האם זו אילמות סלקטיבית

אבח"י

Well-known member
השקט הזה?

ועוד שאלה.
לא משלמת ולא יכולה לקרוא, אבל כבר בכותרת חשבתי לעצמי: האם הייתי(ם) נוסעת(ים) לשם לחופשה?
ואתם? כן, לא, למה ומדוע
אני משלם על ניירי, לא מצטער לרגע.
את המאמר/הכתבה הזו לא קראתי, זה לא מעניין אותי.
בקרוב נהיה בפולין בורשה או ב"חלם" לא זוכר.

דקל נור*

Well-known member
השקט הזה?

ועוד שאלה.
לא משלמת ולא יכולה לקרוא, אבל כבר בכותרת חשבתי לעצמי: האם הייתי(ם) נוסעת(ים) לשם לחופשה?
ואתם? כן, לא, למה ומדוע
כמו שכונה שמזדקנת, או יותר יפה לומר, מתבגרת, כך גם הקבוצה הזו. כולל אותי. אולי בהמשך יכנסו בוטים של תפוז והבינה המלאכותית תעלה פוסטים מרתקים.
לא נוסעת לשום מקום קר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
השקט הזה?

ועוד שאלה.
ואתם? כן, לא, למה ומדוע
יכולתי להיכנס ויש שם בעיקר צילומים. והנה הצלחתי להעתיק ולהעביר.
חשיפה / בלוג הצילום

כשאתר נופש ישן את שנת החורף שלו​

הצילומים של מירב מרודי מטיול משפחתי בחג המולד אל כפר במערב פולין, משקפים את השקט המאפיין אתרי תיירות באוף-סיזן ומעוררים מיד את השאלה איך נראה המקום הזה נראה בשיא העונה, כשהוא עמוס במבקרים
שתפו בפייסבוק

שתפו וחבריכם יקראו את הכתבה ללא תשלום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

מעבר לטוקבקים12
הדפיסו כתבה

שמרושמרו את הכתבה לרשימת הקריאה

קריאת זן

עברו לתצוגת גלריה
ג

מירב מרודי

08 בינואר 2023

המונח "אוף-סיזן" (Off Season) הפך זה מכבר למטבע לשון המשמש סוכנויות נסיעות כשהן מבקשות לבשר על חבילות נופש מוזלות ליעדים שונים בתקופות בהן התיירות פוחתת. עבורנו, כמשפחה, זו הפכה להיות תצורת הנופש המועדפת המאפשרת (גם כלכלית) בחינה מחדש של המושג "חופשה".

נסיעה של כארבע שעות מברלין אל הכפר אולייניקה במערב פולין בתקופת חג המולד, זימנה לנו ביקור באזור הממוקם בין יערות, טבע פראי, אגמים ונהרות. אין ספק שזהו אתר בילוי מושלם לחודשי הקיץ, אבל עבורנו, דווקא רחובות הכפר הריקים, ארובות הבתים המעשנות, הערפל הסמיך ש״משוטט״ על פני הנהרות והאגמים, ביתני האוכל הנטושים, המסעדות הריקות ומתקני השעשועים העזובים והעגמומיים - הפכו אותנו למאושרים.

בחורף, אולייניקה הוא מקום שכאילו איבד באחת את מהותו. כפר רפאים ובו-זמנית גם מקום יפה ומסתורי הטומן בחובו אפשרויות פחות מובנות מאליהן. עבורנו, השהות במקום כזה היתה דומה לזכייה בכרטיס כניסה אל מאחורי הקלעים של עולם אתרי הנופש. ראינו את השלד החשוף שלהם, מנגנוני ההפעלה וגם - את השקר המובנה שלהם.

- פרסומת -

הביקור באולייניקה גם אפשר לנו לחשוב מחדש על האופן שבו אנחנו מטיילים: האם באמת אנחנו זקוקים לכמויות של אנשים סביבנו? האם באמת יש לנו צורף בשפע, בהיצע, באטרקציות ובשדות התעופה העמוסים?

הכותבים הכי טובים שלנו מסכמים לכם את היום | דיוור למנויים בלבד​

דוא"ל *
אנא הזינו כתובת אימייל
להרשמה

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
כ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
נ

עברו לתצוגת גלריה
צ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
צ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

צליליתה1

Well-known member
יכולתי להיכנס ויש שם בעיקר צילומים. והנה הצלחתי להעתיק ולהעביר.
חשיפה / בלוג הצילום

כשאתר נופש ישן את שנת החורף שלו​

הצילומים של מירב מרודי מטיול משפחתי בחג המולד אל כפר במערב פולין, משקפים את השקט המאפיין אתרי תיירות באוף-סיזן ומעוררים מיד את השאלה איך נראה המקום הזה נראה בשיא העונה, כשהוא עמוס במבקרים
שתפו בפייסבוק

שתפו וחבריכם יקראו את הכתבה ללא תשלום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

מעבר לטוקבקים12
הדפיסו כתבה

שמרושמרו את הכתבה לרשימת הקריאה

קריאת זן

עברו לתצוגת גלריה
ג

מירב מרודי

08 בינואר 2023

המונח "אוף-סיזן" (Off Season) הפך זה מכבר למטבע לשון המשמש סוכנויות נסיעות כשהן מבקשות לבשר על חבילות נופש מוזלות ליעדים שונים בתקופות בהן התיירות פוחתת. עבורנו, כמשפחה, זו הפכה להיות תצורת הנופש המועדפת המאפשרת (גם כלכלית) בחינה מחדש של המושג "חופשה".

נסיעה של כארבע שעות מברלין אל הכפר אולייניקה במערב פולין בתקופת חג המולד, זימנה לנו ביקור באזור הממוקם בין יערות, טבע פראי, אגמים ונהרות. אין ספק שזהו אתר בילוי מושלם לחודשי הקיץ, אבל עבורנו, דווקא רחובות הכפר הריקים, ארובות הבתים המעשנות, הערפל הסמיך ש״משוטט״ על פני הנהרות והאגמים, ביתני האוכל הנטושים, המסעדות הריקות ומתקני השעשועים העזובים והעגמומיים - הפכו אותנו למאושרים.

בחורף, אולייניקה הוא מקום שכאילו איבד באחת את מהותו. כפר רפאים ובו-זמנית גם מקום יפה ומסתורי הטומן בחובו אפשרויות פחות מובנות מאליהן. עבורנו, השהות במקום כזה היתה דומה לזכייה בכרטיס כניסה אל מאחורי הקלעים של עולם אתרי הנופש. ראינו את השלד החשוף שלהם, מנגנוני ההפעלה וגם - את השקר המובנה שלהם.

- פרסומת -

הביקור באולייניקה גם אפשר לנו לחשוב מחדש על האופן שבו אנחנו מטיילים: האם באמת אנחנו זקוקים לכמויות של אנשים סביבנו? האם באמת יש לנו צורף בשפע, בהיצע, באטרקציות ובשדות התעופה העמוסים?

הכותבים הכי טובים שלנו מסכמים לכם את היום | דיוור למנויים בלבד​

דוא"ל *
אנא הזינו כתובת אימייל
להרשמה

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
כ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
נ

עברו לתצוגת גלריה
צ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
צ

עברו לתצוגת גלריה
ג

עברו לתצוגת גלריה
מ

עברו לתצוגת גלריה
ג

ואוו...תודה...! צילומים יפהפיים!!

צליליתה1

Well-known member
גמני לא משלמת
איזה אתר ישן שנת חורף?
כאילו, אין נופשים בחורף? דווקא יש הרבה תיירים, שבורחים מארצות קרות על באמת
(איזו שמש נהדרת היתה היום....)

סופהו 1

Well-known member
גמני לא משלמת
איזה אתר ישן שנת חורף?
כאילו, אין נופשים בחורף? דווקא יש הרבה תיירים, שבורחים מארצות קרות על באמת
(איזו שמש נהדרת היתה היום....)
אין לי מושג כי אני לא יכולה לקרוא, אבל בפתיח מתואר שהצלמת נסעה לחופשה משפחתית בפולין, באתר שאינו מתוייר בחורף.
פולין וחופשה, לא נשמע לי כל כך (יודעת, כבר לא אותו הדור/ רוב בני משפחתי, מהצד הפולני, הגיעו לפלשתינה ב 1935, ובכל זאת.. לא).

צליליתה1

Well-known member
אין לי מושג כי אני לא יכולה לקרוא, אבל בפתיח מתואר שהצלמת נסעה לחופשה משפחתית בפולין, באתר שאינו מתוייר בחורף.
פולין וחופשה, לא נשמע לי כל כך (יודעת, כבר לא אותו הדור/ רוב בני משפחתי, מהצד הפולני, הגיעו לפלשתינה ב 1935, ובכל זאת.. לא).
שמעתי המון צעירים (לשמחתי, לא אלה שיש לי איתם קרבה משפחתית כזו או אחרת) שמאוד אוהבים לנפוש בפולין, בגלל השופינג. גם אם לא נופשים, שווה מאוד (לטענתם) להזמין אונליין

אני לא מוצאת לנכון לתמוך בזארה פולין.
(מה עוד שיש לי פה חרם על זארה שטרם הצלחתי להבין. עברתי שם לפני שבוע, מפוצץ כרגיל. )

סופהו 1

Well-known member
שמעתי המון צעירים (לשמחתי, לא אלה שיש לי איתם קרבה משפחתית כזו או אחרת) שמאוד אוהבים לנפוש בפולין, בגלל השופינג. גם אם לא נופשים, שווה מאוד (לטענתם) להזמין אונליין

(מה עוד שיש לי פה חרם על זארה שטרם הצלחתי להבין. עברתי שם לפני שבוע, מפוצץ כרגיל. )
החרם עליהם בחברה הערבית, לא?

גם אני שמעתי את השמועה הזו.
הסתקרנתי:
דגם מסויים של סווטשירט זארה: פולין 60 ש"ח. פריס 66 ש"ח, בריטניה 72 ש"ח, ישראל 89.90 ש"ח.
וואלה, כדאי.:D
אבל הצצתי בחטף בטבלה הזו
תתכונני.
לא הכל יש, אבל ממה שיש, לרוב זול יותר.

טסה?|מטוס|

צליליתה1

Well-known member

הסתקרנתי:
דגם מסויים של סווטשירט זארה: פולין 60 ש"ח. פריס 66 ש"ח, בריטניה 72 ש"ח, ישראל 89.90 ש"ח.
אבל הצצתי בחטף בטבלה הזו
תתכונני.

טסה?|מטוס|
על פי הנתונים שהבאת, גם שווה מאוד הזארה פאריס
נראה לי שאם חייבים לטוס , זו תהיה הבחירה שלי

צליליתה1

Well-known member

הסתקרנתי:
אבל הצצתי בחטף בטבלה הזו
תתכונני.

טסה?|מטוס|
חלק גדול מאוד מהמבקרים בזארה חיפה הם (או היו) ערבים
לא שמתי לב שפחות צפוף
למען גילוי נאות, לא ממש ביליתי שם, אבל עברתי ליד והצצתי מהבחוץ, ואם אני כבר מדברת, יכול להיות שיש תורים ארוכים כי יש פחות קופאים, כי גם חלק גדול מהעבודים הם/היו ערבים.

עיר מעורבת

צליליתה1

Well-known member
למרות שהיה לי הספק גדול מאז שהתעוררתי, כנראה שלא ממש התעוררתי .. קוראת וחושבת לעצמי- מה קרה שיש פחות קוֹפְאִים? מזג האויר התחמם? :)
הקונים הערביים מגיעים והקופאים מחרימים?
יכול להיות שהם מסרבים לעבוד בחברה, כחלק מהחרם
אבל הכל ספקולציות, אין לי מושג כמה קופאים היו לפני שנה (מעט מדי, זה אני יודעת) וכמה יש היום (אותו כנ״ל)

אבח"י

Well-known member

אני לא טס כדי לקנות בגדים.
הכמויות שאני קונה, אורך חייהם אצלי [נקיים ומריחים טוב!] נע סביב 10 שנים - מאפשרים לי לקנות מה שאני רוצה מתי שאני רוצה, ובדר"כ אינני רוצה.

סופהו 1

Well-known member
הצילומים נפלאים, אין ספק. אבל זה עדיין לא ישכנע אותי לנפוש בפולין.
אגב, זו היתה שאלתי- האם הייתם נוסעים לשם (לפולין) לחופשה.

למעלה