האם זואי בהריון?

Twinsen2005

New member
האם זואי בהריון?

שלום, ברשותי חתולה מגזע רוסי כחול אשר רכשתי למטרות רבייה מבית גידול של רוסים כחולים. אם כי הכוונה לא להפוך את זה למשהו קבוע, אנו שואפים לאפשר לה להמליט הקיץ, היא בת 9 חודשים. לפני שלושה שבועות הבאתי אותה לזיווג בבית הגידול אשר בחדרה. היא התבודדה עם זכר "STUD" למטרות זיווג והייתה איתו שלושה לילות. מנהלת בית הגידול בזמנו לא ראתה אותם מזדווגים וכך הסקנו כי החתולה לא התעברה. על מנת לאפשר הריונות עתידיים ומכיוון ולא היה הבדל משמעותי בעלויות, החלטתי לרכוש זכר (בן 8 חודשים אשר אינו קרוב משפחה שלה) כדי שיהיה לי לחיית מחמד ולה לבנזוג קבוע. מאז הוא כאן איתי בחדר ביחד איתה. התוכנית כי לאחר שיתרגל אלי ולמשפחה יועבר החוצה למרפסת הגדולה ביחד עם עוד שלושה חתולים שיש לי. (זאת על מנת לשלוט על הריונות עתידיים). הסיפור הוא כזה, בשבוע האחרון חל שוני מסויים בהתנהגות החתולה. היא נהיית יותר רגישה לכשמרימים אותה ושמים אותה על הגב (מה שבעבר איפשרה לעשות ללא בעיה) וגם מראה רגישות מסויימת לצורות החזקה אחרות שאינן נוחות מספיק. בנסוף, נראה כי הפיטמות שלה הזדקרו וניהיו ורודות, ולסיום יש לה מה שנראה כמו תפיחה קטנה, בטן קטנה בדיוק איפה שרחם החתולות נמצא. אם היא אכן בהריון, מדובר כנראה בהריון מאביו של הזכר שהבאתי הביתה (זת'ו, הריון של בין שלושה לארבעה שבועות נכון לעכשיו). השאלה שלי היא, איזה דרך ודאית יש לי לדעת האם אכן מדובר בהריון (בהקדם האפשרי, אני עדיין מאוד רוצה כמה שיותר זמן מראש להתכונן)? האמת שהיא נורא חיבתית וגם קצת מיללת ולכן חשבתי שאולי הזדקרות הפיטמות היא כתוצאה מכך שהיא בייחום שוב. הזכר כנראה לא בוגר מינית או שהיא באמת בהריון, כי הוא לא מראה עניין מיני בה, הם פשוט משחקים ביחד כל הזמן.

Twinsen2005

New member
תמונת הבטן...

זואי הייתה חתולה שמנמנה. היא עשתה דיאטה (בהשגחה) והורידה קצת במשקל. רק שעכשיו פתאום יש לה כרס ובאזור האמצעי יותר של הבטן.. וזה מוזר.. אני מקווה שהתמונה ממחישה את מה שאני מדבר עליו...

Twinsen2005

New member
סליחה.. המשך עם שאלות...

מצטער לא הכל נשלח לי... הנה השאלות שבעצם רציתי לשאול... האם אולטרה סאונד יעזור לי בשלב זה על מנת לדעת בוודאות אם היא בהריון? האם וטרינר יכול לבצע איזשהי בדיקה ידנית על ידי מישוש הבטן בשלב זה ? (שלושה וחצי שבועות לאחר ההתעברות המשוארת..)

החתולה צעירה מדי להריון

ואני מקווה שהיא לא בהריון. חתולים גזעיים מתפתחים לאט, ואת עלולה להשאר עם גורים ללא אם מניקה כי היא פשוט לא תדע מה לעשות. אם את שואלת שאלות כמו ששאלת, יש לך עוד הרבה מה ללמוד על רביית חתולים גזעיים. אני מציעה שתעקרי את החתולה או תלמדי קצת יותר ואז תדעי: רק בתי גידול מקצועיים ורשומים הם בעלי זכות אתית להרביע חתולים למטרות השבחה ושימור הגזע, וקירוב הגורים לסטנדרט העולמי. את הזכר צריך לבחור בפינצטה ממש כדי שתהיה המלטה כזו. מעבר לכך, צריך לדעת מה עושים מא' ועד ת' לפני שבכלל מרביעים. הטעות הראשונה שלך שאת מזווגת חתולה כל כך צעירה. המלטה היא חוויה קשה ולא תמיד נעימה. מסכנת את האם ואת הגורים אם לא תדעי איך ליילד את החתולה. החתולות הגזעיות, במרבית המקרים, לא יודעות להמליט לבדן, והורגות את הגורים שלהן אם אין מישהו בסביבה!

Twinsen2005

New member
אוקי...

אני בן בתור התחלה. דבר שני, יש חתולות שממליטות גם בגיל יותר מוקדם מתשעה חודשים (בבית הגידול המליטה אחת גם בגיל 8 חודשים והגורים הורשמו ב-TICA בלי שום בעיה וגם לא היו בעיות בלי שום קשר עם ההמלטה ועם הגורים.) גם החתולה (שהיא ביתו של זוכה BEST OF BEST בתערוכת החתולים לפני שנה) וגם הזכר שהוא בנו של אלוף וזוכה מקום ראשון בקטגורית רוסי כחול בשנה הנוכחית הם חתולים שנבחרו בפינצטה למטרת הרבייה. וכל זה בשביל שהיא תוכל לעבור את החוויה מבלי שיהיה איזשהו סיכוי שלא יהיו בתים טובים לגורים. יש לי סיאמית שהמליטה ארבעה פעמים בחיים שלה (היא מעוקרת כיום) והניסיון שלי מתחיל ממנה וממשיך בהמלטות של חתולות רחוב בהן טיפלתי עוד כשהייתי בן 12-16. אני רחוק מלהיות חסר ניסיון ומה גם שאני מודרך כל הזמן על ידי מנהלת בית הגידול. זואי היא חתולה חזקה ובריאה מאוד (בלי עין הרע טפו טפו טפו), גם אני מעדיף שהיא לא תיהיה בהריון, כי באמת לא יזיק שיעבור עוד קצת זמן לפני שהיא תיהיה אמא. מצד שני גם אם היא כן, זה לא סוף העולם וזה לא כזה נדיר (בואי נדבר על זה שזה נעשה לאחר מספר ייחומים וכי ברחוב הן מתעברות בשלבים הרבה יותר מוקדמים). כאן בערך הדיון שלי על הנושא מסתיים מכיוון והוא כבר נעשה בפורום חתולים כשהעלתי את הנושא וגם שם העברתי את הנקודה שלי מאוד בברירות. כל התהליך לא נעשה למטרות רווח וגם לא מתוכנן בית גידול. זואי תמליט פעמיים שלושה ואז תעבור עיקור. והיא תיהיה בריאה ומאושרת ומסופקת בדיוק כמו הסיאמית שלי שהיום בת 12 ובלי עין הרע הכל מצויין איתה. אמשיך לחכות לתשובתו של הדר'.

תשובות

אולטראסאונד הוא הכלי המדוייק ביותר לבירור הנקודה בשלב זה. יש אפשרות לראות את הלבבות פועמים אם היא בהריון, דרוש מכשיר טוב ומבצע מיומן ההתנהגות שאתה מתאר יכולה להיות ייחום מחודש - אני מניח שתדע בקרוב (עפ"י תגובת הזכרים בסביבה), אבל אם אתה מעוניין, אפשר לעשות אולטראסאונד. רגישות בדיקה רגילה במצב כזה היא נמוכה מאד ולא ניתן להסתמך עליה. גם צילום רנטגן לא יתן שתובה מהימנה כי הגורים עדיין לא בעלי שלד מסוייד (עצמות...) מקוה שעניתי לך לגבי המהירות - זה פורום. אל תצפה לקבל תשובות תוך דקות! ארז

Twinsen2005

New member
דר ארז...

תודה על התגובה. 1) האם קיים סיכון בתהליך בדיקת האולטרסאונד? 2) האם מרדימים את החתולה בשביל זה? 3) מה היא עלות הבדיקה? 4) האם לדעתך להביא אותה מנתניה למרפאה שלך בהרצליה זה רעיון טוב? או שתוכל להמליץ לי על מרפאה יותר קרובה אלי? 5) האם הבדיקה מאפשרת הערכה של מספר העוברים?

Sweet Fantasy

New member
אם אפשר לענות על רוב השאלות :)

אז.. 1. לא 2. לא חושבת אם החתולה רגועה ונותנת שיגעו לה בבטן בלי הפרעה, וגם אם לא אין צורך בהרדמה מלאה אולי רק טישטוש. 5. כן

Twinsen2005

New member
מיכל :)

טוב לדעת ששמך ממשיך הלאה מפורום חמוסים
תודה על התשובות...

טוב- Sweet ענתה על הרוב../images/Emo24.gif

אז רק אם לא היית בטוח: 1. לא 2. בדיוק כמו שמיכל אמרה - אם החתולה נוחה אין צורך אפילו בטשטוש. עם זאת צריך לגלח את הבטן! 3. משתנה בין מרפאות אני מניח 4. שולח לך מסר 5. כן, אבל זה תלוי במיומנות ובזמן בהריון ארז

למעלה