האם זה נכון ?

דנדשית13

New member
האם זה נכון ?

אמרו לי שהכי טוב לעבוד בביטוח לאומי. למה?
ומה בעצם התפקיד של עו"ס שם?
וכמה זמן הייתם ממליצים לחכות בין תואר ראשון לשני? האם יש יתרון לעבודה בין שניהם?

תודה
 

matmid1

New member
ביטוח לאומי - קצת מידע

כנראה הכוונה היא מבחינת תנאי שכר. אין בידי מידע מדויק מספיק, אבל הבנתי שביחס למקומות עבודה אחרים רמות השכר גבוהות יחסית ונעות בטווח 10,000-15,000 ש"ח ברוטו למשרה מלאה. התנאים הנלווים הם כמו במגזר הציבורי (אולי קצת יותר טובים). עם זאת, הבנתי שעומס העבודה הוא רב.
מכרה נוספת שהיא אחות ציינה שהשכר החודשי שלה נע בטווח 15,000-16,000 ש"ח ברוטו למשרה מלאה (עם ותק של 10-12 שנים במקצוע). אאל"ט היא מעורבת בביצוע מבחני ADL לקשישים לקביעת זכאות לגמלה. סה"כ אחוז העובדים הסוציאליים שעובדים בביטוח לאומי הוא קטן יחסית ביחס לכלל העובדים הסוציאליים שעובדים בפועל במקצוע. לא מדובר בתפקיד אחד, אלא ישנם תפקידים שונים, ממה שידוע לי (כמו עובד שיקום תעסוקתי שבמסגרת תפקידו מסייע לזכאים בעלי מגבלה פיזית או נפשית להשתלב בשוק העבודה וכו').

תלוי מה מטרת התואר השני - קידום מקצועי או אקדמי? במגזר הציבורי והפרטי הוא עשוי להקנות יתרון בקבלה למקומות עבודה ולתפקידים בכירים יותר. עובדים במגזר הציבורי גם זכאים לתוספת שכר של 7% מהשכר המשולב או להכרה בתואר זה לצורך גמולי השתלמות.

מקומות עבודה נוספים בהם רמות השכר גבוהות בעבודה סוציאלית?שמועות טוענות שמדובר במסגרות של משרד הביטחון (שיקום, צה"ל וכו') והשב"ס. עם זאת, לא ברור לי עד כמה הן נכונות.
 

ira87

New member
התחלתי לעבוד בביטוח לאומי

לפני כחודש וקצת ב-50% משרה. אני עובדת במחלקת היעוץ לקשיש. כשהעבודה היא מרכזת המחלקה. עיקר העבודה אינה טיפולית, אך כן מי שמעוניין בהנחיית קבוצות, האלמנט הזה מתקיים ברובו כך. העבודה היא מול מתנדבים מעל גיל 55, שעושים ביקורי בית לקשישים בקהילה או מסייעים להם במיצוי זכויות.
מרבית העבודה מול המתנדבים הוא מעבר על הדוחות שלהם ובמקביל טיפול אם עולה צורך בצרכים של קשיש כזה או אחר, אך לא בפגישות ישירות או ביקורי בית מול אותו קשיש, כי אם שוב עבודה מול המתנדבים.
מרבית העבודה מול המתנדבים כאמור נעשית במסגרת קבוצות הדרכה, כלומר קבוצות משימה. יש גם קבוצות תמיכה שמנחה המדריכה שלי, שהיא מנהלת היעוץ לקשיש בסניף.

בעיניי העבודה מאוד מעניינת ושונה ממה שעשיתי לפני, אבל האמת היא שאני משוחדת כי תמיד רציתי לעבוד עם אוכלוסיה מבוגרת ולפני כן עבדתי שנה וחצי עם נערות בסיכון.

אני התחלתי כשנה מאז תחילת העבודה (סיום תואר ראשון) ועד תחילת לימודי תואר שני. אחד החסרונות של תקופה כל כך קצרה הוא באמת החוסר ניסיון. משום שיש אנשים שלומדים איתי ויש להם ניסיון של עשרות שנים.

בהצלחה בכל שתבחרי
 

אפי1011

New member
שאלה לגבי עו"ס שיקום בביטול"א

רציתי לשאול לגבי תהליך הקבלה לביטול"א,כמה זמן אורך ומה הוא כולל בדיוק?הייתי שמחה לשמוע מימי שכבר עובד בתוך המערכת ויכול לומר לי נתונים מדוייקים לגבי המשכורת שם ב-50% משרה,זה די דחוף לי,צריכה להחליט אם להתחיל בתהליך ולתת תשובה לכל המאוחר מחר...
רוב תודות.
אפרת
 

ira87

New member
אני עוד ממש לא יודעת

כי רק קיבלתי שכר על חצי חודש ונאמר לי שהתלוש הראשוני הוא נמוך יחסית ולא משקף את כל הפרמטרים - שכר עידוד, כל ההטבות וכו'. נראה מה יהיה משכורת חודש יוני. אני גם לא עו"ס שיקום כי אם כפי שאמרתי, עו"ס ביעוץ לקשיש.
התהליך בכל מקרה הוא ארוך - יום ארוך של מבחנים במחשב הכוללים מתמטיקה, הסתברות, סטטיסטיקה ברמה כזו או אחרת, גיאומטריה, סדרות חשבוניות ועוד. אנגלית ועברית. יש חלק מהמבחנים בכתב - אבל אלה בעיקר מתמקדים בגרפולוגיה, סיפורי חיים, ציורים וכו'. דינאמיקה קבוצתית, ראיון ע"י פסיכולוגית של מרכז ההערכה. זה יום של במממוצע 7 שעות. כל ההתנהלות היא מאוד מסודרת ואנשים מקבלים תשובות גם אם התשובה שלילית.
לאחר מכן, במידה ועברת את השלבים הראשונים - את מוזמזנת לועדת בוחנים ולאחר מכן מחכה לתוצאות.

קחי בחשבון שהתהליך יכול לקחת כמה חודשים , אם איני טועה לפחות חודשיים שלושה. אני מאמינה שזה תלוי לפי תפקיד, מכרז וכו'.

בהצלחה בכל החלטה
 
למעלה