האם זו התחזות לשוטר?

רוני1955

Active member
האם זו התחזות לשוטר?

כשאני נוהג, יש מקרים שנהגים אחרים נצמדים אלי, ומנסים להלחיץ אותי על מנת שאסע מהר יותר. גם כשאני נוהג מעל המהירות המותרת. חשבתי להתקין לי בחלון האחורי תאורה מהבהבת כמו של משטרה, ולהפעיל את זה רק במקרים כאלה, למשך שתיים שלוש שניות. אני מאמין שאותם נהגים יחשבו שלפניהם יש שוטר, וישמרו על מרחק מתאים. השאלה, האם דבר כזה נחשב להתחזות לשוטר.
אני מדבר על מוצר כמו בקישור.
http://www.ebay.com/itm/Car-16-LED-...ash=item43f95f3ede:g:wrgAAOSwj85YLw5U&vxp=mtr

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זאת עבירה על תקנה 62 לתקנות התעבורה

ובמידה ותתפס ע"י שוטר תקבל 750 ש"ח קנס (לפי סעיף 5559) או הזמנה לדין (לפי סעיף 6660)

אמירמל

New member
למה?

היא בדיוק מדברת על זה:
"(א) לא ישמיע אדם ברכב מנועי אות אזהרה בסירנה או בכל כלי או אמצעי אחר ולא יפיץ אור מהבהב צבעוני, אלא אם תקנות אלו מורות אחרת או אם ניתן לו היתר לכך מאת רשות הרישוי."
תקנת משנה (ב) מפרטת את הצבעים לפי סוגי הרכב ותקנת משנה (ג) את האיסור להשתמש שלא לצורך

רוני1955

Active member
אני ראיתי משהו אחר.

אני חיפשתי תקנה 62 והיא דיברה על נהיגה לא זהירה. יש מצב שלא חיפשתי טוב.

הפצת אור צבעוני מהבהב מרכב בלא היתר

1. מסכים עם כותרת תשובתך: זו אכן עבירה על תקנה 62(א) לתקנות התעבורה. אבל:
2. לעניין הקנס וההזמנה לדין אתה מפנה בעלמא לסעיפים 5559 ו- 6660, בלי לפרש לאיזה חיקוק. ובכן המספרים האלה אינם מציינים סעיפי חוק או תקנה, אלא סמלי סעיפים (או סמלי עבירות), כמצוין בחוברת נוסחי אישום שהוציאה משטרת ישראל (אני מניח, שאלה קודים פנימיים של המשטרה; ראה התרשים בעמוד 2 בחוברת, ובאשר לעבירה הנדונה כאן, עמוד 34).
3. מה שחשוב יותר: אף כי החוברת הוצאה לא מכבר, באוקטובר 2016, נראה לי שאינה מעודכנת, שכן העבירה הנדונה אכן הייתה עבירת קנס מסוג ברירת משפט, קרי: עבירה, שניתנת לחשוד בה הברירה לבקש להישפט, במקום לשלם את הקנס הנקוב בהודעה לתשלום (סעיפים 228 - 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]); אולם ההכרזה עליה כעל עבירת קנס בוטלה לפני כעשור, והיא אכן נפקדת כעת מצו התעבורה (עבירות קנס) שבאתר נבו. אם כן:
4. למיטב הבנתי, מדובר בעבירה, שאין מוסרים בגינה הודעה לתשלום קנס, אלא הזמנה לדין, והעונש המרבי עליה הוא זה שנקבע בסעיף 62, יחד עם סעיף 68, לפקודת התעבורה: מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין (75,300 ש"ח נכון לעכשיו).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסברים

שים לב שכתבתי "ואם תתפס ע"י שוטר"
שוטר רושם את הדו"ח לפי החנ"א בלבד, שוטר לא מכיר (ובד"כ גם לא קרא) את כל תקנות התעבורה והוא מעתיק מילה במילה את הכתוב בחנ"א

למעלה