האם זה קרא לכם?

האם זה קרא לכם?

היי! יש לי בעיה שממש מפריעה לי והיא כזו: אני מרגישה פחד להיכנס לקשרים.פגשתי מישהו ואנחנו ביחד כבר שבועיים-מהרגע שראינו אחד את השנייה נדלקנו, עשיתי אצלו סופ"ש, וכל הזמן רק נמשכנו יותר ויותר..אבל יש לי רגעים אפילו כשאני לידו פתאום מרגישה ניתוק או פחד כזה, כאילו יוצאת מהפוקוס.. זה לגמרי חד- צדדי כי הבחור מאוד מעוניין בי ולא משעמם לו איתי..וגם אני הייתי רוצה להיות איתו. לפני כחודשיים נפרדתי מחבר שהייתי איתו שנתיים וחצי..מאוד נפגעתי ממנו למרות שיצאתי מהר מאוד ואיני מצטערת לרגע שגמרתי עם הקשר.אבל כנראה זה גרם לי לטראומה בכל זאת.. איני יודעת כיצד להתמודד עם התחושות האלו.במשך חודש פשוט חגגתי והייתי עם מי שבא לי ומתי שבא לי בלי לחשוב על חברות.. הרגשתי כמה זה כיף להיות חופשייה, ועכשיו אני מרגישה כמה זה קשה לי להתחבר לבן אדם ולהיות איתו. אולי מישהו מכם יכול להמליץ לי כיצד להתמודד עם זה ולא לגרום לקשר להיגמר רק בגלל הפחד הזה? איך אני יכולה להחזיק את עצמי ולא לברוח? תודה

אז את המקורית... סעעמק, יש לי חיקוי

אוקיי - הבעיה שאת מציגה כאן היא תופעה נורמלית לגמרי והיא תעבור לבד. אבל אני מתחיל מהסוף (למען האמת, אני תמיד מתחיל מהסוף כשאני חושב על זה...) אז בתור התחלה : היה פעם איזה פלוץ שטען כי התקופה הדרושה לאדם להתגבר על קשר כלשהו היא חצי מתקופת הקשר - כלומר היית בקשר עם מישהו במשך שנתיים וחצי - אז תדרש תקופה של לפחות שנה כדי "להתגבר". אני עדיין טוען שהוא פלוץ. אבל זה לא כל כך רחוק מן המציאות... עברו חודשיים, פרקת כל עול - ניסית למצוא את עצמך מחדש - לדעת מה את רוצה באמת - וזה בסדר גמור - אבל עברו רק חודשיים... את מספרת שפגשת מישהו חדש - נהדר - ואת מציינת שאתם "כבר" שבועיים. שבועיים זה כלום זמן, טבעי שתתפסי את עצמך לרגע או שניים ותשאלי את עצמך כל מיני שאלות : האם זה האדם שמתאים לקשר חדש ? האם האדם הזה הוא הסיבה לקשר או שהוא הגיע בזמן מתאים ומילא חלל מסויים ? האם זה באמת מה שאני רוצה ? אולי הוא לא כזה מעניין כמו שחשבתי ? האם באמת מאיה עשתה בשכל כששרה את "מה איתי" בגמר ? מי באמת רצח את ארלוזרוב ? זה לא שאת נמצאת איתו תקופה ארוכה ופתאום את מגלה שהסוס שלך אזל מהמלאי... אז זה בסדר גמור. ולגבי שאלת מליון היורו - "כיצד להתמודד" - ישנם שלושה סוגי טיפולים (או ריפויים) : ריפוי מונע, ריפוי בהלם וריפוי בעיסוק ריפוי מונע - אל תיכנסי לקשרים כרגע, בשלב מסויים זה ימאס לך וישעמם לך ותוכלי להכנס לקשר כי מיצית את הלבד שלך. ריפוי בהלם - תכריחי את עצמך להיות בקשר עם מישהו - ולו לזמן קצר - ידוע יותר בשפה מדיצינית כ"ריבאונד" - מי יודע אולי הריבאונד הזהז יהפוך לקבוע - כבר היו מקרים מעולם... ריפוי בעיסוק - תמשיכי להשתובב ולחגוג, וכשיגיע מישהו שבטעות יעשה לך סוויץ' - את תדעי מזה. אבל עד אז להבין שאנחנו מפחדים רק ממה שאנחנו לא מכירים - ולפעמים זה קצת כיף לפחד, בדיוק כמו רכבת הרים בלונה-פארק או להסתכל במראה בבוקר...

אני חדשה פה..תרשה לי להתלהב..

מסגנון הכתיבה המהמם שלך מותק! שנון ומלא הגיון וחכמת חיים! תודה רבה, באמת עזרת.

magenta73

New member
את רק יצאת ממערכת יחסים של שנתיים

וחצי..., ויצאת מאוד פגועה, זה הרי ברור שיהיה לך פחד להיכנס למערכת יחסים חדשה כרגע, כי הכאב עדיין קיים ועדיין חד. להתחבר למשהו זה לא דבר של מה בכך, דרושים הרבה פרמטרים לשם כך. א. המצב הנפשי שלך והיכולת שלך להיפתח לאדם אחר (מה שכרגע נתונה בספק, כי זה רק טבעי להיסגר קצת אחרי פרידה) ב. האדם הנכון (שגם זה לא קל למצוא) טוב, לא הרבה פרמטרים, אבל הם חשובים... :) השאלה היא עם הבחור הזה מוצא חן בעיניך, בשביל שתנסי כן להיות איתו, למרות הפחד. או שכנראה זה עוד לא הזמן שלך, אז תמשיכי להנות, ולהאמין ולדעת, שהבחור הנכון יבוא בזמן הנכון...

למעלה