לא מעט ממנו בעגבניה. אבל למיטב ידיעתי אין הם משמשים לתפקיד זה בבע"ח. פצעים, אינפקציה וכוויות כרוכים ביצירה של רדיקלים חופשיים ומחמצנים אחרים, ולכן אני יכול להבין מדוע תזונה עתירת נוגדי חימצון תסייע בהחלמה מאלו. אני לא מכיר מנגנונים אחרים בהקשר של החומרים ברסק העגבניות, אך ייתכן שיש דברים שאיני מודע אליהם...
 
למעלה