האם זו חרדה או משהו פיזי?

kassie

New member
האם זו חרדה או משהו פיזי?

שלום לכולם, יש לי חרדות מכל מיני דברים, אך בלי שום קשר, יש לי תופעה פיזית של סחרחורות וצמרמורות ואני כאילו מרגישה שהכל זז סביבי (כמו ברעידת אדמה). חשבתי אולי זו סיבה פיזית - של חוסר שיווי משקל (שקראתי עליו בפורום הזה) אך ככל שאני יותר נזכרת מחשבתית בתחושות הללו הן חוזרות אליי ומתחזקות. מה דעתכם?

בוזיקית

New member
הי קסי!

מתי ובאילו מקרים יש לך את התקפי הסחרחורות והצמרמורות? אמרת שזה לא קשור לחרדות. קודם כל הייתי הולכת לרופא משפחה כדי לשלול סיבה גופנית כגון לחץ דם נמוך וכד`. במידה שהרופא פוסל אפשרות של סיבה גופנית אפשר לחשוב על עוד דרכים. נסי בינתיים לרשום מתי זה קורה לך למשל האם לאחר אכילת מאכל מסוים? לאחר פעילות גופנית? בהתרגשות? וכד`. כך תוכלי לדווח לרופא בדיוק מה הבעיה. בהצלחה ותעדכני אותנו!

kassie

New member
לצערי, בזמן האחרון

זה קורה לי לעיתים יותר מדי קרובות. אפילו עכשיו, רק כשאני כותבת על זה. זה יכול לקרות לי כשאני עומדת, ואז אני קצת מאבדת את היציבות, וזה קורה לי כשאני בעבודה, יושבת לי סתם מול המחשב. כשזה קורה בעבודה בחוזק רב, אני ממש חייבת להפסיק לכמה שניות ולקחת נשימה ארוכה, להסתכל החוצה מהחלון ולראות ששום דבר לא זז שם בחוץ... אני מרגישה שזה בגלל שאני נמצאת בבניין רב קומות (בקומה 20+) בייחוד כשיש פעמון מהמעליות שמתריע על כך שמישהו נתקע בהן. אני חושבת שאו שזה התחיל ישר אחרי רעידת האדמה שהיתה בארץ (עכשיו אני ממש רועדת כשאני רק כותבת את המילים הללו) או שהתחלתי לשים לזה יותר אחר כך. במישור הפיזי, זה גם בגלל לחץ דם נמוך וכי יש לי אנמיה וחוסר ב-B12. אבל זו כבר בעיה אחרת שלא כל כך קשורה לפורום.

חרדה או משהו פיזי

תופעה של סחרחורת יכולה להגרם מסיבות פזיות, כמו בעיה באיבר האחראי על שווי המשקל באוזן התיכונה וסיבות אחרות שאני לא מכירה כי אינני רופאה. יהיה עלייך לפנות לרופא המשפחה כדי לברר זאת. נראה לי, שאת מודעת למרכיב הרגשי בחוויה של הסחרחורת, מרכיב של חרדה הקשור לכך שאת עובדת בקומה גבוהה וחוששת ממצב בו לא תוכלי להחלץ בזמן בשעת סכנה, כמו בזמן רעידת אדמה וכמו שקורה לאנשים שנתקעים במעלית. הטיפול המומלץ לבעיה ממוקדת, כפי שאת מתארת הוא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ורשימת המטפלים בשיטה זו מצויה בקשור אי"טה בקשורי הפורום. כמו כן, תוכלי להעזר במאמרים הקשורים בשנוי גשות ובתרגילי הרפיה. אולי יעזור לך לדעת שהסכוי שרעידת אדמה תפגע בבנין בו את עובדת, הוא מאד קלוש ואולי קלוש יותר מהסכוי להפגע בתאונת דרכים בדרך לעבודה, דבר שאת עושה בלי לחשוש מדי יום ביומו. כשאת מרגישה חרדה, לנסות להפיג את החרדה ולהתעלם ממנה תוך הסחת הדעת, היא אפשרות סבירה להתמודדות. עלייך לומר לעצמך שאת חרדה, להכיר בזה שאת אדם שלא נעים לו להיות בקומה 20 אבל שזה המצב שעלייך להתמודד אתו. זו העבודה שלך והעובדה היא שיש סכוי נמוך שיקרה לך משהו רע בגלל היותך בקומה גבוהה. מכאן, יש מקום להסחת דעת ולהרפיה מודעת כדי שתוכלי להקטין את המקום שהמחשבות יוצרות החרדה תופסות בתודעתך במשך יום העבודה. את יכולה לעשות תרגיל הרפיה גם בבית ולדמיין את עצמך עולה במעלית לקומה ה 20 ועושה את הדברים שעלייך לעשות שם וכשאת מרגישה את החרדה מטפסת וגואה בך, לעצור, להרפות שוב את הגוף, לנשום עמוק, להזכר במקום נעים ובטוח וכשאת רגועה, שוב לחזור ולדמיין את עצמך מתפקדת בנחת, במצב שהלחיץ אותך.

למעלה