האם זו השפעת הפורום?

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

t32

New member
האם זו השפעת הפורום?

הייתי אתמול והיום ב"שבת חתן" של אחי הצעיר ממני. משפחתי דתיה ולכן הלכתי הבוקר לשמוע אותו קורא בתורה בבית הכנסת ואחר כך לקידוש. פגשתי עשרות משפחות שלא ראיתי שנים, אני לא גרה עם ההורים כבר יותר מעשור.... וכמובן שכולם שאלו אותי בקשר למצבי המשפחתי(כאילו שהם לא יודעים- הרכילות הרי פושה כאש בשדה קוצים בקהילה של הורי) ואם לא "בא לי" ילדים חמודים כמו אלו שהתרוצצו באכסדרת בית הכנסת. חייכתי, עניתי שטוב לי, סיפרתי על עבודה, לימודים, התנדבות, התעניינתי בקורות בני מחזורי. בלי להתרגז לרגע על כל ה"בקרוב אצלך" (כן , בטח) ובלי להסביר שאין לי שום חשק לילדים או להצטדק, עברה לה שבת חביבה להפליא ואני .... עדיין לא מעוניינת, תודה. ושוב, אני לא מרשעת שונאת ילדים, שיחקתי עם ילדיה של אחותי ואפילו השתעשעתי בתינוקת בת ארבעה שבועות של קרובי משפחה. היה נחמד ותו לא. גם בסעודת שישי בה פגשתי את כל הדודים ה"נשמות הטובות" לא התרגשתי כלל. זכותם לחשוב שילדים הם מהות הקיום שלהם, וזכותי לחשוב אחרת. מה לעשות, ילדים זה נחמד אבל זה בוודאי לא הייעוד של כל אחת. שבוע טוב לכולכם.

"בקרוב אצלך"

רווק מושבע אחד ספר על 'נקמתו' בכל הדודים והדודות הזקנים שאומרים לו "בקרוב אצלך" בחתונות: כשאני מזדמן להלוויות של חבריהם הקשישים. אני ניגש לכל אחד מהם לוחץ את ידו ואומר לו, "בקרוב אצלך" נ.ב. גם אצלי היתה לפורום השפעה דומה.

karnity

New member
הרשו לי רק לשאול...

האם כוונתכם להשפעתו החיובית של הפורום?

הרשו לי לדבר בשם העם:

אלא למה ?

karnity

New member
תראה...

הייתי בטוחה ב- 99% שמדובר בהשפעה חיובית... אלא מה שעניין אותי יותר הוא האופן שבו השפיע הפורום? לילה טוב.. (את התגובה אקרא מחר בבוקר...)

לילה טוב ../images/Emo29.gif

בוקר טוב
הפורום מאפשר לפגוש אנשים שחושבים כמוני בנושא [ועוד מוצלחים...] ובכך הוא מקל על תחושת הבדידות\לבדיות בעניין. הידיעה על האפשרות להתבטא בנושא לאוזניים אוהדות [סוף סוף...] ומימושה מספקים תחושה של לגיטמציה וקבלה ומחזקים את הבטחון העצמי בעמדתי. ואחרי זמן כה ארוך, שנמנע ממני כל הנ"ל ופתאום אני פוגש בכל האנשים הנפלאים שכאן, יש לי תחושה של התרוממות. תודה karnity וכל החברים

עדיין לילה

המשך אודות השפעתו החיובית של הפורום [סיימתי לתלות כביסה]: הפורום מאפשר להתייעץ בכל עניין הנוגע באופן יחודי לחברי הפורום. וכבר אמרו "ותשועה ברוב יועץ" (משלי יא,יד). הפורום פותח פתח לקשרים חברתיים על בסיס המכנה המשותף הנדון בו. הדברים שכתבתי כאן נכונים לפורומים רבים. אך כפי הקושי לאתר אנשים המתחברים לנושא הפורום כך חשיבותו גדלה. ואנשים שאינם רוצים ילדים, יש קושי לאתר, שהרי נושא זה טיבו, ככלל, שאינו מועלה בסמול טוק, אלא אחר הכירות מעמיקה יותר.

השפעות הפורום

אחת ההשפעות של הפורום מבחינתי היא שאני נחשפת למגוון העצום של נשים (וגברים) שמחזיקים בדיעה זו. ידעתי שיש אנשים כמוני (מעט אבל יש) והכרתי חלק (קטן) מהם במהלך שנותי, אבל רובם היו מאד דומים לי, וגם היו מעטים מאד. ואילו כאן בפורום, תוך שבועיים הכרתי יותר אנשים כאלה מאשר הכרתי כל חיי, וגם שמעתי דיעות שונות מדעתי ובכל זאת דומות. גיליתי שזה קורה גם במשפחות מסורתיות, גם בגילאים מבוגרים (מנסיוני אני יודעת זה קורה גם בגיל צעיר) וגם באיזורים שונים בארץ. בקיצור, גילית עולם שלם וכל אשר בו רק בתוך הקהילה הקטנה של האנשים שחושבים כמוני בנושא הזה, וראיתי שזה לא תוצאה של איפה גדלתי ואיך חונכתי, או אפילו לא עניין גנטי.

t32

New member
שודד ../images/Emo2.gif

אני משתמשת במשפט הזה כבר שנים..... וכן הכוונה היא חיובית, ברור, לא?

t32

New member
וחוץ מזה

היתה דווקא שבת נחמדה שם בבית הכנסת. או שאולי אני הייתי רגועה יותר? לאלוהים (כנראה) פתרונים. ומחר נלך לבקר חברה עם שתי בנות חמודות.... אם כבר אנחנו בשוונג.

t32

New member
מקלחת???

מה , לא נרטבת דייך מהספונג'ה? ולקרניתי, כנראה קל יותר להירגע כאשר יודעים כי אני לא הרווקה - מרירה- מגדלת חתולים- שאף אחד לא יעשה לה את הטובה- בחיים לא תתחתן- משונה- מוזרה היחידה.... (בהומור, ברור) אז יש עוד איזו בחורה משכילה - יפה- נחמדה- מוצלחת אחת או שתיים שלא רוצות בהכרח ללדת .. ואולי גם איזה גבר או שניים שלא ירימו גבה. מעודד.

karnity

New member
איזה יופי!

אני חושבת שלראשונה אנו מעלים כאן את הפידבקים החשובים לעצם קיומו של הפורום!!! זה אומר שהוא עונה למטרה שלשמה הוא הוקם.... גם אני שמחתי להכיר כאן נשים וגברים נפלאים... חיבוק לכולם!

למעלה