מת או לא מת???
אז תלוי איפה כנראה,אני מדריכה ברשת לייף אנד פיטנס בצפון הארץ. אז בסניף רמת ישי אין בכלל ירידה להפך אנחנו אפילו מוסיפים שיעורים ויש להירשם מראש לשיעורים כי רובם מלאים(יש רשימות המתנה ארוכות)אני יכולה להעיד שרוב המדריכים מקצועים מאוד,ויש קהל גדול שעושה ספינינג ,המון מתאמנים שרוכבים גם בחוץ והמון חדשים שמצטרפים כל הזמן,כנראה שזה עניין של שיווק נכון של הספינינג. אני מדריכה בסניף נוסף בעפולה שם הקבוצות הרבה יותר קטנות,יש ירידה בכמות הספינירים,ולמרות זאת אני מדריכה בסניף בעפולה מהיום הראשון שלו(גם בחדר כושר ובחוגים הדרכתי שם פעם)בזמן הזה יצרתי לעצמי קבוצה מאוד נחמדה של אנשים טובים וממושמעים(חלקם הגדול גם רוכבים בחוץ) שבאים לעבוד ונהנים מאוד ואני יחד איתם. חוץ מהמדרגה ,פילאטיס והספינינג אין הרבה טרנדים שנשארים(הזומבה לדעתי יעלם מהר מאוד -אבל זה רק ההימור שלי). אז מה כן אפשר לעשות?לנסות לפרסם יותר בתוך המועדון ומחוץ לו,לעשות מרתונים של ספינינג ושיעורים מיוחדים לאנשים בתוך המועדון,והכי חשוב לשלם למדריכים טובים כדי שהרמה לא לגמרי תירד. אני לא אופטימית שזה יקרה כי המנהלים שמשלמים לא רואים את הדברים כמו שאנחנו וחבל אחרי הכול ביטול שיעורים ומדריכים חדשים בסופו של דבר מורידים את כמות המנויים במכון.