האם זו כבר אינתיפאדה ? לפי קריקטורה ב'הארץ'

עמיקם10

New member
האם זו כבר אינתיפאדה ? לפי קריקטורה ב'הארץ'

עימות של 100 שנה שכולה 'הם לא רוצים אותנו כאן' בתקשורת מסובבים ומסתובבים סביב 'איך לקרוא לזה'.
יושב דן מרגלית ומולו ראש מועצת כפר כנא-שקובל שהיה שם רצח בדם קר. ודני החמודון בן ה-70 שמתנהג כמו ילד בגן-וכותב בעיתון של ביבי- בלי בושה-והוא לא אומר לו:אדוני..אדוני הנכבד ראש המועצה-
000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
הבוקר רצחו בתל אביב חייל. לפני שעה נרצחה נערה בתחנת אוטובוס בצומת אלון שבות.
ולא רק זה - עדיין אין שמירה בצומת של איזה ניידת או יס"מ ימ"מ או סת"ם-לא סופר סתם חיילים עיוני.-שיפסיקו ללמוד לרגע תורה- כי משם נחטפו השלשה שההורים שלהם הניחו להם לנסוע בטרמפים בלילה. שכעת הוא מוקדם בגלל החארות האלה. או בגלל חארות אחרים. ואתה ראש מועצה מסית ומדבר לי כאן על רצח בדם קר. איפה הרצח בדם קר. ? אפסים כולם. 00000000000000000000000000000000000000000000000

מינהר

New member
עמיקם, לגבי מה שכתבת אתמול --עם כל האפסים.

זו הצביעות המזרח תיכונית. והעולמית.
צעירים יהודים שנרצחים - עניין של מה בכך. אבל שוטרים שמנטרלים רוצח ערבי - ישר ועדת חקירה וזעקות קוזק ניגזל של ערבים.

מינהר

New member
אתמול צילמתי אקליפטוסים. היו יותר- ליד ביתי. חלקם נכרתו.

קראתי על עץ פיקוס ענק בתל אביב, שהשכנים לא אפשרו לעיריה לכרות אותו . באיזו גינה ליד דיזנגוף. התפעלתי.
הנה האקליפטוסים שנותרו.

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום חדש מקווה שיהיו רק דברים

שמחים לשוחח עליהם...שמירה על הטבע זה דבר נהדר
חבל שיש שעוקרים עצים עתיקים בלי מחשבה תחילה..
טוב שיש עדיין אזרחים שאיכפת להם...

הדסהש1

New member
היןם שיש תמונה של המפגע אזוק בבית החולים

מקבל טיפול רפואי..כבר יש התמרמרות של החולים המאושפזים...
זה שיהרסו את בתיהם ש המחבלים לא עושה להם מאומה....

מינהר

New member
אני רואה בגלובס תמונה של יאיר לפיד יוצק צמנט באתר בניה

לתוך תחתית של עמוד. ואחר כך מוליך מריצה עם צמנט. מה פרוש החגיגה לא הבנתי.

הדסהש1

New member
הכל הצגה מכין עצמו למערכת בחירות,

שיאמר שהוא עשה למען הבניה לצעירים.

עמיקם10

New member
שום דבר לא עושה להם כלום.זה הענין שלהם.

אצלנו מתנדבים ליחידה נבחרת, והם מתנדבים ליחידה 'שאהידית'. ובטוחים שלקחנו לנו את הארץ בטיעונים מהת...
תנכיים.[סליחה]

עמיקם10

New member
ישבה נחמה דואק עם ח"כ[לשעבר כי הוא מתפטר]בראכה הפלסתיני

ואמרה לו שהוא מגדיר את עצמו פלסתיני...אחרי הרבה דיבורים..ונזכרתי שביבי אמר שמי שרוצה להיות פלסיתיני שיילך לפלסתין. כאן זה מדינת ישראל.[ ולא צריך תגבור לתודעה היהודית ...]מוממד בראכה ב.א. במתמטיקה..לא חכם בכלל. לא היה מסוגל להתמודד עם הבעיות של העם הפלסתיני חוץ ולא עם בעיות של הערבים הישראלים. נכון שלא נעים להיות ערבי בישראל-לא מתגייסים לצבא. גם כי הם לא רוצים. לא לחברת חשמל-למה? מגדיר עצמו כאזרח ישראלי אבל לא ממלא חובות של אזרחים וחושב שהוא צריך לדאוג לפלסתינים. בעבר זה לא היה וזה בא מהתעוררות התנועה שלהם. הם לא יירגעו- וכעת הם הבינו שיש כבר מדינה דו-לאומית..וזה טוב כי זה יוצר מצב שישראלים יהודים נמצאים בסיכון מתמיד. אם יפרידו רק נתב"ג יהיה בסיכון. צריך לשאוף להפרדה של כולם ומה שיותר מוקדם. אבל זה לא יקרה. כי הם לא רוצים ואצלנו הימין הקיצוני לא רוצה .

מינהר

New member
עמיקם, הצביעות של הח-כים הערבים בולטת.

הם פלסטינים, לדבריהם, אך להסתפח למדינה פלסטינית אינם רוצים. רק לילל שהם מקופחים פה. ולעומת ארצות ערב הם ממש "מקופחים".

הדסהש1

New member
מי שעלה ארצה לפני הקמת המדינה

עלה לפלשתינה, אולי בגלל זה הערבים דורשים חסות על הארץ.
הם אומרים שנם פלסטינים מדורות,

מינהר

New member
הדסה, הפלישתים כבר מזמן אינם.

ובכלל זה שם שהבריטים המציאו. לא מחייב איש.

עמיקם10

New member
כשנרצחו 6 מליון יהודים-אני לא זוכר שהם או אחרים הנידו עפעף.

כאשר שש מאות אלף יהודים מצאו כאן בית והכריזו על מדינה- אני זוכר מה היה.הייתי בן 10.
850 אלף ערבים ניסו ולא הצליחו. מה זה שייך לפלסתין או לפלסתינאים-חוץ מרצח ונסיונות לרצוח יהודים גם כעת.!
אסור להאמין לאף אחד- ובגלל זה בטח לא לערבים. כעת המצרים עסוקים והסורים עסוקים.והעיראקים גם.
בואו נחכה שאצלם יסתדר ואז תראו נסיון נוסף לחזור לזה. החיזבאללה בחסות האיראנים או לא האיראנים-מדבר על זה שנים. לו אני מאמין- הוא כבר ניסה. ב-2006. התינוקות ממהומות אלפיים- כעת מנסים לפתוח אינתיפאדה- או מהומות תרצ"ח חלק שני. או מלחמת תש"ח שניה..ממש לא משנה השם.

מינהר

New member
עמיקם הכל נכון, וטוב שלא נרדמים כאן בשמירה.

עם זאת אין ברירה אלא לקיים בריתות עם שכנים, שהם שפויים אפילו זמנית. ראינו את איראן משנה לרעה עורה ואת תורכיה. ולעומת זה- שלום עם מצרים וירדן.

עמיקם10

New member
כל הדיבורים האלה..כאלם פאדי.המצב הולך ומחמיר

ללא הבינו שבכל 10-15 שנה יש להתכונן למהומות או מלחמה. יובל נאמן אמר שהסיחבה היא שבכל 9 שנים מתחלפים התאים במוח של האדם-אצלי וגם אצלך- ואז יש להתכונן למלחמה. הוא ספר את כל המאורעות ואת המלחמות וככה יצא לו. את ודאי יודעת מי זה יובל נאמן.? מאורעות אלפיים 2006 ו-2014 ו-2012 הם אקסטרא.

עמיקם10

New member
אני תיארתי מה אמר יובל נאמן. מה זה שייך אלי

אז אל תשימי לי דברים. כשלמדתי לא לימדו על איחולים. אלא על תהליכים. זה לא חכמה להסכים עם מי שבדעתך. החכמה היא לראות אולי יש דרך אחרת. ויובל נאמן ספר וזה מה שיצא לו עד כתיבת המאמר שלו. ולגבי מה שכתבת על המלחמות בינתיים מאה שלושים שנה זה מה שיש. מסכסוך זרנוגה-ברחובות עד לפני שנה כשעמדנו בחדר המדרגות. והתחלנו להתגונן עם כיפת ברזל- בניגוד לכל תורות הלחימה של צ.ה.ל.
והעולם שותק..כי יהודים מותר להרוג. בדיוק כמו ששתק כשהרגו 6 מליון. תקראי את הספר-'חפש את היהודי' שעיינתי בו היום קצת אבל קניתי 4 ספרים אחרים.

מינהר

New member
עמיקם, אתה רואה נכון את התהליכים. יש מחזוריות בין עמים,

ועמים מפעילים כוח למטרות השתלטות, על אוצרות טבע, שטחים, או סתם כוח.
מדינות גדולות וחזקות כמו הודו וסין מחזיקות צבא, כי יש להן אויבים.
קל וחומר- מדינת ישראל, שחייבת להזהר מאויביה.
כרגע, יש אצל אבו מאזן מתוה לשלום של האמריקאים- והוא לא מגיב עליו. קראתי בעיתון, לא דיברתי עם הצדדים כמובן.
רוה-מ שלנו, דווקא היה מוכן להיכנס למומ. ומשום מה יש כאן טענות כרימון נגדו. שאינן מופנות לצד הנכון.

מינהר את כל כך צודקת בדבריך,

לימית אין לי אפילו חשק לענות , כי יש לה משקפיים וורודים, היא רואה הכל וורוד!

י מ י ת 2

New member
לאה יקרה, אני לא יושבת כל היום על יד המחשב כדי לענות

ובכל זאת. אין לי משקפים ורודים יש לי משקפים מציאותיים. שמעתי הבקר את חיים ילין ראש מועצת אשכול בעוטף עזה. הוא אמר היום מה שהוא אומר כל הימים שאת היריות מעזה צריך להפסיק בכל הכח אבל בד בבד צריך לדבר אתם כי אם לא ידברו נחזור על הסצנריו של צוק איתן בעוד שנתיים.
אני מסכימה עם כל מילה שלו. ויותר חבל על הדיבורים
אני בשום אופן לא יכולה להסכים שאפשר לפתור בעיות בין בני אדם באלימות.
אם זה נקרא אצלך ורוד. אז שיהיה ורוד. זה דוקא צבע יפה.
השאלה היא מה רוצים שיהיה פה בעוד כמה שנים.
מדינה דו לאומית אין בעיה אנחנו בדרך. אני לא מאחלת זאת לילדי ונכדי וניניי. אני כבר לא אהיה כאן כדי לכאוב את זה.

למעלה