האם זה נכון?

Blade2

New member
האם זה נכון?

האם זה נכון שסטטיסטית רוב התשובות הנכונות הן תשובה ג´? (מישהו אמר לי פעם: אם אתה מהמר ולא פסלת אף תשובה לך על ג´ סטטיסטית הכי הרבה נכונים הם תשובה ג´) האם זו אגדה אורבנית או שבאמת יש לזה ביסוס?

nsr

New member
נראה לי שזה סתם

אגדה. יש הרבה אגדות סביב הפסיכומטרי. למשל כל מי שעושה את המבחן על כסאות מקבל פקטור וכן הלאה.

פוזנא

New member
הסטטיסטיקה בתוך תשובה ג´...

1. התשובות לכל שאלה מסודרות בצורה אקראית. 2. קורה ואנשים מתחילים לפתור שאלה ויוצא להם א´. וגם בשאלה השנייה. וגם בשלישית. וגם ברביעית. וגם בחמישית. אז מה הם חושבים אוטומטית ? טעיתי איפה שהוא...ונחשו איפה כולם מתקנים תשובה ?? בשאלה האמצעית מתוך הרצף...למה? ככה... 3. אל תתקנו בגלל הסיבה המטופשת הזו... בכלל - אני לא אוהב לתקן... 4. היו לי כמה תלמידים שתמיד (לא משנה מה) הם היו מוציאים פחות מ 4 תשובות נכונות בפרק (לא משנה איזה...). אם הם היו מנחשים את כל הפרק - היה להם סיכוי גדול יותר. וזה מה שהם עשו אחר כך. 5. ואם כבר מנחשים, וצריך לבחור תשובה מתוך הארבע : תמיד לבחור את אותה התשובה לאורך כל הבחינה !!! אל תנסו לגוון את הניחושים שלכם... 6. ולגבי סעיף 5, אז כן - אני ממליץ על ג´...
ביי פוזנא...

pakapaka

New member
בטח

היה פעם באיזה סרט שראיתי "רמאים". כל ילדים שלוקחים חלק בתחרות אקדמאית בין בתי ספר. והבית ספר שלהם עני ויש בו אוכלוסיות מיעוטים ככה שעקב חוסר אמצעים הם היו הכי גרועים בתחרות אז המדריך שלהם אמר שאם הם לא יודעים את התשובה שיסמנו ג´ בעקביות. מה המסקנה? תסמן גם ב´ בעקביות זה אותו סיכוי

זה נכון בכללי אבל לא בפססיכומטרי

במבחן ממוצע זה באמת הכי כדאי לסמן ג´...אבל בפסיכומטרי ממש לא.

Shark Alarm

New member
משפט יפה שקראתי איפשהו

80% מהאנשים שמשתמשים בסטטיסטיקה, טועים...

Snapple

New member
לפי מה שהמדריך שלי אמר

אז פעם הרבה מהתשובות היו ג´ ולכן גם הם היו אומרים לחניכים שכשצריך להמר אז להמר על ג´, אבל המרכז הארצי עלה על זה ועכשיו התשובות מתחלקות באופן שווה.

וההסבר שלהם

(העצה נוגעת לחלק המתמטיקה), מתבסס על העובדה שבסאט התשובות הממוספרות מובאות בד"כ בסדר כלשהו(עולה או יורד) ולכן האיברים B ו C הם האמצעיים ובעלי הסיכוי הגדול ביותר להתאים לתחום. הסבר שלהם, לא שלי.

זרובי

New member
נו באמת חבר´ה, תחשבו קצת

האם אתם חושבים שהמרכז הארצי היה צריך את המדריך של מישהו בשביל "לעלות" על זה שאם תשובה מסוימת תחזור על עצמה זה יקל על הניחוש? תורת המבחנים נלמדת בחוגים לפסיכולוגיה באופן מסודר כבר יותר מחמישים שנה. אחד הדברים הראשונים שמלמדים מי שבונה מבחנים זה לדאוג שמנחש שיבחר בתשובה קבועה לא ירויח מזה. לא המציאו את זה במכונים המסחריים להכנה לפסיכומטרי. לא המציאו את זה במרכז הארצי. לא המציאו את זה בבחינות הפסיכומטריות בארצות הברית. מלמדים את זה כבר המון שנים וזה אינו סוד. זה מופיע בכל ספרי הלימוד בתחום. תכניסו לכם טוב לראש: למרות מה שטוענים במכוני ההכנה אין טריקים.

פוזנא

New member
הערה קטנה :

מקודם ציינתי כי מי שמנחש, רצוי שינחש תמיד את אתה תשובה. לא בגלל ההסתברות, אלא בגלל שיש תלמידים שלא יודעים את התשובה בכלל ולא הצליחו לפסול תשובות, ובכלל - כל התשובות נראות אותו הדבר והם צריכים לנחש 1 מתוך 4, ואז הם מתחילים לחשוב (!!!) איזה ניחוש יותר טוב, וזה בזבוז זמן !!! צריך לרוץ הלאה. לכן, אני תמיד מחדיר זאת לתלמידים - נחשו את אותה התשובה ואל תתברברו

למעלה